spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV! Incredibil – Vânzarea ruinelor de la Bio Proteine închide accesul la proprietăţi pentru zeci de argeşeni

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV! Incredibil – Vânzarea ruinelor de la Bio Proteine închide accesul la proprietăţi pentru zeci de argeşeni

Drumul de acces este proprietate privată iar cei care au case în zonă ar putea plăti taxă pentru a intra în curte

Chiar dacă nu îşi mai recuperează datoriile de la fosta fabrică, autorităţile locale speră să ia măcar drumul

 

Pe data de 1 ianuarie 1982 s-a înfiinţat întreprinderea de bioproteine Curtea de Argeş în judeţul Argeş, în subordinea Centralei industriale de medicamente, cosmetice, coloranţi şi lacuri Bucureşti de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Industriei Chimice, având ca obiect de activitate producerea de proteine monocelulare din normal-parafine şi alte produse chimice.

Ani de zile sute de argeşeni au muncit în această fabrică însă în 1992 a fost vândută unei firme româneşti care, după ce a dezmembrat-o şi a vândut tot fierul dar şi cantităţile imense de inox din care erau alcătuite instalaţiile de producţie, a vândut, mai departe, ceea ce rămăsese din fabrica la care sute de argeşeni erau angajaţi pe vremea comunismului. Acum, în zona cu pricina zac nişte hale şi depozite iar cei care le au

în posesie sunt  în insolvenţă şi datori vânduţi la bugetul local.

Drumul folosit de zeci de argeşeni e proprietate privată

Situaţia fostei fabrici de Proteine este cu atât mai delicată cu cât drumul care duce către aceasta şi către fostul cămin de nefamilişti al fabricii, unde acum sunt proprietăţi private, nu este drum public. În orice moment noul proprietar ar putea interzice accesul argeşenilor în zonă, atât celor de la cămin cât şi a celor care au cumpărat terenuri în apropiere şi şi-au construit case.

„Din datoriile care le au măcar să recuperăm drumul”

Chestionat pe această temă, primarul Nicolae Diaconu a declarat că situaţia este una delicată şi se încearcă rezolvarea ei mai ales că argeşenii care locuiesc în zonă ar putea ajunge să plătească taxă ori de câte ori intră sau ies de pe stradă.

„Proteinele au datorii la bugetul local, suntem înscrişi la masa credală. Nu ştiu ce şi cât vom mai recupera din datorie important ar fi însă să recuperăm, să intre în administrarea noastră măcar drumul de acolo care acum este proprietate privată şi care ar putea fi oricând închis”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

De asemenea acesta  a mai spus, mai în glumă, mai în serios, că nu este exclus ca viitorii proprietari ai terenului de la Proteine (când se vor găsi unii) să închidă artera de circulaţie folosită acum de zeci de argeşeni locuitori ai zonei. Se poate pune chiar şi o barieră iar cei interesaţi să treacă ar putea achita o taxă…

Legea ar permite acest lucru astfel că, pentru a-i proteja de acest gen de situaţii pe argeşenii care, probabil fără să ştie care este situaţia drumului au cumpărat proprietăţi în zonă, administraţia locală face toate demersurile necesare pentru recuperarea străzii şi intrarea ei în administrarea locală.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....