Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

EXCLUSIV LISTA Opt candidați se luptă să preia funcția de vicepreședinte ASF pentru piața de capital

Publicat

in

Vicențiu Constantinoiu, Gabriel Grădinescu, Cătălin Mancaș, Adrian Mitroi, Mircea Oancea, Cătălina Claudia Sava, Andrei Liviu Stamatian și Ioan Gheorghe Țara și-au depus candidatura pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru piața de capital, după ce deputatul Marius Bota a renunțat la poziție la puțin timp după validarea de către Parlament.
EXCLUSIV LISTA Opt candidați se luptă să preia funcția de vicepreședinte ASF pentru piața de capital

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Ilie Năstase, dezvăluiri din cariera FABULOASĂ: ‘N-am avut antrenor niciodată, eram singur. Mai venea câte o soție, din când în când’

Publicat

in

De

Ilie Năstase, primul lider din ierarhia ATP, a vorbit în cadrul emisiunii Marius Tucă Show despre diferențele dintre tenisul din perioada sa și cel de acum. Fostul mare sportiv român spune că nu beneficia de antrenori, preparatori fizici sau arbitri profesioniști, așa cum se întâmplă în prezent, anunță MEDIAFAX.

„N-aveam antrenor niciodată. Eram singur. Din când în când, mai venea câte o soție, când nu eram divorțat. Se uita și ea și îmi ținea pumnii între toți ăia, 15.000 sau 20.000, câți erau. La meciul cu Arthur Ashe (n.r. – finala US Open 1972), le arătam ce trebuia să le arăt. Mă făceau să fiu și mai rău pe teren când aveam un public ostil. Mă concentram și publicul mă înverșuna și mai mult, să fiu și mai al dracului. Cam nimeni nu avea antrenori atunci, nici manager, nutriționist, maseur. Eu mâncam ce mâncau toți. O friptură, fructe, banană”, a declarat Năstase, la Marius Tucă Show.

Citește și: Moise Guran, funcție-cheie în USR-PLUS! Alianța se transformă într-un singur partid

Năstase a vorbit și despre numeroasele conflicte avute cu arbitrii de-a lungul carierei. Fostul tenismen spune că de multe ori se întâmpla să fie aleși amatori din tribune, care judecau greșit anumite momente din joc.

„Acum, ei au manager, preparator fizic, au arbitri care merg cu ei în toate turneele. Aici e foarte bine, pentru că ai încredere, dacă îl vezi în fiecare săptămână. La noi, la finala Boston Masters, au boicotat arbitrii turneele, au luat din tribună spectatori și i-au pus la linie. Ce poți să-i ceri ăluia? Acum, arbitrii merg ca la fotbal, dintr-o țară în alta. Câți arbitri n-am vrut să bat eu?! Acum e bine. În capul meu, credeam că greșește arbitrul, că nu era profesionist. Nu venea pregătit. Și ăia din scaun erau tot amatori. Acum, sunt toți străini și sunt profesioniști, sunt plătiți ca la fotbal”, a mai spus Năstase.

Citește și: Guvernul Orban începe săptămâna cu împrumuturi! O nouă sumă uriașă luată de la bănci

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

USR anunță că începe lupta cu PNL și lansează acuzații: ‘Oferă o mână de ajutor PSD’

Publicat

in

De

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că este împotriva iniţiativei PNL de a modifica legea de alegere a autorităţilor publice locale astfel încât preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de consilierii judeţeni, nu prin vot direct de către cetăţeni şi va depune în acest sens un amendament la proiectul de lege pentru care Guvernul Orban îşi asumă răspunderea în Parlament miercuri.

„Iniţiativa PNL este împotriva oricăror principii ale democraţiei extinse la nivel local, căci deschide posibilitatea ca un partid care a luat 20% din voturi să dea preşedintele consiliului judeţean. Aceasta iniţiativă scoate din joc, practic, cetăţeanul şi votul lui, delegitimizând în acelaşi timp funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, ca reprezentant ales al comunităţii”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Moise Guran, funcție-cheie în USR-PLUS! Alianța se transformă într-un singur partid

Potrivit USR, preşedintele consiliului judeţean ar trebui ales de către cetăţeni, în două tururi de scrutin, tocmai pentru a creşte legitimitatea funcţiei şi a persoanei care o ocupă.

„Prin această măsură, PNL oferă o mână de ajutor PSD, care poate astfel să-şi păstreze unii baroni locali în funcţii, prin negocieri la nivel de consilieri, chiar dacă partidul a obţinut un număr mic de voturi, dar suficient pentru a asigura o majoritate negociată în consiliul judeţean. USR consideră că este suspect felul în care PNL doreşte, pe de o parte, să-şi asume răspunderea pe modificarea legilor alegerilor locale, iar pe de altă parte, să promoveze măsura alegerii preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni, prin OUG”, adaugă comunicatul USR.

Citește și: Ludovic Orban continuă curățenia! L-a executat pe omul numit de Viorica Dăncilă .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend