Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV!  În Argeş obţinerea permisului de conducere a devenit un lux – Motivele sunt uluitoare

Publicat

in

#Peste 2500 de oameni la coadă pentru proba practică a examenului

#Autorităţile spun că nu pot lua măsuri şi că, de vină ar fi picaţii din Curtea de Argeş şi Câmpulung

Permisul auto, o dorinţă pentru care trebuie să ai prea multă răbdare. Candidaţii afirmă că distanţa dintre sală şi traseu ajunge la trei luni şi jumătate, ceea ce face să-şi piardă abilităţile. Şeful de la Permise susţine însă că perioada de aşteptare e ca peste tot, că există mai multe cauze obiective care duc la acest lucru. Câteva sute de candidaţi, care au promovat proba teoretică, s-au prezentat zilele aceasta la Direcţia de Înmatriculări şi Permise de Conducere Argeş pentru a se programa la traseu. După ce au aşteptat zeci de minute la coadă, aceştia au aflat că pot susţine proba practică abia prin vară. Spre exemplu, programările pentru Piteşti se fac pentru sfârşitul lunii iunie iar dacă vrei să dai examen acolo unde ai făcut şcoala, la Curtea de Argeş sau Câmpulung, trebuie să ai răbadre cel puţin până prin luna august.

Aştepţi mult, uiţi repede

Instructorii auto consideră că această aşteptare face elevii să îşi piardă îndemânarea dacă timp de trei luni nu conduc. „Am vorbit cu un elev şi mi-a spus că a fost programat de-abia la jumătatea lui iulie. Vă daţi seama că până el dă traseul uită să mai conducă. În aceste condiţii, are nevoie de ore suplimentare“, spune un instructor auto din Curtea de Argeş. La rândul lor, candidaţii la obţinerea permisului sunt deranjaţi de situaţie. „Nu mi se pare normal ca după ce am luat sala să fiu programat atât de târziu la traseu. Asta înseamnă pentru mine alte costuri deoarece trebuie să îmi mai iau nişte ore de condus atunci, în preajma examenului“, zice Mircea.

„Pentru un începător, eu cred că nici cele 30 de ore obligatorii, din timpul şcolii, nu sunt suficiente, dar să mai dai şi examenul după câteva luni în care tu nu ai mai condus. În aceste condiţii, fiecare îşi mai ia câteva ore înainte de examen, în funcţie de cât îşi permite. Cel puţin trei ore ar mai trebui şi asta înseamnă aproape 300 de lei“, adaugă un alt instructor din Câmpulung.

Angheloiu trage concluzii – Elevi nepregătiţi, foarte mulţi picaţi care îngroaşă rândul la aşteptare

Cum oamenii se plâng şi îşi exprimă nemulţumirea, am ales să stăm de vorbă cu doi oameni ce ar putea să rezolve problema. Astfel, am

stat de vorbă cu Emil Angheloiu, şeful Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto Argeş. Acesta ne-a precizat că oamenii nemulţumiţi pot să susţină examenul la Piteşti şi că s-a ajuns la o asemenea situaţie la Câmpulung şi Curtea de Argeş şi pentru că multă lume pică examenul practic. „Sunt astfel de probleme şi le cunosc. Noi am încercat să găsim cele mai bune soluţii în acest sens şi de aceea am şi venit în întâmpinarea oamenilor şi le-am comunicat că ei pot să susţină examenul practic şi la Piteşti, asta chiar dacă au făcut şcoala la Câmpulung sau Curtea de Argeş. Sunt distanţe mari de timp şi pentru că sunt foarte mulţi oameni care pică examenul. În aceste condiţii sunt mulţi care susţin examenul practic, asta pentru că sunt cei care tocmai ce au terminat şcoala şi alţii ce susţin pentru a doua sau a treia oară”, a declarat pentru PROFIT, Emil Angheloiu.

Prefectul caută rezolvări. Nici alături de Cristian Soare nu le-a găsit

Emilian Dragnea, proaspăt numit în această funcţie, spune că ştie şi el despre această problemă, el fiind la curent cu această situaţie chiar din perioada în care era subprefect. „Cunosc problema pentru că au apărut nemulţumiri încă de la începutul acestui an. Am încercat să găsim o soluţie cu domnul prefect Cristian Soare. Tocmai de aceea am venit cu propunerea ca oamenii să susţină examenul practic la Piteşti. Noi nu putem să programăm mai multe persoane acolo din simpul fapt că am bloca şi activitatea în acele zone. Sunt şi foarte mulţi candidaţi care susţin examenul”, a declarat Emilian Dragnea.  Aşadar concluziile sunt clare în Argeşul unde ce-i drept, în urmă cu ani de zile, obţinerea permisului de conducere era cel mai simplu lucru. Acum, dacă vrei să fi şofer, trebuie să te înarmezi în primul rând cu răbdare. Iar dacă ai de gând să fac şoferie în Curtea de Argeş sau Câmpulung, ar trebui să fi foarte atent ce instructor auto îţi alegi şi asta pentru că dacă se induce ideea că elevii din aceste oraşe nu sunt pregătiţi şi pică examenele, atunci nici instructorii nu sunt buni.  Autorităţile nu spun însă nimic despre examinatorii cărora le e cam peste mână să bată drumul în fiecare zi de joi, fie la Curtea de Argeş, fie la Câmpulung Muscel. De multe ori ajung în faţa candidaţilor obosiţi, stresaţi şi oarecum deranjaţi de faptul că nu îşi pot face treaba la Piteşti aşa cum şi-ar fi dorit şi cum s-a încercat în nenumărate rânduri.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! DESCINDERI în forță în Argeș și la o primărie din Vâlcea: acuzații de corupție și abuz în serviciu, pe listă

Publicat

in

De

Un număr de 23 de percheziţii, una dintre ele fiind la sediul unei primării, au loc, marţi dimineaţa, în judeţele Vâlcea şi Argeş, precum şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză penală care vizează posibile fapte de corupţie şi infracţiuni de serviciu, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea . Potrivit primelor informatii, presupusele fapte ar fi fost comise în perioada 2012 -2017 şi au legătură cu activităţi de obţinere ilegală de fonduri europene prin programe/surse guvernamentale de către unităţi administrativ-teritoriale.

Surse din cadrul anchetei au precizat că vizată este Primăria Prundeni din Vâlcea, celelalte percheziţii fiind locuinţele unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, la finalizarea activităţilor procedurale urmând să fie aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea nouă persoane, fără calitate specială, în baza mandatelor de aducere emise de procuror.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, la percheziţii participând poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Sibiu, Direcţia Generală Anticorupţie pentru municipiul Bucureşti şi jud. Ilfov şi Structura Centrală, precum şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Femeie din Curtea de Argeș dispărută de acasă- Poliția o caută și vă cere ajutorul !

Publicat

in

De

Mânzatu Maria Mihaela din curtea de Argeș este căutată de autorități după ce, ieri, a plecat voluntar de acasă și nu s-a mai întors. Cei care pot da detalii despre persoana în cauză sunt rugați să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Curtea de Argeș, telefon 0248 721519. Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituţie robustă, tenul măsliniu, părul lung, castaniu, faţa ovală şi ochii albastri;

Vestimentaţie la momentul plecării: geacă de culoare verde, bluză mov, pantaloni tip trening, negri, pantofi vişinii. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend