Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! DEMONSTRAT: CJ ARGEŞ, MAI PUTUROS DECÂT UN MELC – Continuă bătaia de joc la reparaţiile drumului de Valea Danului iar melcul a luat avans 500 metri 

Publicat

in

– În 60 zile un melc parcurge 1500 metri, angajaţii CJ au plombat doar 1000 metri

Pare incredibil dar este adevărat ! La Valea Danului persistă recordul mondial de lene in materie de reparat drumuri, record deţinut de Consiliul Judeţean Argeş, administratorul DJ 703 H. În ciuda insistenţelor primarului Vasile Preda, nici pîna acum portiunea de 9,5 km inlcusa în planul de lucrări, nu a fost finalizata. Mai mult, procedura de execuţie, pe model azi decopertăm 5 parcele şi abia peste o săptămână acoperim cu asfalt, dă mari bătăi de cap şoferilor creând veritabile pericole în trafic. Un calcul simplu arată ca lucrarile, incepute in data de 28 iulie, au fost finalizate doar pe 10 %, adică doar pe o portiune de circa 1 Km din cei 9,5 kilometri cat ar trebui reparati. Ziarul nostru scria şi anticipa in urma cu o lună că ca, in ritmul acesta, abia la primavara ar putea termina de reparat drumul incapabilii de la CJ Arges. Un calcul si mai simplu face de râs trupa lui Dan Manu şi arată o realitate care te poate face să râzi, iniţial, pentru ca, mai apoi, să plângi. Mai exact, dacă o dată cu startul lucrarilor din 28 iulie, odată cu muncitorii care au pornit asfaltarea celor 9,5 km propusi ar fi luat starzul şi un melc, astăzi, la fix două luni, melcul ar fi depăşit serios echipa CJ-ului lui Dan Manu. Astfel, pana in momentul de faţă, in 60 zile, oamenii lui Manu au parcurs şi finalizat plombările pe o distanţă de fix 1000 metri, adica au mers cu o viteza de 16,5 metri pe zi. Tot în 60 zile, un melc ar fi depăţit lejer echipa CJ-ului lui Dan Manu şi ar fi parcurs cu vreo 500 metri in plus, mai exact 1500 metri in 60 zile, faţă de doar 1000 metri de constructorii minune. In consecinţă, CJ-ul lui Dan Manu se mişcă cu mult mai încet decţt un melc, şi asta nu la modul figurativ, spre ruşinea lor. Calculul edte bazat pe analizele ştiinţifice ale unor cercetătorii britanici care au dorit să afle cu ce viteză medie se deplasează melcii. Aceştia au ajuns la concluzia că melcii parcurg 1 metru într-o oră, iar în 24 de ore parcurg 25 de metri. În plus, oamenii de ştiinţă au precizat că melcii au o metodă inedită de a economisi energie. Se urcă unii pe cochiliile celorlaţi, după care fac schimb. Aloo, Dan Manu, chiar aşa de rău aţi ajuns, de râsul melcilor ?

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Liviu Dragnea a încasat-o dur! Cererea a fost respinsă

Publicat

in

De

Cererea de recuzare formulată de avocatul lui Liviu Dragnea a fost respinsă. Astfel, fostul preşedinte al PSD va rămâne cu acelaşi judecător care îi soluţionează contestaţia la executarea pedepsei. UPDATE 12.30 – Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, cererea lui Liviu Dragnea de recuzare a judecătorului care soluţionează contestaţia la executarea pedepsei în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, recuzarea judecătorului care îi soluţionează contestaţia la executarea pedepsei. Apărătorii au susţinut că judecătorul ar fi semnat o cerere adresată de Forumul Judecătorilor din România către Consiliul Superior al Magistraturii de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de două categorii de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea „într-o manifestaţie publică şi într-o emisiune politică”. „Am văzut că aţi făcut o cerere de abţinere care s-a respins, dar noi facem cerere de recuzare. Este greu de conceput ca astăzi să consideraţi că opiniile sale sunt de actualitate şi că el crede că a fost condamnat ilegal. (…) Este vorba de opinia sa faţă de unele manifestări din justiţie. Cazul nostru vizează chiar cele criticate atunci de clientul nostru. (…) Acele afirmaţii vizau faptul că oamenii nevinovaţi trebuiau puşi în cătuşe şi că aceasta nu este justiţie”, a declarat avocatul Liviu Popescu.

Dosarul DGASPC Teleorman Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA. Potrivit procurorilor,

Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. UPDATE 11.40 – Joi, Liviu Dragnea va merge şi la ICCJ. UPDATE 10.40 – Liviu Dragnea a cerut schimbarea judecătoarei care ar fi trebuit să decidă dacă va fi pus în libertate sau nu, motivând că aceasta ar fi semnat un memoriu împotriva lui în trecut. Dragnea susţine că Manuela Orzaţă ar fi părtinitoare, deoarece că a semnat un memoriu în care se cerea apărarea Justiţiei, în urma unor declaraţii făcute de fostul lider PSD. Dacă cererea de recuzare va fi acceptată, dosarul se va repartiza aleatoriu unui alt complet. Dacă nu va admisă, aceeaşi judecătoare va fi învestită cu soluţionarea acestei contestaţii la executare formulată de Liviu Dragnea. UPDATE 09.15 – Este o zi mare pentru Liviu Dragnea, care a fost adus în faţa judecătorilor.

Fostul lider PSD susţine că modul în care a fost constituit completul care l-a condamnat este nelegal şi contravine deciziilor Curţii Constituţionale. Ar putea fi ziua eliberării pentru Dragnea, deoarece va fi lăsat să plece acasă imediat, dacă magistraţii tribunalului Bucureşti îi dau dreptate. „S-a făcut o cerere de recuzare la doamna judecător întrucât dânsa a făcut o cerere de abţinere în care a invocat aceleaşi temeiuri pe care le-a invocat şi prima judecătoare care s-a abţinut şi a cărei cerere a fost admisă. E vorba despre faptul că au semnat un memoriu la CSM despre nişte afirmaţii făcute de domnul Dragnea şi atunci atâta timp cât un judecător semnează un asemenea memoriu, noi am considerat că nu poate fi imparţială nici măcar aparent. Dânsa a făcut cerere de abţinere, i-a fost respinsă, iar noi am făcut cerere de recuzare care e perfect admisibilă. Două judecătoare au realizat că nu pot judeca un om în privinţa căruia s-au exprimat într-un mod care contravine chiar cererii pe care am formulat-o noi. Vom vedea mâine ce se întâmplă acolo”, a explicat, miercuri, Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea, care a completat că joi vor ajunge din nou în faţa magistraţilor tot cu o contestaţie în executare, dar la ICCJ. UPDATE 08.22 – Liviu Dragnea a ajuns la Tribunalul Bucureşti, unde urmează să se întâlnească cu magistraţii.

Dargnea a fost de la penitenciar la tribunal cu o dubă, el aflându-se în custodia autorităţilor. Cel mai probabil, şedinţa de judecată nu va fi una publică. Ştirea iniţială 08.10 Fostul lider PSD susţine că modul în care a fost constituit completul care l-a condamnat este nelegal. Dacă magistraţii Tribunalului Bucureşti îi dau dreptate, atunci Dragnea va fi eliberat pe loc, arată ziare.

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu prețul gazului

Publicat

in

De

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a făcut declarații referitoare la prețul gazului.

Acesta a spus la B1 TV prețurile nu vor crește.Precizarea vine în contextul în care PSD a acuzat Guvernul PNL că, odată ce a abrogat mare parte din Ordonanța de Urgență 114, energia și gazele se vor scumpi. În replică, ministrul liberal a afirmat că PSD a dat ordonanța în cauză „cu dediație pentru furnizori”.

„Nu a crescut nici prețul la energie electrică, nici la gaze naturale. Practic, noi am reușit să punem lucrurile pe făgașul normal. Am abrogat acea OUG 114 cu privire la domeniul de energie, iar perioada tranzitorie pe care am folosit-o e 1 iulie pentru gazele naturale și 31 decembrie pentru energia electrică. De ce așa? Ca să nu avem o problemă de fluctuație de preț pe această perioadă de iarnă, iar celor care spun că după 1 iulie va crește prețul la gaze le spun că se înșală.

E exclus, după părerea mea, ca de la 1 iulie să crească prețul la gaze naturale, în condițiile în care România acum are cele mai mari stocuri de gaze naturale în depozite. Iarna, ele vor fi scoase, dar peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze vor rămâne în depozite. Asta înseamnă că vor trebui scoase vara. Dacă nu, costul lor va crește din cauza taxei de înmagazinare care va trebui iar plătită pentru anul următor. Piața va fi inundată de gaze. Asta înseamnă ofertă mai mare, deci prețul la gaze naturale nu va crește, ba chiar cred că va scădea”, a explicat Virgil Popescu, pentru B1 TV.

Ministrul Economiei a mai spus că OUG 114, dată de vechea guvernare scoial-democrată, a fost „o ordonanță cu dedicație pentru furnizori, pentru lanțul intermediar și în detrimentul producătorilor și consumatorilor”.

Vezi și:A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend