spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV – LIDL România vrea să facă ordine în haosul urbanistic din Curtea de Argeș

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV – LIDL România vrea să facă ordine în haosul urbanistic din Curtea de Argeș

S-a lăsat cu reclamații la ITC și amenințări cu judecata

Afaceriștii care construiesc în zona 1 Decembrie sunt liniștiți – ”Lucrăm în legalitate”

Bârfe, zvonuri, controale, avocați și mare agitație în ultima perioadă pe strada 1 Decembrie din Curtea de Argeș, în fața supermarket-ului LIDL unde, mai mulți oameni de afaceri au început construcția unor imobile care par să mulțumească tot mai multă lume.

Cum se vorbea inclusiv de faptul că cei de la LIDL ar fi cerut demolarea zidurilor pe care afaceristul Cosmin Zarioiu a început să le ridice în fața magazinului, am încercat să aflăm de unde au plecat toate aceste idei și, mai ales dacă există vreo urmă de adevăr.

Ca de fiecare dată, sincer și fără a avea ceva de ascuns, Cosmin Zarioiu a recunoscut pentru PROFIT faptul că în ultima perioadă a avut câteva controale de la Inspecția în Construcții, în urma unor reclamații venite, cel mai probabil din partea celor de la LIDl. ”Am avut control de la ITC, au verificat tot, nu e nici problemă. Am toate actele în regulă, și cele pentru teren, și cele pentru construcții, am autorizații, avize și tot ce trebuie” a spus omul de afaceri.

S-ar putea ajunge în instanță

Construcțiile care, încet dar sigur se ridică pe strada 1 Decembrie, nemulțumesc inclusiv o parte a consiliului local. Nu de puține ori s-a luat în discuție acest lucru numai că aleșii nu au putut face nimic. Drumul la marginea căruia se vor înălța blocuri, spații comerciale sau spații de birouri este un drum județean, astfel că legea permite autorizarea, foarte aproape de carosabil.

Cât despre faptul că abia acum, în cel de-al doisprezecelea ceas, cei de la conducerea orașului realizează greșeala pe care au făcut-o necumpărând terenul fostei căi ferate a Foresta, nu este problema investitorilor.

Dacă se va ajunge în cele din urmă la un proces între LIDL și Cosmin Zarioiu, nu este exclus ca acesta din urmă să iasă câștigător, așa cum a ieșit și în urma proceselor și negocierilor pe care le-a avut, pentru o bucată de trotuar, cu primăria Curtea de Argeș.

Un alt investitor, aceeași problemă

cladire de rosu a functionarului publicIar pentru că în imediata apropiere a clădirii despre care se tot vorbește în ultimele zile, se ridică o alta despre care, de asemenea se spune că ar avea probleme, am stat de vorbă și cu proprietarul acesteia, Sorin Văcaru. La rândul său acesta a spus că deține toate actele și aprobările necesare unei astfel de construcții iar faptul că lucrările au fost oprite pentru o perioadă nu au făcut decât să alimenteze ipoteze neadevărate. ”Am oprit lucrările, pe perioadă determinată ca să zic așa, din lipsă de fonduri. Nu am nimic în neregulă, pur și siimplu deocamdată nu pot continua. Dacă noi am cumpărat teren în acea zonă nu înțeleg de ce nu ar trebui să avem același drept ca al tuturor celor care cumpără un teren iar apoi construiesc. Legea ne permite, avem toate avizele așa că nu văd unde este problema și, repet, nu mi-a închis nimeni șantierul, lucrările vor continua imediat cum vom avea bani”

a declarat Sorin Văcaru redactorilor PROFIT.

Una peste alta, în condițiile date, clădirile care se ridică pe strada 1 Decembrie, se află în legalitate. Nimeni nu a putut dovedi contrariul și nici cei care le-au autorizat nu ar fi putut face altfel, atâta vreme cât legea e lege, în cazul de față, în avantajul unor oameni de afaceri, care își vor vedea mai departe de investiții chiar dacă mulți vor să vadă dărâmate zidurile care se ridică tot mai sus în ultima perioadă.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....