Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV!  Nu s-au incheiat licitaţiile, nu porneşte staţia de asfalt 

Publicat

in

#Legea achiziţiilor publice întârzâie lucrǎrile din Curtea de Argeş

#Soferii au ajuns la limita rǎbdǎrii, autoritǎţile spun cǎ nu au bani nici pentru astupat gropi

La aceastǎ orǎ, în Curtea de Argeş se desfǎşoarǎ destul de puţine lucrǎri din programul Serviciului Public de Gospodǎrire Comunalǎ. Se lucreazǎ intens la amenajarea a douǎ parcǎri, una în zona centralǎ şi alta în cartierul Progresul şi, cam atât. Cele douǎ mari lucrǎri aşteptate cu interes de zeci de familii de argeşeni şi anume asfaltǎrile strǎzilor Daniel Sterescu şi Voievozi  vor începe abia în luna august.

Achiziţiile online dau peste cap programul de lucrǎri

Directorul SPGC, Ioan Ghiţǎ, a declarat redactorilor PROFIT cǎ întârzâierile sunt cauzate de procedurile complicate de achiziţionare de materiale prime pentru producerea asfalatului. « Legea achiziţiilor publice este foarte complicatǎ… Sunt termene peste termene, se tot fac contestaţii dupǎ care se aşteaptǎ alte termene. De asemenea la aceste licitaţii online se înscriu atât firme serioase cât şi firme care nu vor altceva decât sǎ încurce lucrurile şi sǎ conteste tot » spune Ioan Ghiţǎ.
Acestea sunt şi motivele pentru care asfaltǎrile lipsesc cu desǎvârşire la aceastǎ orǎ în oraşul regal. Tinând cont de gropile tot mai multe şi faptul cǎ nici mǎcar acestea nu sunt plombate, e clar cǎ situaţia este destul de complicatǎ iar autoritǎţile recunosc.

Soferii au ajuns la limita rǎbdǎrii – Gropile, pericol într-una din cele mai circulate intersecţii

O intersecţie ultra centralǎ din municipiul Curtea de Argeş aratǎ mai ceva ca dupǎ bombardament dupǎ ce în zonǎ s-au fǎcut numeroase intervenţii la reţeaua de apǎ iar gropile au rǎmas neastupate. Intotdeauna autoritǎţile spun cǎ înainte de turnarea asfaltului pe aceste gropi e nevoie de tasarea terenului însǎ argeşenii spun cǎ soluţii existǎ şi cǎ, în nici un caz gropile nu trebuie sǎ rǎmânǎ cu adevǎrat periculoase, sǎptǎmâni de zile. « Toatǎ lumea ocoleşte gropile aşa cǎ fiecare trece intersecţia cum îi e mai bine sǎ nu îşi strice maşina. Astfel se merge haotic şi nu de puţine ori a existat riscul producerii de accidente. Dacǎ nici în centrul oraşului nu se mai face nimic, ce sǎ mai spunem despre cartierele unde strǎzile sunt pline de cratere cu care de altfel ne-am obişnuit mǎcar… » spune un locuitor al municipiului Curtea de Argeş.

« Dacǎ mai trec de câteva ori prin gropile astea unde şi nisipul pus de cei de la Aquaterm a fost spǎlat de ploaie, dau primǎria în judecatǎ. Pǎi trei cratere pe un metru pǎtrat şi nimeni nu ia mǎsuri, asta chiar nu mai poate fi acceptat. » spune un alt argeşean, de meserie şofer, care zilnic trece de mai multe ori prin intersecţia cu probleme.

Nastea recunoaşte: „Nu avem cu ce sǎ le astupǎm”

Pentru cǎ gropile la care fac referire şoferii sunt rǎmase în urma unor lucrǎri la reţeaua de apǎ, am luat legǎtura cu directorul Aquaterm, Gabriel Nastea. Acesta a recunoscut cǎ, deşi cunoaşte problema, nu are cu ce sǎ asfalteze. „Cu ce sǎ le mai astupǎm? Nu avem asfalt, nu avem bani… Nici nu ştiu cine ar trebui sǎ le acopere, noi sau SPGC-ul… Asfalt nu are nimeni. In plus, avem câte trei, patru avarii zilnic, plesnesc conductele într-una, peste tot sǎpǎm şi lǎsǎm în urma gropi. E foarte greu pentru cǎ nu avem bani” a declarat Gabriel Nastea redactorilor PROFIT.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor, după conferința de prsă organizată azi

Publicat

in

De

După ce a făcut publică adoptarea Ordonanței Militare nr. 7, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mers în control.

Șeful de la Interne a efectuat, sâmbătă, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pentru verificarea, la fața locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr. 7.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela a efectuat, în această după-amiază, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru verificarea, la fața locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr.7 din 4 aprilie a.c.

Cu această ocazie, ministrul a constatat că traficul se desfășoară în limite normale, neînregistrându-se timpi mari de așteptare la intrarea în țară pentru traficul de mărfuri dinspre Bulgaria.

Ministrul Marcel Vela, a mulțumit tuturor cadrelor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Sănătății și din Ministerul Finanțelor Publice, care īși fac datoria cu responsabilitate la frontiera de stat a României”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi și

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deces în lumea medicinei! Un doctor a pierdut lupta cu coronavirusul!

Publicat

in

De

Medicul Ludmila Caraion, din Republica Moldova, a pierdut lupta cu coronavirusul.

Ludmila Caraion a decedat viner, 3 aprilie 2020, conform unui anunț făcut de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În memoria regretatei noastre colege de la SAMU Soroca

Pe data de 03.04.2020 s-a stins din viață colega noastră Ludmila Caraion, anul nașterii 27.06.1954, care a activat la SAMU Soroca în calitate de medic de urgență.

Doamna Ludmila a murit răpusă de noul tip de coronavirus COVID-19. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a pierdut un bun specialist, un medic de categorie superioară, o persoană activă și plină de viață.

Ludmila Caraion a activat în cadrul Serviciului de Urgență din anul 1981. Regretata lasă în urma sa rude, prieteni și colegi îndurerați. Doamna Ludmila a fost un exemplu demn de urmat, mereu era dornică să ajute oamenii.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce profunde condoleanțe familiei. Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om despre care s-a vorbit şi se va vorbi numai de bine. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Vezi și

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend