Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Incredibil! Dezinteresul face victime – Femeie luată de ambulanţă în stare gravă după ce şi-a rupt piciorul într-o groapă din centrul vechi

Publicat

in

 

Starea deplorabilă în care se află centrul vechi al municipiului Curtea de Argeş nu mai este o noutate. Lipsa de interes a autorităţilor locale pentru zona istorică situată la intrarea în municipiu, de asemenea, a fost înţeleasă de locuitorii acestui oraş de-a lungul mandatelor diferiţilor conducători ai urbei care au pierdut orice speranţă de renovare sau cel puţin crearea unor condiţii minime, civilizate.

cladiri daramate centrul vechiTencuiala de pe clădirile istorice direct în capul trecătorilor

În această primăvară, zeci de bucăţi de tencuială veche, desprinse de pe unele clădiri istorice lăsate în paragină de proprietari, au căzut pe trotuar şi nu o dată au lovit trecătorii care s-au nimerit în zonă. În ciuda reclamaţiilor făcute în acest sens, de la biroul de urbanism al primăriei nu a fost nimeni la faţa locului, nu a cerut nimeni să se ia măsuri sau chiar să se intereseze de soarta celor loviţi.

groapa centru vechi (2)Femeie luat de ambulanţă după ce a căzut într-o groapă

Se pare că la Curtea de Argeş nu numai şoferii au probleme cu gropile din carosabil ci şi pietonii şi, în aceeaşi zonă a centrului vechi. Joi după amiază, a fost apelat serviciul 112 şi o ambulanţă a venit în singura intersecţie semaforizată a municipiului Curtea de Argeş pentru a acorda îngrijiri medicale şi a transporta la spital o femeie care şi-a rupt piciorul şi a avut mai multe plăgi la picior după ce a căzut într-o groapă, plină cu fire electrice.

Acum un an aceleaşi probleme dar nimeni nu a luat măsuri

Groapa plină cu cablurile electrice ale semafoarelor este acoperită provizoriu cu o dală de fier care se mişcă inclusiv la bătaia vântului, nu numai când cineva calcă pe ea. Capcana pusă de autorităţi face acum victime pentru a doua oară după ce anul trecut un alt argeşean era să rămână nenorocit pe viaţă, căzând în ea.

„Nu se poate aşa ceva, să laşi asta aşa să îşi rupă oamenii picioarele. S-a întâmplat de atâtea ori dar cred că până nu o să fie ceva foarte grav nu o să facă nimeni nimic. Aşa a fost şi anul trecut, au venit câţiva muncitori de pe la primărie, au pus capacul la loc dar nu a verificat nimeni dacă stă fix sau să încerce cineva să îl prindă acolo. Acum femeia s-a lovit rău, avea fractură deschisă… Ar putea să dea primăria în judecată, să ii înveţe cineva minte o dată”, au declarat mai mulţi vânzători de la magazinele din zonă.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Vești pentru șoferi! Toate mașinile vor avea astfel de dotări

Publicat

in

De

Vești pentru toți șoferi! Toate mașinile vor avea noi dotări, potrivit deciziei Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a decis ca toate mașinile noi care vor fi comercializate în statele membre să fie dotate cu sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei şi detectoare de somnolenţă. Toate acestea conform noilor norme de siguranţă rutieră aprobate de statele blocului comunitar. Măsura va fi activă din a doua jumătate a anului 2022.

Astfel, toate mașinile noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii. Acestea sunt menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice de asemenea depăşirea limitei legale de viteză. În plus, autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute, de asemenea, cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact. Ar trebui astfel să limiteze rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

Nu în ultimul rând, camioanele şi autobuzele vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte. Vor trebui să fie dotate și cu sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere, potrivit playtech

Vezi și:

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Liviu Pop reacționează după acuzațiile fiului Sorin Pintea:Nu am nicio legătură cu acest caz

Publicat

in

De

Senatorul PSD, Liviu Pop a reacționat după ce fiul Sorinei Pintea l-a acuzat că se află în spatele  afecerii cu șpăgi pentru care a fost reținută mama

Fiul fostului ministru acuză că denunțătorul i-ar fi spus că i-a dat lui Liviu Pop o șpagă de 40.000 de euro care urmau să ajungă la Sorina Pintea.

Contactat de Antena 3, Liviu Pop a negat acuzațiile care i se aduc precum și orice implicare în dosar. „Exclus acest lucru. Eu l-am contactat pe Ionuț pentru că o cunoștință vrea să se întâlnească cu cineva din familie. E o cunoștință de-a doamnei, care m-a rugat să se întâlească cu fiul ei. Nu am nicio cunoștință de bani, de sume. Nu am nicio legătură cu acest caz.”

Vezi și:

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend