spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV!  La Curtea de Argeş – Se terminǎ cu debandada în staţiile de TAXI

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV!  La Curtea de Argeş – Se terminǎ cu debandada în staţiile de TAXI

Numǎr limitat de locuri şi controale ale poliţiei

La ora actualǎ, în municipiul regal Curtea de Argeş existǎ 134 de taxiuri, şi aici vorbim de cele legale, înregistrate la primǎrie. Noaptea, pe strǎzi mai apar şi aşa zişii „piraţi” cei care fac transport public de persoane, la limita legii sǎ spunem.

Pentru cei 134 de taximetrişti existǎ staţii bine stabilite în oraş însǎ, în timp ce o parte din ele sunt goale, altele sunt supraaglomerate, încrucând cu mult traficul în zonele în care sunt amplasate.

„Am fǎcut cerere, va fi afişat numǎrul de locuri”

De departe cea mai mare aglomeraţie în staţia de TAXI este la Sfântul Gheorghe. Aici şoferii ocupǎ atât locurile alocate cât şi parcǎrile din apropiere şi asta pentru cǎ nici un indicator nu le interzice acest lucru. „Acum câţiva ani erau semne pe care scria clar câte locuri sunt în fiecare staţie, aşa cum au fost aprobate de Consiliul Local. Semnele au dispǎrut şi de aceea stau aşa mulţi. Noi am fǎcut cerere la Serviciul Public de Gospodǎrire Comunalǎ sǎ fie aduse noi semne în acest sens” a declarat pentru PROFIT, Nae Pǎunescu, şeful serviciului Transporturi din cadrul primǎriei Curtea de Argeş.

Cum şi taximetria este un loc de muncǎ, şoferii maşinilor de transport public în regim de taxi evitǎ anumite staţii unde nu sunt clienţi. Aşa se face cǎ la Noapteş sau la garǎ, staţiile sunt goale. Nu toate locurile sunt ocupate nici la Biserica Domneascǎ unde, de asemenea, clienţii sunt puţini. Cele mai solicitate locaţii de acest gen sunt Sfântu Gheorghe, Piaţǎ şi Posada, locuri şi aşa aglomerate şi unde nu de puţine ori se formeazǎ ambuteiaje din cauza taximetriştilor.

Zilele urmǎtoare se monteazǎ semnele

Directorul Serviciului Public de Gospodǎrire Comunalǎ, Ioan Ghiţǎ spune cǎ a primit cererea din partea primǎriei în acest sens, a dat comanda de noile semne iar zilele urmǎtoare vor fi montate în staţiile de taxi pentru ca astfel sǎ fie foarte clar câte maşini de acest gen au voie în zonǎ.

De asemenea, abia atunci poliţiştii vor putea face verificǎri şi vor vedea dacǎ hotǎrârea datǎ în acest sens este respectatǎ sau nu.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....