Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! DEMONSTRAT: CJ ARGEŞ, MAI PUTUROS DECÂT UN MELC – Continuă bătaia de joc la reparaţiile drumului de Valea Danului iar melcul a luat avans 500 metri 

Publicat

in

– În 60 zile un melc parcurge 1500 metri, angajaţii CJ au plombat doar 1000 metri

Pare incredibil dar este adevărat ! La Valea Danului persistă recordul mondial de lene in materie de reparat drumuri, record deţinut de Consiliul Judeţean Argeş, administratorul DJ 703 H. În ciuda insistenţelor primarului Vasile Preda, nici pîna acum portiunea de 9,5 km inlcusa în planul de lucrări, nu a fost finalizata. Mai mult, procedura de execuţie, pe model azi decopertăm 5 parcele şi abia peste o săptămână acoperim cu asfalt, dă mari bătăi de cap şoferilor creând veritabile pericole în trafic. Un calcul simplu arată ca lucrarile, incepute in data de 28 iulie, au fost finalizate doar pe 10 %, adică doar pe o portiune de circa 1 Km din cei 9,5 kilometri cat ar trebui reparati. Ziarul nostru scria şi anticipa in urma cu o lună că ca, in ritmul acesta, abia la primavara ar putea termina de reparat drumul incapabilii de la CJ Arges. Un calcul si mai simplu face de râs trupa lui Dan Manu şi arată o realitate care te poate face să râzi, iniţial, pentru ca, mai apoi, să plângi. Mai exact, dacă o dată cu startul lucrarilor din 28 iulie, odată cu muncitorii care au pornit asfaltarea celor 9,5 km propusi ar fi luat starzul şi un melc, astăzi, la fix două luni, melcul ar fi depăşit serios echipa CJ-ului lui Dan Manu. Astfel, pana in momentul de faţă, in 60 zile, oamenii lui Manu au parcurs şi finalizat plombările pe o distanţă de fix 1000 metri, adica au mers cu o viteza de 16,5 metri pe zi. Tot în 60 zile, un melc ar fi depăţit lejer echipa CJ-ului lui Dan Manu şi ar fi parcurs cu vreo 500 metri in plus, mai exact 1500 metri in 60 zile, faţă de doar 1000 metri de constructorii minune. In consecinţă, CJ-ul lui Dan Manu se mişcă cu mult mai încet decţt un melc, şi asta nu la modul figurativ, spre ruşinea lor. Calculul edte bazat pe analizele ştiinţifice ale unor cercetătorii britanici care au dorit să afle cu ce viteză medie se deplasează melcii. Aceştia au ajuns la concluzia că melcii parcurg 1 metru într-o oră, iar în 24 de ore parcurg 25 de metri. În plus, oamenii de ştiinţă au precizat că melcii au o metodă inedită de a economisi energie. Se urcă unii pe cochiliile celorlaţi, după care fac schimb. Aloo, Dan Manu, chiar aşa de rău aţi ajuns, de râsul melcilor ?

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Publicat

in

De

Veste mare pentru milioane de români! Aceștia ar putea primi mai mulți bani.

Ajutorul de șomaj și cel pentru încălzire ar putea crește anual, în condițiile în care un proiect legislativ propus pentru adoptare la Camera Deputaților prevede majorarea indicatorului social de referință (ISR), în funcție de care aceste prestații sociale se calculează.

Propunerea din Parlament urmează să intre curând pe ordinea de zi a deputaților, ei fiind cei care vor decide prin vot final dacă majorarea se va aplica sau nu.

Conform Legii nr. 76/2002, ISR reprezintă unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestațiile bănești suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, acordate atât în vederea asigurării protecției persoanelor în cadrul sistemului asigurărilor pentru șomaj, cât și în vederea stimulării anumitor categorii de persoane pentru a se încadra în muncă, precum și a angajatorilor pentru a încadra în muncă persoane în căutarea unui loc de muncă.

În prezent, valoarea ISR este de 500 de lei, iar aceasta nu s-a mai modificat din anul 2008. Printre cele mai importante drepturi care se acordă în funcție de ISR, se numără indemnizația de șomaj și ajutorul pentru încălzire.

Propunerea legislativă nr. 213/2018, aflată acum în circuitul legislativ, prevede majorarea valorii ISR cu 100% din rata medie anuală a inflației, numai în condițiile în care valoarea acesteia este pozitivă. Dacă rata inflației este negativă, atunci se păstrează ultima valoare a ISR.

„Valoarea indicatorului social de referință se majorează cu 100% din rata medie anuală a inflației. În situația în care rata medie anuală a inflației are valoare negativă, se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referință.”, scrie în propunerea legislativă din Parlament care ar urma să modifice Legea nr. 76/2002.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, indexarea automată a ISR cu un coeficient rezonabil ar putea elimina inclusiv eventualele derapaje la nivel bugetar.

Pe de altă parte, într-un punct de vedere din 2018 asupra propunerii, Guvernul de atunci dădea un aviz negativ considerându-se inoportun un astfel de demers în contextul economic actual (avizul Guvernului este unul consultativ, el nu are putere de decizie asupra parcursului propunerilor din Parlament), scrie avocatnet.ro

Deși respinsă de Senat (în calitate de primă Cameră sesizată), proiectul aflat acum la Camera Deputaților, care este și forul decizional, a primit raport favorabil de adoptare și urmează să intre pe ordinea de zi a deputaților. Un raport favorabil de adoptare înseamnă că există șanse foarte mari ca proiectul să fie votat și în Plen.

Vezi și:Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Marcel Vela l-a executat pe milițianul școlit de FBI! Avea salariu și o pensie de 13.000 de lei

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicuşor Dan a făcut calculele- Bucureștenii mai ai de așteptat ‘100 de ani’

Publicat

in

De

Dacă va continua în ritmul actual, înlocuirea conductelor învechite ale reţelei de termoficare va dura o sută de ani, a declarat sâmbătă deputatul de Bucureşti Nicuşor Dan, care a pledat pentru o reparare mult mai rapidă a sistemului de distribuţie.

„Dacă vor continua în ritmul în care au lucrat în ultimii trei ani, ar dura o sută de ani, pentru că – grosier vorbind – sunt 1.000 de kilometri de reţea şi ei au schimbat 30 în trei ani. Regula de trei simplă spune că ar dura 100 de ani. În primul rând, trebuie să plecăm de la singura ipoteză posibilă, aceea a sistemului de încălzire centralizată, pentru că altfel – dacă e să trecem pe centrale individuale – în primul rând, devenim şi mai poluaţi decât suntem ca oraş. În al doilea rând, nu se poate face asta în mod concret mai devreme de zece ani. Trebuie să existe un sistem centralizat”, a afirmat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicuşor Dan a mai spus că, în ce priveşte alimentarea zonei de nord a Capitalei, trebuie analizat dacă este mai profitabilă păstrarea reţelei actuale sau stimularea deschiderii unor noi centre de producţie.

„Trebuie, în special în zonele de sud şi vest, să păstrăm sistemul actual, în sensul în care Municipalitatea să preia agentul termic de la ELCEN. Fie, într-un viitor puţin mai îndepărtat, să preia activele de la ELCEN, bineînţeles, plătind pentru ele. Acum nu are banii. Asta înseamnă repararea mult mai rapidă a sistemului de distribuţie. În ce priveşte zonele de nord, până la care reţeaua este foarte lungă, trebuie să ne gândim – iar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facem cu toate cifrele pe masă – dacă păstrăm reţeaua până la ele sau stimulăm dezvoltarea unor noi centre de producţie, care să fie deschise eventual privaţilor, care se mişcă mult mai repede decât autoritatea şi au şi bani”, a spus el.

Deputatul independent a apreciat că Bucureştiul se află „într-o situaţie disperată”, în condiţiile în care RADET a intrat în faliment, iar STB se află „în incapacitate de a-şi plăti datoriile şi tocmai şi-a pus sediul şi o parte din mijloacele de transport ca garanţie” pentru aceste datorii.

„Avem un mare risc de incapacitate de plată. Am avertizat încă de la începutul anului că încasările au fost mult prea optimiste faţă de ce se putea încasa. Avem cartiere întregi fără apă caldă, spitale fără apă caldă. Avem aceeaşi problemă a traficului pe care am avut-o la începutul acestui an. Avem, în plus, un infringement pe calitatea aerului”, a declarat Nicuşor Dan.

Vezi și :Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Marcel Vela l-a executat pe milițianul școlit de FBI! Avea salariu și o pensie de 13.000 de lei

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend