Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Decizie în totalitate a Poliției! SRI face lumină! În ce constă avizul pe care l-a eliberat pentru firma lui Remus Rădoi

Publicat

in

În urmă cu o săptămână, omul de afaceri Remus Rădoi acuza o răzbunare a Poliției Române!  Concret, Rădoi precizat, pentru Bugetul.ro, că Inspectoratul General al Poliției Române i-ar fi retras autorizația de funcționare pentru firma Safety Security SRL din cauza dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut în legătură cu rețelele mafiote din Caracal.

Bugetul.ro a încercat să afle dacă, într-adevăr, puterea de decizie i-a aparținut în totalitate Poliției Române, nu și SRI-ului, cealaltă instituție a statului de la care o firmă are nevoie de aviz pentru a funcționa.

Vez și EXCLUSIV Răzbunare a Poliției Române? Remus Rădoi acuză

Așadar, le-am scris reprezentanților Biroului de Presă al Serviciului Român de Informaţii, întrebându-i dacă firmele de pază deținute de Remus Rădoi  mai au, în acest moment, licențe de funcționare din partea SRI.

Vezi și Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

SRI a precizat, pentru Bugetul.ro, că poate acorda avize de funcționare doar la „solicitarea inspectoratelor de poliție judeţene, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București”. De aici înțelegem că, inclusiv atunci când au fost acordate avize de funcționare pentru firmele lui „Codiță”, Poliția Română a girat la SRI pentru ele.

Mai mult, „acordarea sau neacordarea avizului de funcționare de către instituția noastră ține doar de modul în care firmele respective prezintă sau nu elemente care pot constitui amenințări la adresa securității naționale”, ne-a precizat SRI.

Vezi și Scenariu halucinant! De ce ar fi fost ‘executat’ Liviu Dragnea: ‘I-a fost fatal’

Ca atare, doar Poliția Română a avut puterea de decizie în cazul retragerii licenței de funcționare a firmei Safety Security SRL, controlată de către Remus Rădoi, zis „Codiță”.

Răspunsul complet primit de la SRI

„Potrivit legii, Serviciul Român de Informaţii nu poate acorda licenţe de funcţionare pentru firme specializate de protecţie şi pază. La solicitarea inspectoratelor de poliție judeţene, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București, SRI poate acorda avize de funcţionare potrivit competenţelor institiuţiei.

În cazul acestor societăților specializate de protecție și pază, Serviciul Român de Informații eliberează aviz prealabil în cursul procedurii de verificare a îndeplinirii condițiilor de acordare sau reînnoire a licenței de funcționare, conform prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, republicata, și ale H.G. nr. 301/ 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare.

Avizul prealabil al Serviciului Roman de Informații este formulat în limitele competențelor stabilite prin lege și privește exclusiv rațiuni de securitate națională, neacordarea ori retragerea acestuia putând pe cale de consecință, să constituie temei pentru neacordarea ori anularea licenței de funcționare.

Cu alte cuvinte, SRI poate realiza verificări exclusiv din perspectiva încadrării în valorile de securitate națională așa cum sunt ele stipulate în legislație. Acordarea sau neacordarea avizului de funcționare de către instituția noastră ține doar de modul în care firmele respective prezintă sau nu elemente care pot constitui amenințări la adresa securității naționale”, a transmis, pentru Bugetul.ro, SRI.

Afacerile lui Remus Rădoi, în urma unor decizii ale IGPR

Jurnalista Sorina Matei a scris, pe blogul personal, că ambele firme de pază din Caracal, Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL, controlate de „interlopul” Remus Rădoi, au rămas fără licenţe de funcţionare şi, ca atare, nu mai pot funcţiona, în urma unor decizii ale Poliției Române.

Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal, iar a doua licenţă de funcţionare (n.r. – a firmei Safety Security SRL) a fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate, în această lună, după tragedia din Caracal.

Vezi și EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Bugetul.ro a dezvăluit, în trecut, că Safety Security SRL  a avut în 2018 un profit de 4.268.268 de lei – peste 900.000 de euro – și a avut o cifră de afaceri de 13.220.262 de lei. Și în 2017, Safety Security a avut un profit impresionant: 2.476.102 de lei.

Printre clienții lui Remus Rădoi se numără CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, CET Govora și alte instituții de stat.

Remus Rădoi, zis „Codiță”, a intrat în atenția opiniei publice în urma cazului Caracal. Presa a scos la iveală faptul că fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a apelat la Rădoi pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu.

Vezi și EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

Publicat

in

De

În atenția ministrului de Interne, Marcel Vela! O înregistrare-bombă a intrat în posesia Bugetul.ro! Potrivit înregistrării, comisarul-șef Viorel Raicu, fost șef la Autorizări arme și muniții, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Poliției Capitalei, recunoaște că ar fi făcut evaziune fiscală.

Vezi și EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

În luna august a anului 2019, un fost colaborator al Poliției și fost prieten cu șeful de la Arme, Cătălin Vișoiu, făcea un autodenunț exploziv.

Citește mai multe aici: EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Vișoiu susținea, la acea vreme, că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Conform lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit nicio taxă. Parcarea ar fi funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu. Contactat de Bugetul.ro, la vremea respectivă, Raicu a declarat că nu știa de parcare și că nu a avut nicio parcare ilegală, împreună cu Cătălin Vișoiu.

Astăzi însă, după ce Bugetul.ro a publicat ancheta „EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție”, comisarul-șef Viorel Raicu a contactat-o pe o fostă angajată la negru a parcării ilegale de la baza ASPOL, situate în Șoseaua Vergului – parcare care acum a intrat în legalitate -, transmițându-i că „de acum încolo, din partea lui Cătălin, e strict problema lui” și că „e liber să facă ce vrea”.

Neștiind că e înregistrat de fosta angajată la negru, Raicu recunoaște că aceasta a lucrat pentru el și că a plătit-o, prin Cătălin Vișoiu, pentru serviciile prestate la cealaltă bază ASPOL, situată pe Bulevardul Timișoara.

Mai mult, chiar dacă în luna august a anului 2019, comisarul-șef Viorel Raicu declara, pentru Bugetul.ro, că nu știa de parcarea care a funcționat ilegal la baza ASPOL și că, în momentul în care a aflat, a rupt legătura cu Vișoiu, acum, pe înregistrare, spune și câți bani primea femeia angajată la negru de la Cătălin Vișoiu, anume 30 de lei pe zi.

Mai jos vă redăm o parte din conversație:

Comisarul-șef Viorel Raicu: Cu cine ai vorbit tu de angajare la parcare?

Femeie: Păi, ați fost doi…

V.R.: Ai vorbit cu mine?

F: Nu, ați fost doi. Ai fost tu și a fostul domnul Cătălin.

V.R.: N-am înțeles că s-a întrerupt.

F: Deci, ai fost tu – domnul Raicu Viorel – și domnul Vișoiu Cătălin.

V.R.: Unde am fost?

F: La parcare. Ați fost doi asociați pe parcarea de acolo, unde se face fotbal.

V.R.: Ce asociați, mă? Despre ce asociați vorbești tu?

F: ASPOL. Clubul ASPOL.

V.R.: Ai văzut tu vreo hârtie?

F: M-ai luat și pe Bulevardul Timișoara (n.r. – la baza ASPOL de acolo). Prin Cătălin, m-ai luat și pe Bulevardul Timișoara.

V.R.: Așa, și?

F: Deci, eu ți-am lucrat, că am fost fată finuță.

V.R.: Și nu ți-am dat banii pentru Bulevardul Timișoara? Pentru Timișoara, nu ți-a dat banii Cătălin?

F: Nu trebuia să mi-i dea el și nu, nu mi i-a dat Cătălin. N-am avut nicio treabă cu Cătălin.

V.R.: Te-a păcălit, înseamnă că te-a păcălit.

F: Nu… Îmi cer scuze, dar eu îmi doresc bănuții mei. Nu știu dacă i-ai dat bănuții. Puteai să mă informezi și pe mine.

V.R.: Pentru Tmișoara, banii i-a luat Cătălin.

F: Da? Nu știam.

V.R.: Și la parcare, la parcare, el îmi spunea că-ți dă pe zi 30 de lei.

F: Da, și crezi tu că, pe zi, 30 de lei mă ajută cu ceva? Mă ajută doar să mănânc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Publicat

in

De

Ministrul Marcel Vela a anunțat, recent, că va face curățenie printre polițiști. Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, „Băieții Veseli” de la „Doi și-un sfert” ar pregăti „execuția” unuia dintre șefii din Poliție, după o anchetă de amploare. Este vorba despre fostul șef de la Autorizări arme și muniții, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Poliției Capitalei, comisarul-șef Viorel Raicu. Un prim-semnal care l-a lovit neașteptat pe Raicu a fost retragerea detașării sale de la Comisia de Apărare din Camera Deputaților. În aprilie 2019, Viorel Raicu fusese delegat din partea Poliției la Comisia de Apărare a deputaților, pentru o perioadă de 12 luni. În mod surprinzător, conform surselor Bugetul.ro, lui Raicu i-ar fi fost retrasă detașarea în această lună și ar fi trebuit să se întoarcă la Serviciul Arme. Comisarul-șef ar fi intrat, însă, în concediu, mirosind că i se coace ceva.

Vezi și EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Din ce motive ar urma să fie „EXECUTAT” Viorel Raicu?

Concret, Raicu ar urma să fie „executat” pentru că ar fi deținut o parcare ilegală în Capitală, după cum l-a acuzat un fost colaborator al Poliției Române. Mai mult, el ar fi dezvăluit secrete de serviciu, pentru a-și „executa” superiorii, după cum scria, anul trecut, Bugetul.ro. Aici trebuie precizat că, la momentul respectiv, Bugetul.ro l-a contactat pe Viorel Raicu, însă acesta ne-a declarat că nu e nimic adevărat.

Vezi și EXCLUSIV Execuții în Poliție. Dezvăluire-șoc: ‘S-a folosit de mine ca să scape de șefi’

În luna august a anului 2019, un fost colaborator al Poliției și fost prieten cu șeful de la Arme, Cătălin Vișoiu, făcea un autodenunț exploziv.

Citește mai multe aici: EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Vișoiu susținea, la acea vreme, că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Conform lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit nicio taxă. Parcarea ar fi funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu. Contactat de Bugetul.ro, la vremea respectivă, Raicu a declarat că nu știa de parcare. Totodată, omul care i-a închiriat terenul lui Raicu, președintele FTMB, Ticu Plăcintă, afirma, la acea vreme, pentru Bugetul.ro, că, potrivit contractului de închiriere, trebuia să se facă o parcare mică pentru membrii clubului ASPOL, ceea ce a susținut și Viorel Raicu. Mai mult, el ne-a transmis că, dacă știa că se va face această parcare, nu mai închiria la prețul ăsta, subliniind că nu știa de un astfel de demers (n.r. – de a se face o parcare cu plată). În plus, ne-a precizat că Vișoiu a încasat bani de la acea parcare și că nu știa dacă Raicu primea vreun ban.

Cu parcarea în legalitate

După articolele publicate de Bugetul.ro în 2019, instituțiile abilitate au investigat cazul, acesta ajungând atât pe masa DNA, cât și a DGA.

Mai mult, și ofițerii de la Direcția de Informații și Protecție Internă au continuat „săpăturile”. Astfel, recent aceștia au primit informații cum că Viorel Raicu și-a făcut parcare cu plată la baza ASPOL.

Anul trecut, când l-am contactat, fostul șef de la Arme ne preciza că în planul său nu intra „să facem treaba asta (n.r. – o parcare cu plată).

Nu (n.r. – n-am deținut nicio parcare). Dacă vreți, vă explic eu cum au stat lucrurile. ASPOL-ul are un contract de închiriere în vederea amenajării unei baze sportive acolo și Cătălin urma să se ocupe, să fie un om bun la toate acolo și nerespectând ceeea ce trebuia să facă, adică a făcut parcare, a făcut ce a vrut el acolo, am încetat discuția cu el.

A făcut-o într-un mod privat, să zic așa, stând acolo efectiv, adică 10-12 ore – cât era nevoie. Eu neputând să rămân acolo peste zi, el se ocupa de treaba asta. Și a făcut o treabă, cum a crezut el de cuviință. Și atunci, lucrurile s-au întrerupt, nefiind în planul nostru să facem treaba asta și la modul ăsta cum o face el”, spunea Raicu.

După cum se poate observa în imaginea de mai jos, taxa percepută este de 3 lei/ora.

Mai mult decât atât, conform imaginilor intrate în posesia Bugetul.ro, aflate deja pe masa celor de la DGIPI, deși la baza ASPOL s-ar vinde sucuri și sendvișuri, în timpul competițiilor organizate acolo, la o rulotă de tip fast-food, aceasta figurează ca fiind închisă.

Viorel Raicu și-a executat superiorii?

Alte informații ajunse la DGIPI sunt și cele referitoare la plângerile depuse de Vișoiu împotriva superiorilor lui Raicu. În 2019, Vișoiu susținea că fostul șef al Biroului Autorizări arme și muniții din cadrul Poliției Capitalei, Viorel Raicu, i-a furnizat secrete de serviciu despre colegi.

El preciza că Raicu „s-a folosit de el ca să scape de șefi”, inclusiv de șeful direct, Andrei Manta.

„El e într-un război cu toată lumea la Poliție. S-a folosit de mine ca să scape de șefi și de un alt șef, de domnul Manta. M-a pus să fac niște hârtii pentru Manta. În fine, Manta a plecat. Acum s-a învățat și pe cine nu suferea el, pe Nicu Dragoș, pe Gavriș, șeful Poliției, pe Buda… le făcea plângeri. El, seara, acasă, le făcea plângeri.

El acuma ce face. Dacă nu suferă pe cineva din minister, face plângeri, dar ghici unde le depune? La Comisia de Apărare din Camera Deputaților. Dar cum le face? Le face în numele meu, al lui Vișoiu, le semnează el, că am o semnătură, un „K” și le depune el. Între timp, mi le dă și mie pe mail. Dacă mă întreabă cineva, să știu și eu despre ce e vorba în mail-urile alea. În multe nici nu știu despre ce e vorba. Am apucat să citesc zilele astea. De Tobă (n.r. – fost ministru al Afacerilor Interne), că a fost decorat în timp ce era cercetat”, a declarat, pentru Bugetul.ro, fostul colaborator al Poliției.

Tot atunci, Bugetul.ro l-a contactat telefonic pe Viorel Raicu și l-a întrebat dacă este adevărat că i-a dat lui Vișoiu date confidențiale despre colegi. Raicu ne-a declarat că nu vorbește cu persoane din exterior despre munca sa și că nu este Cătălin Vișoiu persoana care să beneficieze de vreun privilegiu în acest sens.

„Nu știu la ce vă referiți sau la ce se referă el. Nu e stilul meu să vorbesc foarte mult despre treaba asta, mai ales că e munca mea și nu era el, nici pe departe, persoana care să beneficieze de vreun privilegiu. Nu e cazul. Nu știu la ce se referă”, afirma, pentru Bugetul.ro, în 2019, Viorel Raicu.

Conversațiile pe WhatsApp pe care ni le-a pus la dispoziție Cătălin Vișoiu îl contrazic, însă, pe fostul șef de la Arme. Vezi AICI continuarea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend