Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

EXCLUSIV ! Date care arata dezastrul din turism – Argesul, fruntaş la monumente, codaş la turism !

Publicat

in

Ceea ce ziarul nostru scrie de mai bine de un deceniu, anume ca autoritatilor in frunte cu Consiliul Judetean Arges putin le pasa de promovarea turismului argesean, o arata atat realitatea de pe teren dar mai ales cifrele. Saptamana trecuta redactorii ziarului nostru au facut o analiza atenta a ceea ce se intampla cu turismul din Arges, o analiza bazata strict pe cifre si date oficiale care speram sa ajunga si in birourile celor care permanent trambiteaza ca vor face si ceva concret in acest domeniu care aduce beneficii doar lor si doar in campaniile electorale.

Suntem judet fruntas la numarul de monumente istorice. Degeaba !

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Culturii la solicitarea ziarului nostru, din punct de vedere a monumentelor istorice Argesul sta foarte bine, fiind fruntas. Astfel, judetul nostru are, oficial, un numar de 1022 monumente istorice ceea ce ne plaseaza, conform tabelului de mai jos, pe locul 6 pe tara, devansand judete putin bogate in astfel de atractii dar extrem de atractive pentru turisti.

Codas la turism !

Studiind lista cele doua liste prezentate aici stai si te intrebi: de ce nu avem turisti ? Intrebam asta foarte documentat, deoarece ultimele date oferite de Institutul National de Statistica arata ca aproape 2,5 milioane de turisti straini au vizitat Romania in 2016. Din totalul turistilor ajunsi in tara, 1,1 milioane au vizitat Bucurestiul, pe urmatoarele locuri, la mare distanta, fiind judetele Brasov, Sibiu sau Timis. La coada clasamentului, cei mai putini turisti straini au fost in judetul Teleroman, doar putin peste 1.200 in tot anul trecut.

Cu siguranta ati fi tentati sa credeti ca, raportat la numarul de monumente istorice, Argesul trebuie sa fie tot in frunte dar, NU, din pacate judetul nostru se afla pe la jumatatea clasamentului, mai exact pe locul 15 cu doar 38.310 turisti straini sositi pe perioada ultimului an. Asadar cei mai multi oaspeti straini au vrut sa vada Capitala, Timisoara, Clujul, Sibiu satele transilvanene si Delta Dunarii, nu si Argesul.
Cu aceste doua liste in fata am adresat mai multor hotelieri dar si cativa edili fireasca intrebare: de ce nu avem turisti pe masura bogatiei de monumente istorice ? Raspunsurile au fost anticipate si au vizat in primul rand proasta infrastructura rutiera, execrabila promovare a bogatiilor judetului la diverse manifestari sau in mass-media nationala, inexistenta semnalizarii corespunzatoare a multimii de monumente istorice sau neimplicarea autoritatilor pentru ducerea la bun sfarsit a unor proiecte ramase pe hartie sau prin dosarele de cercetare penala. Hotelierii din zona montana sustin insa ca numarul de turisti ar exploda daca s-ar fi finalizat lucrarile la partia de ski de la Molivisu si mentinerea pe tot anul a circulatie pe Transfagarasan. Hotelierii sau proprietarii de pensiuni din zona cuprinsa intre Curtea de Arges din Campulung spun insa ca abundenta monumentelor din acea zona ar atrage cel putin un un numar dublu de turisti daca soseaua care leaga cele doua municipii ar fi refacuta total si nu ar arata cum arata acum, ca si in ultimii 25 ani, ca dupa bombardament. Sunt si primarii din partea centrala sau sud a judetului care sustin cu tarie ca si aici s-ar dubla numarul de turisti daca s-a pune un mai mare accent pe monumentelor istorice sau a obiectivelor care ar putea deveni magnet pentru turisti. Trebuie sa ne impacam insa cu actuala situatie, oarecum ciudata, aceea de a fi printre cei mai bogati din tara la capitolul monumente istorice sar printre cei mai saraci la turism. Poate parlamentarii de Arges isi vor aminti de promisiunile din campaniile electorale caci in nadejdea primarilor si a sefilor de la CJ Arges, slabe sperante. Apropos, cand ati vazut ultima data, in carne si oase, prin localitatea voastra un parlamentar de Arges ?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

FISCUL INFORMEAZĂ: ANAF nu face descinderi în apartamentele românilor

Publicat

in

De

Referitor la articolele apărute în spațiul public, cu privire la posibilele acțiuni de control demarate de ANAF în perioada următoare, este important să facem următoarele precizări:

Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel de acțiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală. Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată.

Pentru o mai bună informare, rugăm reprezentanții mass media să utilizeze canalele oficiale de comunicare ale ANAF.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ ! 100 angajați ai Steinel au rămas șomeri în prag de sărbători

Publicat

in

De

Oamenii acuză conducerea fabricii din Curtea de Argeș de lașitate. Directorul e de altă a părere

Sarbatorile de iarna au adus un cadou neasteptat pentru aproape 100 angajati ai fabricii Steinel din Curtea de Arges: decizia de incetare a contractului de munca. Informatia a fost frubizata de un grup de fosti angajati ai Steinel. Asa se face ca oamenii au ramas someri chiar in prag de sarbatori iar multi dintre ei acuza conducerea fabricii de lasitate: „Nu este corect cum au procedat. Sunt lasi…. Nu ne-au anuntat din timp ci, cu doar cateva zile inainte, au afisat listele cu cei care ar trebui sa plecam acasa. Suntem 104 persoane in aceasta situatie si luam in calcul sa facem un protest la poarta fabricii. Am pierdut si bonusurile de sarbatori care erau binevenite pentru noi, avand in vedere salariul mic”, spune A.E. una din fostele angajate la Steinel, de la 1 decembrie somera. Din punct de vedere legal, contractul s-a incheiat conform legislatiei muncii, la termen, fiind vorba de acele contracte pe perioada determinata, fapt confirmat si de directorul Marian Bia. Acesta a tinut sa precizeze ca nu este vorba de 104 oameni ci de 60 oameni care au parasit fabrica.” Nu este vorba in niciun caz de 100 angajati. Sunt doar 60. Contractele incheiate cu acestia au ajuns la termen fiind incheiate cu acordul lor pe durata determinata. In aceste conditii, ei stiau ca in aceata perioada contractele de munca vor inceta, asa ca nu vad de ce vorbeste de lasitate”, ne-a declarat Marian Bia, director Steinel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend