spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV Oficial! Informația despre fraudarea alegerilor, aruncată în spațiul public azi de USR, este falsă

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV Oficial! Informația despre fraudarea alegerilor, aruncată în spațiul public azi de USR, este falsă

Președintele filialei USR Iași, Filip Havarneanu, a aruncat în spațiul public informația potrivit căreia toate voturile la referendum înregistrate la Secția 53 „Octav Băncilă”, din Iași au fost anulate.

Motivul? „În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!”, susține Havarneanu.

Contactat telefonic de Bugetul.ro, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Iași, Marta Dunca, ne-a declarat că buletinele de vot sunt valabile, pentru că nu se încadrează în condiții de nulitate.

„La Secția 53 Octav Băncilă a fost o situație în care s-a aplicat ștampila de control a secției de votare pe prima pagină și nu, conform recomandărilor, pe ultima pagină.

În urma acestei situații, o echipă a BEJ, formată din doi membri, s-a deplasat la secția de votare, au făcut un control de îndrumare a președintelui secției și, începând din acel moment, s-a aplicat ștampila corespunzător.

Vezi și Analiza care aruncă-n aer alegerile europarlamentare! USR-PLUS are șase candidați cu probleme, la fel ca PSD

Buletinele de vot care au fost deja introduse în urne vor fi valabile, deoarece nu se încadrează în motive de nulitate”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dunca.

Postarea șefului USR Iași, distribuită de mii de persoane

Postarea lui Filip Havarneanu a fost distribuită masiv pe Facebook. Până la ora redactării acestui articol, aproximativ 6.000 de persoane au distribuit-o.

„CUM NE ANULEAZĂ VOTUL? PREȘEDINTELE DE SECȚIE MINTE CU NERUȘINARE!

În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!

Exemplu din Iași:
Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru.
Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa.
Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate.
Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, ii se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa.
Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregăteasca altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie.

Sa fiți foarte atenți să vedeți dacă ștampila de control este pusă pe ultima pagină, iar dacă nu, sunați la BEJ!

Haideți să ieșim în număr cât mai mare să nu poată frauda votul!”, a scris Havarneanu, pe Facebook.

Ce spune Legea

Potrivit Art. 41 alin. (3) din Legea 3/2000, sunt nule buletinele de vot care:

  • nu poartă ştampila de control a secţiei de votare,
  • buletinele de un alt model decât cel legal aprobat,
  • cele pe care ştampila „Votat” a fost aplicată în ambele pătrate sau nu a fost aplicată pe nici unul dintre ele. Dacă ştampila depăşeşte laturile pătratului, însă opţiunea este evidentă, buletinul nu va fi socotit nul.

Vezi și SURSE A fost activată! Arma secretă pe care o scot din dotare partidele la alegeri

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments