Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

Publicat

in

Reorganizarea începută de Marcel Vela dinamitează Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a declarat, pentru Bugetul.ro, că ministrul de Interne, Marcel Vela, minte atunci când spune că reorganizarea va fi în folosul cetățeanului. Mai mult, Dumitru Coarnă acuză că, prin reorganizare, Marcel Vela vrea să pună mâna pe SMURD.

Marți, șeful SNPPC a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că s-a întâlnit, luni, cu secretarul de stat Bogdan Despescu, la sediul IGPR, unde l-a întrebat dacă există vreun plan pentru reorganizarea începută de Marcel Vela și dacă există finanțare.

Vezi și Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

Dumitru Coarnă ne-a spus că, în mod paradoxal, n-a primit niciun răspuns.

„O organizare fără finanțare ce efect are? Ieri (n.r. – luni, 13 ianuarie 2020) am avut o întâlnire la IGPR, cu secretarul de stat Bogdan Despescu.

L-am întrebat direct câteva lucruri:

  1. Dacă există finanțare pentru această reorganizare?
  2. În ce valoare este suma?
  3. Dacă au un plan de reorganizare?

După care, am continuat șirul întrebărilor tot angrenate în realitate: Cum va arăta Poliția Română în urma reorganizării? Cum va arăta Ministerul de Interne în urma reorganizării?

Niciun răspuns…”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

„Planul este să pună mâna pe SMURD”

Președintele SNPPC îl acuză pe Marcel Vela că vrea să pună mâna pe SMURD. De asemenea, prin această reorganizare, șeful MAI ar urmări să-i înlocuiască pe șefii din Poliție, care nu corespund profilului său politic.

În opinia mea, planul, în primă fază, este să pună mâna pe SMURD. Apoi, în plan B, să-l privatizeze, așa cum a dorit și Traian Băsescu.

Apoi, prin reorganizare, schimbi pe cine vrei tu, fără niciun fel de problemă și atunci sigur că vor fi schimbați acei șefi de Poliție județeană, de structuri, care nu corespund profilului politic al lui Vela.

Practic, nu se vine cu nimic în sprijinul cetățeanului, în sprijinul siguranței publice. Vela minte, minte opinia publică! Ca să vii cu ceva în sprijinul siguranței publice, trebuie să finanțezi sau să iei din funcții bugetate din cadrul Ministerului de Interne și să transferi la Poliție.

Eu i-am propus, ca să venim în sprijinul siguranței publice, să transferăm 10.000 de jandarmi la Poliția Română, la structurile de ordine publică rurale și urbane. În rural, situația este scăpată de sub control. N-a refuzat, însă nici n-a acceptat. A lăsat-o așa”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vinerea trecută, Marcel Vela a început reorganizarea Poliției Române. În week-end, șefilor din subordinea IGPR li s-a dispus organizarea unor ședințe de lucru, urmând ca propunerile de reorganizare să fie transmise luni, 13 ianuarie, la prima oră.

Sindicaliștii au acuzat că Marcel Vela a început reorganizarea fără a-i consulta și că modificările structurale nu pot fi gândite în două zile.

Vezi și Cutremur la vârful scenei politice! Ludovic Orban, ‘împins pe scări’! Klaus Iohannis ar fi bătut palma pentru un nou prim-ministru

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Dezvaluiri

‘Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?’ (opinie)

Publicat

in

De

Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?” – replica nu este a mea, ci a unui polițist local care m-a oprit, joi, pentru un control de rutină, că doar trăim vremuri de stare de urgență.

Miercuri vă avertizam că, în perioada aceasta, oamenii care aplică legea ar putea face abuzuri, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Joi, în jurul prânzului, m-am dus până la Xerox, fără a completa o declarație pe propria răspundere, dar având cartea de identitate la mine, pentru a i-o arăta organului, în cazul în care mă oprea vreunul.

S-a întâmplat ca la 20-30 de metri de scara blocului meu să mă oprească o patrulă de la Poliția Locală. Evident că nu s-au legitimat și purtau și măști de protecție. Practic, nu aveau cum să fie identificați.

Le explic unde mă duc, le arăt buletinul și le spun: „N-ați auzit ce a zis ministrul Vela ieri? Nu e nevoie să completăm declarația pe propria răspundere pentru…”.

Nu apuc să-mi termin ideea că mă întrerupe unul dintre polițiștii locali: „Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela? A fost publicată o Ordonanță Militară și eu după asta mă iau.

Apoi îmi arată pe telefon O.M. nr. 3/2020, pe care, de altfel, o știam.

La un moment dat, revine la ce i-am zis eu legat de declarația lui Marcel Vela și-mi zice: „Păi, ce? Sunteți îmbrăcat în trening?”.Nu eram.

Dar cum vine asta? Dacă mă îmbrac în trening, pot să mă plimb cât vreau în jurul blocului și să zic că am ieșit să fac mișcare?

În cele din urmă, ieri am scăpat doar cu un avertisment, azi-dimineață m-am îmbrăcat în trening, când m-am dus să iau pâine, evident, având buletinul la mine.

Eugen Dinu

P.S.: Nu ieșiți din casă, pentru siguranța voastră. Ieșiți doar pentru urgențe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Omul nr. 2 din MAI, Bogdan Despescu, dezminte: ‘Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine?’

Publicat

in

De

În spațiul public a apărut informația conform căreia secretarul de stat Bogdan Despescu, omul numărul 2 din MAI, ar urma să-l urmeze pe Victor Costache și să părăsească frontul pe care se dă bătălia cu coronavirusul.

Reporterul Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe Bogdan Despescu pentru a afla dacă este adevărat sau nu.

Al doilea om din Ministerul de Interne a dezmințit informația, precizând că nu-și va lăsa colegii în mijlocul luptei.

Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine? Eu nu-mi las colegii în mijlocul luptei. Bazați-vă pe mine”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Bogdan Despescu.

Joi, Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, în plină epidemie de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban i-a acceptat demisia. În locul lui Victor Costache,  Orban l-a propus pe Nelu Tătaru.

Tot joi, pe repede-înainte, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcția de Ministru al Sănătății.

Vezi și

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend