spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Date care arata dezastrul din turism – Argesul, fruntaş la monumente, codaş la turism !

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Date care arata dezastrul din turism – Argesul, fruntaş la monumente, codaş la turism !

Ceea ce ziarul nostru scrie de mai bine de un deceniu, anume ca autoritatilor in frunte cu Consiliul Judetean Arges putin le pasa de promovarea turismului argesean, o arata atat realitatea de pe teren dar mai ales cifrele. Saptamana trecuta redactorii ziarului nostru au facut o analiza atenta a ceea ce se intampla cu turismul din Arges, o analiza bazata strict pe cifre si date oficiale care speram sa ajunga si in birourile celor care permanent trambiteaza ca vor face si ceva concret in acest domeniu care aduce beneficii doar lor si doar in campaniile electorale.

Suntem judet fruntas la numarul de monumente istorice. Degeaba !

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Culturii la solicitarea ziarului nostru, din punct de vedere a monumentelor istorice Argesul sta foarte bine, fiind fruntas. Astfel, judetul nostru are, oficial, un numar de 1022 monumente istorice ceea ce ne plaseaza, conform tabelului de mai jos, pe locul 6 pe tara, devansand judete putin bogate in astfel de atractii dar extrem de atractive pentru turisti.

Codas la turism !

Studiind lista cele doua liste prezentate aici stai si te intrebi: de ce nu avem turisti ? Intrebam asta foarte documentat, deoarece ultimele date oferite de Institutul National de Statistica arata ca aproape 2,5 milioane de turisti straini au vizitat Romania in 2016. Din totalul turistilor ajunsi in tara, 1,1 milioane au vizitat Bucurestiul, pe urmatoarele locuri, la mare distanta, fiind judetele Brasov, Sibiu sau Timis. La coada clasamentului, cei mai putini turisti straini au fost in judetul Teleroman, doar putin peste 1.200 in tot anul trecut.

Cu siguranta ati fi tentati sa credeti ca, raportat la numarul de monumente istorice, Argesul trebuie sa fie tot in frunte dar, NU, din pacate judetul nostru se afla pe la jumatatea clasamentului, mai exact pe locul 15 cu doar 38.310 turisti straini sositi pe perioada ultimului an. Asadar cei mai multi oaspeti straini au vrut sa vada Capitala, Timisoara, Clujul, Sibiu satele transilvanene si Delta Dunarii, nu si Argesul.
Cu aceste doua liste in fata am adresat mai multor hotelieri dar si cativa edili fireasca intrebare: de ce nu avem turisti pe masura bogatiei de monumente istorice ? Raspunsurile au fost anticipate si au vizat in primul rand proasta infrastructura rutiera, execrabila promovare a bogatiilor judetului la diverse manifestari sau in mass-media nationala, inexistenta semnalizarii corespunzatoare a multimii de monumente istorice sau neimplicarea autoritatilor pentru ducerea la bun sfarsit a unor proiecte ramase pe hartie sau prin dosarele de cercetare penala. Hotelierii din zona montana sustin insa ca numarul de turisti ar exploda daca s-ar fi finalizat lucrarile la partia de ski de la Molivisu si mentinerea pe tot anul a circulatie pe Transfagarasan. Hotelierii sau proprietarii de pensiuni din zona cuprinsa intre Curtea de Arges din Campulung spun insa ca abundenta monumentelor din acea zona ar atrage cel putin un un numar dublu de turisti daca soseaua care leaga cele doua municipii ar fi refacuta total si nu ar arata cum arata acum, ca si in ultimii 25 ani, ca dupa bombardament. Sunt si primarii din partea centrala sau sud a judetului care sustin cu tarie ca si aici s-ar dubla numarul de turisti daca s-a pune un mai mare accent pe monumentelor istorice sau a obiectivelor care ar putea deveni magnet pentru turisti. Trebuie sa ne impacam insa cu actuala situatie, oarecum ciudata, aceea de a fi printre cei mai bogati din tara la capitolul monumente istorice sar printre cei mai saraci la turism. Poate parlamentarii de Arges isi vor aminti de promisiunile din campaniile electorale caci in nadejdea primarilor si a sefilor de la CJ Arges, slabe sperante. Apropos, cand ati vazut ultima data, in carne si oase, prin localitatea voastra un parlamentar de Arges ?

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....