spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Din lipsă de personal, hotelierii din Argeş au angajat emigranţi nepalezi !

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Din lipsă de personal, hotelierii din Argeş au angajat emigranţi nepalezi !

– Doua unitati turistice de pe Transfagarasan au angajat, ieri, 4 cameriste nepaleze si 2 ospatariţe

Nu stim daca e de ras, de plans sau de apreciat, cert este ca in dorinta lor de a face cu orice pret turism de calitate, mai multi proprietari de unitati turistice din zona Transfagrasan au angajat, zilele acestea, personal de peste mari si tari, mai exact din zona asiatica. Astfel, nu mai putin de 6 fete frumoase si cu chef de munca devin cu acte in regula angajate al hotelierilor argeseni.

Motivul pentru care s-a ajuns aici, spun patronii de hoteluri si pensiuni, este lipsa fortei de munca specializate autohtone. Tinerii care ar putea lucra ca ospatari, receptioneri sau alte joburi specifice turismului, evita sa se angajeze in Romania preferand sa plece in alte tari. Altii, cei ramasi in tara, reclama salariile mici si conditiile stresante de munca. In aceste conditii in care incepe sezonul turistic in zona montana, patronii de hoteluri si pensiuni au apelat la serviciile asiaticilor.

” De 3 luni cautam sa angajam si putinii care vin, pleaca brusc spunand ca au gasit de lucru in Cipru, Grecia sau Anglia. Nu mai sunt oameni si tinerii parca nu mai au chef de munca. De aceea am apelat la aceasta varianta si am angajat doua cameriste din Nepal”, a declarat pentru ziarul nostru proprietarul unei unitati turistice de pe Transfagarasan. Singura problema ar fi, in cazul angajarii strainilor, multimea de acte care trebuiesc intocmite. ” Am apelat la Serviciul de Emigrari. Asta e primul pas, apoi ne intalnim cu posibilii angajati sau ni se trimit de la Servicul Emigrari date esentiale. Dupa ce ne decidem pe cine angajam, urmeaza perfectarea actelor fetelor, pentru ca sunt emigrante si trebuiesc tot felul de documente intocmite. Nu dureaza chiar asa mult de cand faci primul pas si pana ai cu acte in regula, ca angajat, un strain, in cazul nostru nepalezi”, ne-a spus un alt hotelier care ieri finaliza imreuna cu cei de la Servciul emigrari, angajarea unor fete din Nepal.

Asadar, daca ajungeti la munte, alaturi de ospatarite  sau cameriste romance veti gasi si nepaleze. Daca se vor descurca mai bine ca romanii, dumneavoastra veti decide.

 

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....