Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

EXCLUSIV! Incredibil – Vânzarea ruinelor de la Bio Proteine închide accesul la proprietăţi pentru zeci de argeşeni

Publicat

in

Drumul de acces este proprietate privată iar cei care au case în zonă ar putea plăti taxă pentru a intra în curte

Chiar dacă nu îşi mai recuperează datoriile de la fosta fabrică, autorităţile locale speră să ia măcar drumul

 

Pe data de 1 ianuarie 1982 s-a înfiinţat întreprinderea de bioproteine Curtea de Argeş în judeţul Argeş, în subordinea Centralei industriale de medicamente, cosmetice, coloranţi şi lacuri Bucureşti de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Industriei Chimice, având ca obiect de activitate producerea de proteine monocelulare din normal-parafine şi alte produse chimice.

Ani de zile sute de argeşeni au muncit în această fabrică însă în 1992 a fost vândută unei firme româneşti care, după ce a dezmembrat-o şi a vândut tot fierul dar şi cantităţile imense de inox din care erau alcătuite instalaţiile de producţie, a vândut, mai departe, ceea ce rămăsese din fabrica la care sute de argeşeni erau angajaţi pe vremea comunismului. Acum, în zona cu pricina zac nişte hale şi depozite iar cei care le au

în posesie sunt  în insolvenţă şi datori vânduţi la bugetul local.

Drumul folosit de zeci de argeşeni e proprietate privată

Situaţia fostei fabrici de Proteine este cu atât mai delicată cu cât drumul care duce către aceasta şi către fostul cămin de nefamilişti al fabricii, unde acum sunt proprietăţi private, nu este drum public. În orice moment noul proprietar ar putea interzice accesul argeşenilor în zonă, atât celor de la cămin cât şi a celor care au cumpărat terenuri în apropiere şi şi-au construit case.

„Din datoriile care le au măcar să recuperăm drumul”

Chestionat pe această temă, primarul Nicolae Diaconu a declarat că situaţia este una delicată şi se încearcă rezolvarea ei mai ales că argeşenii care locuiesc în zonă ar putea ajunge să plătească taxă ori de câte ori intră sau ies de pe stradă.

„Proteinele au datorii la bugetul local, suntem înscrişi la masa credală. Nu ştiu ce şi cât vom mai recupera din datorie important ar fi însă să recuperăm, să intre în administrarea noastră măcar drumul de acolo care acum este proprietate privată şi care ar putea fi oricând închis”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

De asemenea acesta  a mai spus, mai în glumă, mai în serios, că nu este exclus ca viitorii proprietari ai terenului de la Proteine (când se vor găsi unii) să închidă artera de circulaţie folosită acum de zeci de argeşeni locuitori ai zonei. Se poate pune chiar şi o barieră iar cei interesaţi să treacă ar putea achita o taxă…

Legea ar permite acest lucru astfel că, pentru a-i proteja de acest gen de situaţii pe argeşenii care, probabil fără să ştie care este situaţia drumului au cumpărat proprietăţi în zonă, administraţia locală face toate demersurile necesare pentru recuperarea străzii şi intrarea ei în administrarea locală.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VAI, VAI ! UITE POLIȚIA… REGALĂ ! Au blocat ilegal trotuarul, ca să mergă la restaurant

Publicat

in

De

Cîțiva argeșeni au rămas stupefiați, zilele trecute, cand, profitând de vremea frumoasa de afara, au iesit la plimbare cu copiii pe Bulevardul Basarabilor din orașul regal Curtea de Argeș. Astfel, in plin centru al orașului, nu au putut trece de o masina a politiei care bloca efectiv tot trotuarul fiind parcata neregulamentar, ce sa vezi, chiar la intrarea unui cunoscut restaurant, New House. Nu stim daca politistii au venit sa manance la restaurant sau erau in misiune, stim doar ca in niciun caz nu trebuiau sa propteasca masina poliției acolo, cu atat mai mult cu cat, la cativa metri distanță, erau libere locuri de parcare. Poliția regală in actiunea din imagine a fost postata si pe o retea de socializare, acolo unde comentariile au curs gârlă. ” Nu pozam și publicam asta, nu e genul meu, dar deja nu mai suport să văd cum poliţiştii care trebuie să aplice legea şi să o respecte o încalcă cu neruşinare de fiecare dată când au ocazia. Ăştia de rând, pe trotuar luăm amendă dacă suntem cu bicicleta, dar domnii poliţiști pot parca în buza restaurantului”, a scris argeseanul care a surpins imaginea. Așteptăm cu interes un punct de vedere al noului șef al IPJ Argeș, mai ales ca a fost mult timp la rutieră. Vor primi și domnii polițiști o sancțiune, domnule comisar Badea ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Propunerea pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Nicu Bologa, se judecă cu Statul Român. Printre instituțiile acționate în instanță de cel care ar putea deveni succesorul Laurei Codruța Kovesi, la șefia DNA, se numără și Ministerul Finanțelor Publice, condus, la această oră, de către Florin Cîțu – unul dintre cei mai cunoscuți miniștri din Guvernul Orban.

Concret, într-o speţă aflată în faza de apel, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București, descoperită de Bugetul.ro, mai mulți magistrați își cer drepturile salariale, pentru că au lucrat peste 8 ore pe zi. Printre aceștia se află și Bologa.

Vezi și EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Bologa Crin Nicu, Chiș Bogdan Sergiu, Flonta Sorin Emil, Dohan Oana Cerasela, Crăciun Florian Nicolae, Brândea Dan Eugen, Olar Adrian Claudiu au acționat în instanță MINISTERUL PUBLIC – PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE,  MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE,  PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ și  PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SĂLAJ. Procesul are ca obiect „drepturi salariale ale personalului din justiţie DREPTURI SALARIALE PENTRU SERVICIU DE PERMANENŢĂ ( PESTE 8 ORE PE ZI)”.

Apelul se va judeca în luna februarie.

În faza de fond, Crin Bologa a pierdut procesul cu statul

În prima fază, Tribunalul Alba a respins cererea formutată de Chiş Bogdan Sergiu, Flonta Sorin Emil, Dohan Oana Cerasela, Crăciun Florian Nicolae, Brîndea Dan Eugen, Bologa Crin Nicu, Olar Adrian Claudiu.

„Respinge acţiunea formulată de către reclamanţii Chiş Bogdan Sergiu, Flonta Sorin Emil, Dohan Oana Cerasela, Crăciun Florian Nicolae, Brîndea Dan Eugen, Bologa Crin-Nicu, Olar Adrian Claudiu, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Ministerul Finanţelor Publice, şi, în consecinţă, respinge acţiunea faţă de acesta. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Alba.”, se arată în ședința din data de 02.07.2019.

Ulterior, cei 7 au făcut apel.

Cătălin Predoiu l-a propus la șefia DNA

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a propus pe Crin Nicu Bologa la șefia DNA. Propunerea i-a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis, cel care urmează să ia o decizie în acest sens.

„Voi adresa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire: pentru funcția de Procuror General al României, doamna procuror Gabriela Scutea; pentru funcția de Procuror-șef al DNA, domnul procuror Crin Bologa; pentru funcția de Procuror-șef al DIICOT, doamna procuror Giorgiana Hosu”, a declarat, marți, Predoiu.

Crin Bologa ar putea ajunge la șefia DNA din postura de adjunct al prim-procurorului parchetului de pe lângă tribunalul Sălaj. În 2005, la 33 ani, devenea cel mai tânăr șef din structura DNA, la serviciul teritorial Cluj.

După ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcție, în fruntea DNA s-au aflat doi procurori-șefi interimari: Anca Jurma și Călin Nistor.

Vezi și

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend