spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Ministerul Agriculturii a identificat probleme majore la Curtea de Argeş

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Ministerul Agriculturii a identificat probleme majore la Curtea de Argeş

 #Se cer cercetǎri, inspecţii, anchete oficiale şi verificǎri suplimentare

O comisie de cercetare mixtǎ a venit recent la Curtea de Argeş, trimisǎ de Ministrul Agriculturii pentru a vedea la faţa locului dacǎ, problemele semnalate de crescǎtorii de animale, referitoare la modul în care s-au întocmit actele pentru participarea la licitaţia de concesionare a pǎşunilor alpine a fost sau nu corectǎ.

Comisia a fost formatǎ din funcţionari ANVSA, DSVSA Argeş, DGCAI – MADR iar cele constatae sunt adevǎrate probleme care ar putea duce, printr-o hotǎrâre judecǎtoreascǎ, la anularea licitaţiei de la Curtea de Argeş.

Vinovaţi de anumite proceduri nu tocmai corecte ar fi medicul veterinar Radu Niculae dar şi subordonaţii directorului Lupu de la DSVSA. Astfel, autoritatea naţionalǎ impune o serie de verificǎri suplimentare şi chiar mǎsuri urgente în acest sens, dintre care ar fi de amintit – organizarea unor verificǎri suplimentare coordonate de directorul executiv Daniel Lupu, efectuarea unor inspecţii în teritoriu pentru exploataţia doamnei Amalia Cristescu, sancţionarea domnului Radu Niculae pentru neconformitǎ’ie conform prevederilor legislaţiei în vigoare precum şi efectuarea unui control de fond la Cabinetul Medical Veterinar Individual al dr Radu Niculae dar şi obligaţia de a fi anunţate organele de anchetǎ abilitate.

Aşadar, concluzia celor de la minister este cât se poate de clarǎ « nerespectǎri care au condus în fianl la prezentarea de documente ce conţin informaţii nereale, incorecte şi incomplete, în scopul posibilei participǎri  la licitaţia derulatǎ de primǎria oraşului Curtea de Argeş, posibil favorizând astfel un ofertant ».

Dan Petrescu, cel care a cerut acest control şi care susţine cǎ a fost nedreptǎţit la licitaţie a depus la Judecǎtorie o cerere prin care aşteptǎ ca instanţa sǎ anuleze licitaţia în urma cǎreia au fost atribuite pǎşunile alpine din Curtea de Argeş.

Cu siguranţǎ însǎ cǎ, înainte de toate, DSVSA Argeş se va conforma instrucţiunilor venite de la minister şi va demara o altǎ anchetǎ care ar putea scoate la ivealǎ şi alte probleme în domeniu. Pânǎ atunci, crescǎtorul de animale Dan Petrescu aşteaptǎ ca cei de la primǎrie sǎ gǎseascǎ o soluţie şi sǎ îi punǎ la dispoziţie o pǎşune pânǎ la data de 1 iunie când ar trebui sǎ urce cu oile la munte.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....