spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! EXPROPRIERI pe… 5 LEI – Lovitura pentru argeşenii care au sperat la îmbogăţire !  

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! EXPROPRIERI pe… 5 LEI – Lovitura pentru argeşenii care au sperat la îmbogăţire !  

– Câţi bani vor primi proprietarii terenurilor pe care va trece autostrada Piteşti-Sibiu
– Cei care au sperat la o imbogatire cu banii statului, inclusiv cei care au tras sfori ca sa obţină terenuri acolo sau să li se treaca din extravilan in intravilan, vor avea o mare dezamăgire

De câteva luni s-a așternut iar tăcerea și nimeni nu mai vorbește despre Autostradă Pitești-Sibiu. Asta deși, din cei 123 de km ai autostrăzii care ar urmă să completeze A1 între Pitești și Sibiu, CNAIR a scos pană acum la licitație doar 44 de km, impărtiti în două loturi, inlcusiv capătul din Argeș al autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarul nostru de la reprezentanții CNAIR, lucrările la aceste două loturi nu pot fi demarate nici după o atribuire contractelor de execuție care oricum sunt în pericol după ce Uniunea Europeană a tras semnalul de alarmă privind nerespectarea unor proceduri care ar putea duce la pierderea finanțării. Un alt motiv al intaryierii demarării lucrărilor este halucinant: nu au fost finalizate nici până la această oră actele pentru demararea efectivă a exproprierilor. Informația a fost confirmată și de primăriile din Argeș pe unde urmează să treacă autostradă. Din pacate, toti cei care au terenuri acolo si au sperat la o imbogatire cu banii statului, inclusiv cei care au tras sfori ca sa obţină terenuri acolo sau să li se treaca din extravilan in intravilan, vor avea o mare dezamăgire.

Ce bani primesc argeşenii pe terenurile lor

Procedurile privind exproprierile au fost fǎcute și la primăriile din Argeș. Au fost identificați cei care au terenuri în zonă prin care trece autostradă, mare parte dintre aceștia prezentându-se de bunǎ voie pentru verificǎri la primǎrie. Acum se așteaptă etapa următoare, mai exact hotărârea Guvernului privind terenurile expropriate și valoarea sumelor oferite cetățenilor pentru terenurile luate. Potrivit informațiilor obținute de redactorii noștri de la CNAIR, prețurile propuse terenurilor expropriate pe traseul Autostrăzii Pitești-Sibiu nu se majorează față de ultimele stabilite de Guvern, în consecință vor rămâne cu mult sub prețul pieței. Prețul se calculează în funcție de poziționarea terenului, de categoria acestuia și de suprafața. Din informațiile primite de la CNAIR, va putem spune că argesenii vor primi sume cuprinse între 1 Euro/mp și cel mult 7 Euro/mp, în cel mai bun caz, adică în situația în care terenul expropriat este intravilan și are o suprafața de minim 300 mp. Tot CNAIR spune că nu se expropriază ce vrea actualul proprietar ci exact ce vrea și cât îi trebuie statului.Mai exact: dacă un argeșean are un teren în suprafat de 2500 mp pe care trece traseul autostrăzii, statul îi ia exact cât îi trebuie și nu toată suprafața. Dacă este nevoie de doar 30 mp, va primi despăgubiri doar pentru acești 30 mp. Că exemplu, prin Decizia de Expropriere 1756/2017 a CNAIR privind Autostradă Sebeș-Turda, cetățeanului L.F.L care avea o suprafața de 300 mp peste care trecea traseul autostrăzii, statul a luat doar 3mp pentru care a plătit sumă totală de 41,4 lei. De la un alt cetățean care care a avut o suprafața de 2683 mp, statul a luat doar 275 mp pentru care a plătit despăgubiri de doar 379 lei.

Cum se expropriază ?

Este bine ca cei care ajung într-o asemenea situaţie să-şi cunoască drepturile, aşa cum sunt stabilite prin Legea specială nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, lege publicată în Monitorul oficial nr. 853/2010, cu modificările şi completările ulterioare. Ca etape mari, expropriatorul aprobă, prin hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor, sursa de finanţare, precum şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale unităţilor administrativ-teritoriale. Sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator pe baza unui raport de evaluare întocmit având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici şi termenul în care acestea se virează într-un cont deschis pe numele expropriatorului la dispoziţia proprietarilor de imobile.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....