Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Jandarmeria Română a devenit serviciu secret? Instituția refuză să ne spună câți angajați are

Publicat

in

Recent, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, i-a solicitat ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, să transfere 10.000 de jandarmi la Poliția Română, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale * În acest context, Bugetul.ro a întrebat Jandarmeria Română ce efectiv are instituția * Jandarmeria Română a refuzat să ne dezvăluie numărul total al angajaților instituției, pe motiv că sunt informații clasificate, deși aceștia sunt plătiți din banul public

În prima săptămână din luna septembrie, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, s-a întâlnit cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

În cadrul întrevederii, Coarnă i-a solicitat lui Fifor, printre altele, să transfere 10.000 de jandarmi la Poliție, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale. Șeful interimar de la Interne nu a dat curs, însă, solicitării lui Dumitru Coarnă.

Totuși, Bugetul.ro a încercat să afle câți angajați are Jandarmeria Română și care ar fi impactul unei astfel de mutări asupra instituției.

Vezi și EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

În mod surprinzător, Biroul de Presă al Jandarmeriei Române a refuzat să ne comunice câți jandarmi sunt, la ora actuală, în România, invocând Art. 12, alin. (1), lit. (a) din Legea 544/2001, care precizează că „se exceptează de la accesul liber al cetățenilor informațiile din domeniul apărării naționale, siguranței și ordinii publice, dacă fac parte din categoriile informațiilor clasificate”.

Informația pe care o solicitați cu privire la  efectivele pe care le are Jandarmeria Română la ora actuală, nu se încadrează la categoria informațiilor de interes public, fiind exceptată de la accesul liber al cetățenilor, în conformitate cu art. 12, alin. (1), lit. (a), din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Jandarmeria Română.

Potrivit Art. 12, alin. (1), lit. (a) din Legea 544/2001, „se exceptează de la accesul liber al cetățenilor, prevăzut la art. 1 și, respectiv, la art. 11^1, informațiile din domeniul apărării naționale, siguranței și ordinii publice, dacă fac parte din categoriile informațiilor clasificate, potrivit legii”.

„Implicații directe asupra siguranței cetățenilor”

Jandarmeria Română a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că mutarea cerută de Dumitru Coarnă va avea „implicații directe asupra siguranței cetățenilor și eficienței misiunilor executate în sprijinul și pentru protecția acestora”.

Vezi și Traian Băsescu, precizare pentru Bugetul.ro: ‘Un fals’

„Actuala structură organizatorică a Jandarmeriei Române asigură cu minim de personal, îndeplinerea atribuțiilor prevăzute în Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, orice diminuare a numărului de jandarmi având implicații directe asupra siguranței cetățenilor și eficienței misiunilor executate în sprijinul și pentru protecția acestora”, ne-a mai transmis Jandarmeria.

În 2010, în România, erau 28.000 de jandarmi

In prezent, numarul de posturi finantate de MinisterulAdministratiei si Internelor este de aproape 160.000, majoritateaprovenind din cadrul a trei structuri: Politie – 50.000, Jandarmeria Romana – 28.000 si Politia de Frontiera – 16.500, restul fiind impartite in randurile celorlalte directii din cadrulministerului: Pasapoarte, Inspectoratul General pentru Situatii deUrgenta (ISU), Inspectoratul de Aviatie, Permise de Conducere siInmatriculari, Oficiul Roman pentru Imigrari, Arhivele Nationale,Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Directia Formare Initiala si Continua si Clubul Sportiv „Dinamo”, scria, în 2010, presa din România.

Vezi și Consulul lui Cioloș șochează! Decizia pe care a luat-o acesta este fără precedent

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

EXCLUSIV Pe bază de partid. Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro.Guvernul Orban face o nouă numire controversată. Un personaj extrem de controversat a pus mâna pe o funcție-cheie. Prin directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, Guvernul Orban l-a uns director la Sucursala Fabrica de Timbre, începând cu data de 18 februarie 2020, pe Florin Gabriel Bulumac, un cunoscut liberal.

La prima vedere, nu pare să fie nicio problemă, astfel de combinații de partid fiind cotidiene în instituțiile statului, indiferent de cine se află la cârma guvernării.

Totuși, noul șef al Fabricii de Timbre nu are un trecut foarte curat. În anul 2016, Gabriel Bulumac, la acea vreme secretar general adjunct al PNL Teleorman, a fost „călcat” de procurorii DIICOT, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la 1 milion de euro, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Vezi și EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Teleorman au efectuat 17 percheziţii, pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4.500.000 de lei prin infracţiuni economice în domeniul comerţului cu băuturi alcoolice.

Au fost luate la puricat de procurorii DIICOT firmele de distribuție deținute în Alexandria de familia Bulumac, Distrigrup și RPD. Potrivit procurorilor, firmele au fost implicate într-o schemă infracțională prin efectuarea unor operaţiuni financiare fictive. Unul dintre cei verificați de DIICOT, Gabriel Bulumac, este secretar general adjunct al PNL Teleorman, scriau jurnaliștii din Teleorman, la vremea respectivă.

De altfel, familia Bulumac a cerut în instanță falimentul pentru Distrigrup, dar s-a ales cu un proces intentat de lichidatorul judiciar, procesul fiind suspendat până la soluţionarea dosarului penal nr. 80/D/P/2015, aflat pe rolul DIICOT Teleorman.

În baza art. 413 alin. 1 pct. 2 CPC suspendă judecata cauzei până la soluţionarea dosarului penal nr. 80/D/P/2015 aflat pe rolul DIICOT Teleorman. Cu recurs pe toată durata suspendării . Pronunţată în şedinţă publică azi, 26/11/2018.”, se arată într-o soluție a magistraților de la Tribunalul Teleorman.

Operațiuni financiare fictive

„La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman au efectuat 17 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Patru persoane sunt bănuite că, în perioada 2010 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali ai două societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, din municipiul Alexandria, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni economice”, se precizează într-un comunicat emis de IPJ Teleorman.

Potrivit informațiilor adunate de DIICOT, pe parcursul derulării activităţii infracţionale, grupul ar fi fost sprijinit de alte persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai altor 10 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, cu un comportament de tip „fantomă”. Prin efectuarea unor operaţiuni financiare fictive, cei în cauză s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale cu 4.520.471 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 laptopuri, 2 hard – disk – uri, 5 stick-uri de memorie, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost puse în executare 18 mandate de aducere şi au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra a 14 autoturisme şi a 9 imobile (case şi terenuri) deţinute de cei în cauză.

Vezi și Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Decizia privind numirea lui Gabriel Bulumac la șefia Sucursalei Fabrica de Timbre

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

Publicat

in

De

În atenția ministrului de Interne, Marcel Vela! O înregistrare-bombă a intrat în posesia Bugetul.ro! Potrivit înregistrării, comisarul-șef Viorel Raicu, fost șef la Autorizări arme și muniții, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Poliției Capitalei, recunoaște că ar fi făcut evaziune fiscală.

Vezi și EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

În luna august a anului 2019, un fost colaborator al Poliției și fost prieten cu șeful de la Arme, Cătălin Vișoiu, făcea un autodenunț exploziv.

Citește mai multe aici: EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Vișoiu susținea, la acea vreme, că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Conform lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit nicio taxă. Parcarea ar fi funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu. Contactat de Bugetul.ro, la vremea respectivă, Raicu a declarat că nu știa de parcare și că nu a avut nicio parcare ilegală, împreună cu Cătălin Vișoiu.

Astăzi însă, după ce Bugetul.ro a publicat ancheta „EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție”, comisarul-șef Viorel Raicu a contactat-o pe o fostă angajată la negru a parcării ilegale de la baza ASPOL, situate în Șoseaua Vergului – parcare care acum a intrat în legalitate -, transmițându-i că „de acum încolo, din partea lui Cătălin, e strict problema lui” și că „e liber să facă ce vrea”.

Neștiind că e înregistrat de fosta angajată la negru, Raicu recunoaște că aceasta a lucrat pentru el și că a plătit-o, prin Cătălin Vișoiu, pentru serviciile prestate la cealaltă bază ASPOL, situată pe Bulevardul Timișoara.

Mai mult, chiar dacă în luna august a anului 2019, comisarul-șef Viorel Raicu declara, pentru Bugetul.ro, că nu știa de parcarea care a funcționat ilegal la baza ASPOL și că, în momentul în care a aflat, a rupt legătura cu Vișoiu, acum, pe înregistrare, spune și câți bani primea femeia angajată la negru de la Cătălin Vișoiu, anume 30 de lei pe zi.

Mai jos vă redăm o parte din conversație:

Comisarul-șef Viorel Raicu: Cu cine ai vorbit tu de angajare la parcare?

Femeie: Păi, ați fost doi…

V.R.: Ai vorbit cu mine?

F: Nu, ați fost doi. Ai fost tu și a fostul domnul Cătălin.

V.R.: N-am înțeles că s-a întrerupt.

F: Deci, ai fost tu – domnul Raicu Viorel – și domnul Vișoiu Cătălin.

V.R.: Unde am fost?

F: La parcare. Ați fost doi asociați pe parcarea de acolo, unde se face fotbal.

V.R.: Ce asociați, mă? Despre ce asociați vorbești tu?

F: ASPOL. Clubul ASPOL.

V.R.: Ai văzut tu vreo hârtie?

F: M-ai luat și pe Bulevardul Timișoara (n.r. – la baza ASPOL de acolo). Prin Cătălin, m-ai luat și pe Bulevardul Timișoara.

V.R.: Așa, și?

F: Deci, eu ți-am lucrat, că am fost fată finuță.

V.R.: Și nu ți-am dat banii pentru Bulevardul Timișoara? Pentru Timișoara, nu ți-a dat banii Cătălin?

F: Nu trebuia să mi-i dea el și nu, nu mi i-a dat Cătălin. N-am avut nicio treabă cu Cătălin.

V.R.: Te-a păcălit, înseamnă că te-a păcălit.

F: Nu… Îmi cer scuze, dar eu îmi doresc bănuții mei. Nu știu dacă i-ai dat bănuții. Puteai să mă informezi și pe mine.

V.R.: Pentru Tmișoara, banii i-a luat Cătălin.

F: Da? Nu știam.

V.R.: Și la parcare, la parcare, el îmi spunea că-ți dă pe zi 30 de lei.

F: Da, și crezi tu că, pe zi, 30 de lei mă ajută cu ceva? Mă ajută doar să mănânc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend