Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV După ce s-a înfruptat din banul public, afacerile lui Dan Barna s-au prăbușit!

Publicat

in

În trecut, ziariștii din România au scos la lumină faptul că prezidențiabilul USR, Dan Barna, a făcut afaceri cu guvernele PSD. Așadar, și el, omul-nou în politică, a făcut afaceri cu statul, prin fosta sa firmă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, „înfruptându-se” din banul public, după cum vă dezvăluiam AICI.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi unde mai are acțiuni liderul Uniunii Savați România. Până în vara anului 2016, Barna a deținut jumătate din acțiunile unei companii de consultanță. SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL a derulat, în perioada guvernelor PSD, contracte cu statul în valoare de circa 400.000 de euro.

În prezent, potrivit ultimei declarații de avere completate în luna iunie 2019, ce a fost verificată de Bugetul.ro, Barna mai deține 3.117 acțiuni la Banca Transilvania, în valoare de 6.966, 50 de lei, 2.000 de acțiuni la Compa SA, ce valorează 1.460 de lei și 4,09 părți sociale în Risky Business SRL, în valoare de 44.938 de lei.

După ce și-a cedat părțile sociale din SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL, singura afacere care i-ar putea aduce bani serioși lui Dan Barna, conform documentului citat, este Risky Business SRL.

Totuși, aceasta nu produce nimic, ba chiar ultimul an l-a încheiat pe pierdere. Potrivit datelor obținute de Bugetul.ro de la Ministerul Finanțelor, firma lui Dan Barna nu a înregistrat profit în niciun an de la înființare.

Înregistrată la 5 decembrie 2016, Risky Business SRL nu a declarat niciun profit în anii 2016 și 2017. Mai mult, anul 2018 l-a încheiat pe o pierdere de 8.136 de lei.

Afacerile lui Dan Barna cu guvernele PSD

SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL funcționează, în prezent, cu un sediu social în Mogoșoaia, județul Ilfov. La înființare, în 26 februarie 2007, firma îi avea drept asociați persoane fizice pe Ana Laura Buzatu, George Horia Ion Ionescu, Dumitru Dragoș Jaliu și Ilie Dan Barna și se ocupa cu activități de consultanță juridică, contabilă și în domeniul fiscal. La data de 28 ianuarie 2009, Buzatu și Ionescu pleacă din firmă, cedând acțiunile către asociații Jaliu și Barna, scrie Jurnalul.

Apoi, în 2010, când jumătate din acțiunile SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL era deținut de Dan Barna, compania a intrat în morișca afacerilor cu statul. În 26 ianuarie 2010, compania a primit, din partea Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, un contract în valoare de 40.895,2 euro, pentru activități de formare profesională. Trei ani mai târziu, pe 4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor, condus, la acea dată, de fostul lider USL Radu Stroe, compania lui Barna a primit un contract de 220.576,4 euro pentru elaborarea și tipărirea unui ghid despre gestionarea fondurilor europene.

În 17 octombrie 2014, Ministerul Justiție, condus la acea dată de actualul senator PSD Robert Cazanciuc, a încheiat cu aceeași companie un contract în valoare de 78.361,4 euro, iar, în 18 februarie același an, Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de PSD-istul Vasile Ciprian Ciupercă, a atribuit societății lui Dan Barna un contact de 22.632,2 euro.

SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL a mai primit contracte, prin cumpărare directă, cu Prefectura Constanța, cu Asociația Translvania Nord sau cu Asociația Grup de Afacere Locală Făgăraș, ori cu Spitalul Muncipal de Urgență Timișoara. În total, valoarea acestor contracte închietate de firma lui Dan Barna cu statul se ridică la 1.734.225,0 lei cu TVA (392.530,9 euro), mai notează sursa citată.

Vezi și

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

Clasarea dosarului Rompetrol! DIICOT-ul convocat

Publicat

in

De

Bogdan Licu, procurorul general, a declarat că a convocat conducerea DIICOT pentru o discuție care să aibă ca principal scop clasarea Dosarului Rompetrol 2.

Potrivit economica.net, Bogdan Licu a declarat la ieșirea din sediul CSM că: „Am convocat conducerea DIICOT pentru o discuţie pe această temă. Este un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare şi ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluţiei şi atunci vom vedea”.

Întrebat dacă ar lua în calcul o infirmare a soluţiei de clasare în calitatea sa de procuror general, Licu a spus: „Vom vedea dacă va fi formulată plângere împotriva soluţiei, întâi se va pronunţa conducerea DIICOT. Dacă se va formula o asemenea plângere, vom vedea ce e de făcut pe parcurs”.

Vezi și :

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reamintit, luni, că vrea să facă curățenie totală în Poliție și să-i demită pe șefii care au legături cu politicul și cu lumea interlopă.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi șefii controversați din Poliția Română. Cuvinte-cheie: luare de mită, abuz sexual, abuz în serviciu, legături cu politicul, avansări inexplicabile.

IPJ Alba – Florin Constantin Dogaru. Dogaru conduce Poliția Alba, deși el nu a terminat nici Școala de Poliție, nici Academia de Poliție.

La bază, el este inginer. În 1994, acesta a absolvit Universitatea Politehnica din București, iar în 1995 s-a angajat ca ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a criminalității economice din IPJ Alba.

IPJ Argeș – Pieleanu Tudorel. Șeful Poliției Argeș a avut o firmă împreună cu fostul ministru de Interne, Carmen Dan. De altfel, el nu a ascuns în niciun moment că îl leagă o „strânsă prietenie” de „Blonda lui Dragnea”.

„O cunosc pe doamna Carmen Dan dinainte ca dumneaei să fie un înalt funcționar public. A ajuns la începutul anului 2011 subprefect, am fost din anul 2007 șeful Poliției Alexandria, deci parcursul carierei mele nu a început din momentul în care am cunoscut-o pe doamna Carmen Dan. Am avut o relație corectă, ne cunoaștem familiile. Dânsa este plecată din Teleorman din 2016 și nu cred că parcursul carierei mele a fost influențat sau poate fi influențat de Carmen Dan”, a declarat șeful Poliției Argeș, în cadrul unei conferințe de presă.

IPJ Arad – Tamaș Ioan Marcu. În anul 2016, șeful Poliției Arad a fost acuzat de un subaltern de abuz în serviciu. În acest sens, împotriva lui Tamaș Ioan Marcu a fost depusă o plângere penală la DNA.

IPJ Bacău – Vasile Oprișan. A promovat violența împotriva femeilor. Invitat într-o emisiune la postul de radio Mesagerul FM, șeful Poliției Bacău a spus că femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează atunci când sună la 112 şi nu ar trebui să-i deranjeze pe poliţişti în miez de noapte, deoarece pot aştepta şi până dimineaţa. În urma acestei declarații, el a fost anchetat intern.

IPJ Botoșani – Viorel Avram. Avram a fost instalat la șefia instituției botoșănene chiar de ministrul Marcel Vela, în luna noiembrie, el fiind anterior la conducerea IPJ Caraș-Severin. Originar din Caraș-Severin, asemeni lui Vela, Viorel Avram a fost acuzat de ministrul de Interne că ar fi politizat IPJ Caraș-Severin. Drept urmare, Avram a fost „pedepsit” cu detașarea la șefia IPJ Botoșani.

IPJ Brașov – Valentin Flucuș. În 2017 a ajuns șef IPJ Brașov, iar ulterior președintele Iohannis l-a avansat în grad, fiind chestor de poliție, deși el nu are nicio diplomă eliberată de vreo unitate de învățământ pentru formarea polițiștilor, conform psnews.ro.

Practic, el fost promovat chestor de poliție, chiar dacă la bază este inginer.

Flucuș conduce IPJ Brașov, chiar dacă el a studiat la Facultatea de Tehnologie a Construcțiilor de Mașini, pe care a absolvit-o în 1990.

IPJ Buzău – Laurențiu Pantazi. Deputatul Adrian Mocanu a făcut publică în acest an „Marea familie din IPJ Buzău”. Conform lui Mocanu, „LAURENȚIU PANTAZI, șeful IPJ Buzău, este nașul șefului Serviciului Rutier, cms. șef SILVIU DINU. SILVIU DINU este cumătrul subalternului său, COSMIN RĂDULESCU, șeful Biroului Rutier. LAURENȚIU PANTAZI mai are un fin pe care l-a impus ca șef, cms. șef CRISTINEL STANCIU, șeful Serviciului Investigații Criminale. CRISTINEL STANCIU este cumătru cu MIHAI TĂRTĂREANU, șeful Serviciului Acțiuni Speciale. DANIEL BRUTARU, șef Serviciu Resurse Umane, susține toate mișcările de personal dorite de LAURENȚIU PANTAZI. CARMEN GAVRILĂ, șefa Biroului Control Intern, este verișoara lui BRUTARU”.

IPJ Călărași – Maria Iorga. Șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, l-a acuzat, printre altele, pe Iorga de „luare de mită”.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

„La Călărași, e un management total defectuoas, o atitudine din asta pe care nu pot să o numesc în vreun fel. De la vocabular, adresare subordonți, până la zonă infracțională – luare de mită. Am și sesizat IGPR-ul, dar nimeni nu vrea să cerceteze”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, după cum scriam AICI.

IPJ Constanța – Constantin Dancu. Același Dumitru Coarnă a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Dancu este ținut în funcție datorită senatorului Liviu Tit Brăiloiu.

„Pe Dancu, poate să-l revoce oricând domnul Vela, chiar și mâine. Și atunci de ce nu o face? E coleg de Senat și de Comisie de apărare cu domnul Brăiloiu (n.r. – Tit Brăiloiu). Iar domnul Brăiloiu trage de domnul Dancu și sigur că am ajuns aici”, ne-a declarat șeful SNPPC.

Atât Constantin Dancu, cât și Marian Iorga, „ar trebuie revocați din cauza managementului defectuos, coroborat cu o serie de infracțiuni pe care le are domnul ministru despre ei, la nivel informativ”, ne-a precizat Dumitru Coarnă.

IPJ Cluj – Mircea Rus. În 2017, Rus a dat examen pentru ocuparea postului de șef al Poliției Cluj, dar a luat nota 3. Ulterior, Carmen Dan l-a împuternicit șef la IPJ Cluj.

Rus este suspectat de presa locală și de faptul că ar fi nașul fiului unui interlop clujean. În toamna lui 2018, el a luat însă examenul pentru șefia IPJ, fiind scos din perioada de interimat. Rus este un apropiat al organizației județene a PSD.

IPJ Caraș-Severin – Florin Turnagiu. Acesta a fost instalat la șefia IPJ Caraș-Severin de către Marcel Vela. Doamna Turnagiu este membră a PSD Timiș și lucrează la Consiliul Județean Timiș, condus de pesedistul Călin Dobra, conform Național.

IPJ Covasna – Marius Daniel Ivașcu. În luna august, el a fost acuzat că a obținut funcția nelegal. Sindicaliștii de la Pro Lex susțin că Marius Daniel Ivașcu ar deține funcția nelegal și că ar fi fost numit pe post abuziv, cu sprijin de la fostul inspector-șef, Liviu Pampu Romanescu.

IPJ Dâmbovița – Valentin Dumitrașcu. În luna noiembrie, Marcel Vela l-a detașat la conducerea IPJ Dâmbovița pe Valentin Dumitrașcu. Despre Dumitrașcu, este cunoscut faptul că mergea la vânătoare alături de fostul lider PSD, acum încarcerat la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea.

IPJ Galați – Cornel Mototolea. Susținerea politică a șefului IPJ Galați, comisarul-șef Cornel Mototolea, este asigurată de deputatul PNL Victor Paul Dobre, membru al Comisiei de Apărare și Ordine Publică, conform nepasadegalati.ro.

IPJ Gorj – Decebal Drăghiea. Acesta este fiul fostului prefect de Mehedinți, Nicolaea Drăghiea. Șeful IPJ Gorj a fost acuzat în trecut de o tânără că a abuzat-o sexual.

IPJ Harghita – Mircea Ștefan Iordan. Conform Psnews.ro, în privința lui există o anomalie. Acesta a studiat Academia de Poliție între 1999 și 2004, dar el deja în 1992 era agent operativ la serviciul arme din IPJ Harghita. Între 1995-2000 era agent operativ la serviciul rutier. În primul rând, cum a putut să fie agent de poliție dacă el Academia a început-o abia în 1999, iar până atunci nu apar alte studii în CV-ul său. Și a doua problemă – cum a putut să facă și Academia de Poliție în București, dar și să lucreze cu normă întreagă în Poliție? Pentru că activitatea de polițist nu e oricum un job part-time. Ce facultate a făcut? La distanță? Avem toate motivele să ne îndoim serios de studiile sale.

IPJ Hunedoara – Bîrlea Ovidiu GabrielȘeful Poliției Hunedoare se numără și el printre inginerii ajunși grei în uniformă. În 1989 acesta a terminat Institutul Politehnic din Timișoara, obținând calificarea de inginer. Abia între 2001 și 2005 a studiat Facultatea de Științe Juridice, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Cu toate acestea, în 1991, cu calificarea de inginer, acesta era ofițer specialist la IPJ Hunedoara pentru investigarea fraudelor. CV-ul lui Bîrlea nu explică și cum a intrat în Poliție sau dacă a făcut vreun curs de specializare pentru activitatea de polițist.

IPJ Ialomița – Ivan Cristian. A fost cercetat disciplinar pentru superficialitate, după jafurile de la Sinești. „Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Cristian Ivan, va fi cercetat disciplinar, ministrul Afacerilor Interne acceptând propunerea făcută de şeful Poliţiei Române, după ce în urma controlului desfăşurat la inspectoratul judeţean a rezultat că activitatea poliţiştilor este superficială, unele sesizări nu au fost urmate de verificări şi nu au fost luate măsuri pentru a preveni furturile din autoturisme din zona Sineşti. Pe lângă Cristian Ivan vor mai fi cercetaţi disciplinar alţi opt poliţişti”, informa, în 2018, presa din România.

IPJ Iași – Costel Gîtlan. În acest an, Gîtlan a intrat într-un conflict deschis cu polițistul Marian Godină. Godină a lansat un apel către cetățeni pentru a lua atitudine împotriva șefului IJP Iași, Costel Gîtlan, după ce acesta a început cercetarea disciplinară a agentei de poliție Andrada Voicu.

IPJ Sălaj – Terheș Gabriel Marin. A încercat de două ori să ia concursurile organizate în 2018, dar nu a reușit să ia nota de trecere.

IPJ Sibiu – Ivancea Tiberiu-Iulian. A fost acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat

Și în Maramureș și Bistrița-Năsăud, liderii organizațiilor locale ale PSD, Gabriel Zetea și Radu Moldovan, și-au selectat șefii IPJ, pe Liviu Grozavu, respectiv pe Ovidiu Lupșa.

IPJ Valcea – Sorin Ovidiu Oara. A fost surprins la un local împreună cu primarul Mircia Gutău.

Vezi și Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend