Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

EXCLUSIV Polițiștii își cer drepturile: ‘Aici, domnul Vela nu respectă legea!’

Publicat

in

Anul trecut, ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a promis sindicaliștilor din Poliție că toate drepturile salariale ale oamenilor legii vor fi respectate în 2020.

În mare parte, ministrul Vela și-a ținut cuvântul, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președinte al SNPPC.

Totuși, președintele SNPPC a precizat, pentru Bugetul.ro, că sunt două execpții unde Marcel Vela „nu respectă legea”.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

Concret, Coarnă acuză că ministru de Interne nu respectă Legea salarizării (n.r. – Legea 153/2017) cu privire la „specialistul de clasă”. Totodată, liderul sindical spune că Marcel Vela nu ține cont nici de Decizia 51 a ÎCCJ, potrivit căreia ar trebui să legalizeze toate salariile din Poliție la nivel maxim, în funcție de identitate, pericol și studii superioare.

În mare parte, da (n.r. – Marcel Vela s-a ținut de cuvânt în privința drepturilor salariale), cu două excepții, două excepții constând într-un titlu de „specialist de clasă”, pe care îl prevede Legea 153/2017 și celelalte structuri din Anexa VI îl au – MApN, SRI, STS SPP -, toate cu excepția MAI.

E vorba de un „specialist de clasă” care se calculează la salariul de funcție, raportat la vechimea pe specialitate: 5, 10, 15 ani. Și aici avem 2,5, 5 și 7,5% procente la salariul de bază al polițistului și-al personalului contractual din MAI, jandarmi și pomieri, căci și despre ei este vorba. Aici, domnul Vela nu respectă legea!

Mai avem încă o discuție pe Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde obligă Ministerul de Interne să legalizeze toate salariile la nivel maxim. Aici avem trei elemente standardizate în disfuncții salariale. E vorba despre identitate, pericol și studii superioare la agenții de poliție. Este o decizie a Înaltei Curți pe care domnul Vela n-o respectă”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Am făcut la Înalta Curte o solicitare în care am rugat să urgenteze motivarea și publicarea Deciziei 51 în Monitorul Oficial”, ne-a mai spus Coarnă.

Vezi și Toți șoferii sunt vizați! Marcel Vela schimbă legea

EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Dezvaluiri

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonări în caz de decese multiple

Publicat

in

De

Conform unui document intrat în posesia Bugetul.ro, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș ia în calcul apariția unor decese multiple, pe fondul răspândirii coronavirusului. Astfel, într-o adresă semnată de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, li se cere primarilor să identifice firmele de pompe funebre, existente în Timiș, în vederea coordonării în cazul apariției deceselor multiple. 

Această solicitare face parte din Planul alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din județul Timiș, înaintat de către Direcția de Sănătate Publică Timiș.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș,

Primăriilor Municipiilor/Orașelor/Comunelor

Domnului Primar,

Stimate domnule primar,

Atașat vă transmitem Planul alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din județul Timiș înaintat de Direcția de Sănătate Publică Timiș și vă adresăm rugămintea de a dispune:

  • Identificarea firmelor de pompe funebre existente la nivelul unității dumneavoastră administrativ-teritoriale, în vederea coordonării în caz de decese multiple;
  • Identificarea tuturor halelor frigorifice existente la nivelul unității dumneavoastră administrativ-teritoriale;

Datele solicitate și centralizate vor fi transmiste până în data de 31 martie 2020 la adresa de e-mail: coronavirustm@gmail.com”.

Documentul este semnat de prefectul Liliana Oneț, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și inspectorul-șef Lucian Mihoc în data de 26.03.2020.

Vezi și În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Reportaj de stare de urgență: România, închisă ‘până trece balamucul’

Publicat

in

De

E vineri, 27 martie 2020. La 102 ani de la Unirea României cu Basarabia, suntem izolați la domiciliu, în vremuri de molimă.

Nu prea mai avem voie să ieșim din casă, decât în situații urgente. Iar mesajul care tronează la intrarea în celebra Terasă Obor, în prezent cu lacătul pus, descrie cel mai bine România actuală: ÎNCHIS până trece balamucu’.

În urmă cu o lună, Piața Obor era plină de mușterii, acum parcă trăim într-un western vechi, din anii ’70 și așteptăm ca, dintr-o clipă într-alta, un balot de paie să treacă furtunos prin fața ochilor noștri.

La intrarea din piață, acolo unde, până la decretarea stării de urgență, găseai diferite ustensile de bucătărie, obiecte pentru munci agricole și câte și mai câte, e pustiu.

Imagini goale, fără oameni, fără viață. O civilizație recent apusă pare că și-a lăsat amprenta în aceste locuri, în care oamenii nu mai fac parte din peisaj.

Porumbeii le-au luat locul oamenilor

În loc de clienți, găsim mulți porumbei – undeva la 50 de perechi. Vizibil afectați și ei de aceste vremuri, se năpustesc asupra ta, cerșindu-ți o boabă de grâu, o firimitură, orice pentru a-și astâmpăra foamea.

Când văd că nu obțin nimic, asemeni unui cerșetor de rând, pleacă mai departe.

După valul de porumbei, apar și primii oameni, înghesuiți în spatele unei dube. Nu-s clienți, sunt de-ai locului, de-ai pieței. Au de descărcat marfă.

„Închis până trece balamucu’”

În stânga halei noi, Terasa Obor, celebră pentru micii săi, este închisă. Gică Petrescu și Gil Dobrică nu se mai aud în boxe. O liniște mormântală i-a înlocuit.

„Închis până trece balamucu’” – este mesajul scris pe o foaie A4 și lipit la intrarea în terasă.

Așa că să mergem mai departe.

La piață, doar câțiva clienți

Bucureștenii par să respecte cu sfințenie ordinele date de mai-marii țării. Doar câțiva au venit la piață, pentru a-și lua, probabil, cele necesare.

Pe tarabe, în perioada stării de urgență, prețurile legumelor de sezon nu s-au schimbat: 3-4 lei – salata, 2-2,5 lei – legătura de ridichi, 1-1,5 lei – ceapa verde, 1-1,5 lei usturoiul verde etc.

Tarabele din spatele pieței au fost părăsite

În spatele pieței nu mai e forfotă mare. Nimeni nu se mai îmbulzește, nu te mai lovește niciun căruț.

E liniște acum, însă să sperăm că nu pentru mult timp.

Text și foto: Eugen Dinu.

               

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend