spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Procurorii DNA au dat iama în afacerile Primăriei Curtea de Arges 

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Procurorii DNA au dat iama în afacerile Primăriei Curtea de Arges 

– DNA a deschis un dosar pentru prima investitie inaugurata de primarul Panturescu

Vin vremuri grele pentru echipa lui Panturescu ! Dupa ce ca in ultimul an nu s-a facut cu nimic remarcat in afara de cateva carpeli, o colonie de serpi si doua artezine tip pexal din care doar una mai functioneaza, zilele trecute s-a mai trezit pe cap si cu procurorii DNA. Sursele judiciare au dezvaluit ziarului nostru ca DNA, Serviciul Teritorial Pitesti, lucreaza de zor la un dosar care vizeaza, ce sa vezi, prima investitie inaugurata de primarul Panturescu la Curtea de Arges. Este vorba de Centrul de recreere pentru pensionarii din Curtea de Argeş, situat pe Bulevardul Basarabilor, fosta cladire a spitalului TBC, inaugurat anul trecut cu mare fast de catre proaspatul primar pe atunci Constantin Panturescu. Dar acest proiect nu a fopst opera lui, nici nu avea cum, ci a fostului edil, Nicolae Diaconu. Asadar, neregulile semnalate des de ziarul nostru in ultimii ani, au ajuns in atentia DNA ai caror procurori au venit zilele trecute la Curtea de Arges. Ei au mers chiar la Centrul de Recreere pentru pensionarii pentru a vedea dezastrul la fata locului, pentru ca, intr-adevar, asa cum scriam si in anii trecuti acolo s-au tocat prost banii europeni. Dupa vizita la cladirea din buricul orasului procurorii DNA au solicitat o serie de documente de la primaria Curtea de Arges. Potrivit surselor, vorbim deja de incalacari flagrante ale legii aducandu-se in discutie abuzul in serviciu sau falsul si uzul de fals. Aparitia procurorilor DNA a bagat spaima in administratia locala, dovada faptul ca vineri seara, echipe de muncitori lucrau de zor la refacerea dezastrului de la Centru de Recreere pentru Pensionari. (asa cum se poate vedea in imaginile alaturate). Nu asa de inspaimantat a fost fostul primar, Nicolae Diaconu, cel care a supervizat acest proiect: „Da, am auzit si eu ca este un dosar la DNA pe aceasta tema dar nu va pot da mai multe detalii, ca nu mai sunt in primarie acum. S-au cerut documente, au fost la fata locului…. Inca nu am fost citat oficial in acest dosar „, a declarat pentru ziaul nostru Nicolae Diaconu.
Reamintim ca in septembrie 2010 a fost semnat cel mai important proiect cu finanţare europeană care a adus în municipiul nostru peste 15 milioane de euro. Proiectul, intitulat „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană” (PIDU), a fost realizat în 2008 şi prevedea asfaltarea unor străzi, amenajarea unui centru pentru bătrâni în locul fostului Dispensar TBC situat pe Bulevardul Basarabilor şi a unui centru pentru cei cu dizabilităţi la Valea Sasului, precum şi amplasarea de camere de supraveghere video în cele mai importante zone din oraş. In speta cercetata acum de procurorii DNA, lucrările de amenajare a Centrului de recreere au costat 2.215.605 lei, racordul la utilităţi – 12.623 lei, alte cheltuieli legate de obţinerea diverselor avize şi de plata unor taxe – 102.139 lei. În total, refacerea clădirii a costat 2,330,367 lei, iar lucrările au fost realizate de firma SC Dual Districon SRL, din Sibiu, firmă care, potrivit Registrului Comerţului de la acea data, se ocupă în principal de intermedieri cu material lemnos. Municipalitatea a mai dat 30.000 de lei pentru mobilier şi dotări. Instituţia are o bibliotecă, o sală de festivităţi, un spaţiu de recreere şi vizionare TV, un atelier pentru arte şi meşteşuguri tradiţionale, dar şi o sală de calculatoare cu acces la internet.
Dosarul proaspat deschis de procurori DNA va elucida misterele cheltuirii banilor dar si modul cum lucrarea a fost receptionata, mai exact va raspunde la intrebarile pe care ziarul nostru si le punea inca de acum cativa ani.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....