Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV !Cum se cheltuie degeaba banii primǎriilor din Argeş

Publicat

in

Primarii au ajuns la limita rǎbdǎrii – Planuri pe hârtie şi bani pe planuri

Avizele, autorizaţiile şi taxele absurde probleme reale pentru edili

Birocaraţia omoarǎ dezvoltarea comunelor şi proiectele importante

Planuri pe hârtie şi foarte mulţi bani pe planuri. Cam asta înseamnǎ în ultima perioadǎ o bunǎ parte din activitatea administraţiilor locale din Argeş. O idee transformatǎ în plan, apoi într-un studiu de fezabilitate. Proiecte, avize şi autorizaţii şi foarte mulţi bani îngropaţi şi asta pentru cǎ, toate hârtiile expirǎ de cele mai multe ori înainte ca planul iniţial sǎ fie demarat printr-o lucrare efectivǎ.

Un singur proiect, 21 de avize – Au expirat toate

Primarii argeşeni sunt supǎraţi pe taxele absurde, pe autorizaţiile cu termen de valabilitate, care, de cele mai multe le atrag de la bugetele locale şi aşa mici, sume importante, aruncate pur şi simplu în vânt. «Vrem sǎ facem o lucrare şi luǎm autorizaţiile. Certificat de urbanism, avize şi altele care au valibilitate care 6 luni, care un an. Fondurile ajung la noi prea târziu, iar taxele şi avizele se iau din nou. Altǎ distracţie, alţi bani. Avem lucrǎri pentru care trebuie sǎ cerem spre exemplu autorizaţie de la gaze deşi poate conductele sunt mult mai departe de terenul pe care noi vrem sǎ construim. Sǎ scoatem un teren din extravilan dǎm zeci de milioane iar ideea este cǎ banii aceştia se duc tot la instituţiile statului. Practic luǎm unii de la alţii, de aia nu merge nimic… » spunea supǎrat zilele trecute primarul unei comune din judeţul Argeş.

O ştampilǎ pe-o hârtie de la Apele Române, 15 milioane

Alexandru Cristescu, primarul comunei Mǎlureni, a declarat pentru ziarul PROFIT cǎ spre exemplu, pentru un singur proiect, a fost nevoit sǎ obţinǎ nici mai mult nici mai puţin de 21 de avize. « Am luat avizele şi nu ni s-au mai dat fondurile. Am plǎtit 84 de milioane de lei vechi pentru o parcelǎ de teren pe care a trebuit sǎ o scoatem din extravilan şi sǎ o introducem în circuitul intravilan. Costǎ 15 milioane de lei o simplǎ ştampilǎ pe o hârtie pe care ţi-o dau cei de la Apele Române. Mie mi-au trebuit douǎ… Studiile de fezabilitate au ajuns sǎ coste cât un proiect tehnic… Unde ajunge aşa ? » mai spune Alexandru Cristescu.

De anul acesta, comunele mici ar putea primi ajutor

Printre toate aceste probleme, se vorbeşte şi de lucruri bune. Din acest an ar urma ca banii care vin de la centrul cǎtre localitǎţi sǎ fie atribuiţi în funcţie de populaţie. Pânǎ acum, banii se dǎdeau la suprafaţǎ ceea ce nu avantaja pe nimeni. « Pǎi erau comune cu suprafeţe mari dar locuitori puţini care primeau mai mulţi bani faţǎ de cele unde erau mult mai mulţi oameni. Dacǎ s-ar face împǎrţirea aşa cum trebuie ar fi altceva” mai spune un primar.

Banii pentru indemnizaţii vor rǎmâne la bugetele locale

O altǎ veste bunǎ, mai ales pentru primarii care au în comune multe persoane care beneficiazǎ de indemnizaţii sau ajutoare, este aceea care a venit recent de la viceperemierul Sevil Shhaideh. Din câte se pare, cei 10% din aceste indemnizaţii, care erau suportaţi de bugetele locale pânǎ acum, vor fi subvenţionaţi în totalitate. Un lucru benefic pentru bugete pentru cǎ este vorba de sume importante care pot fi cheltuite pentru investiţii spre exemplu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Viorica Dăncilă vine în Argeș!

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă vine în Argeș, în ultima zi de campanie electorală! Candidata PSD la prezidenţiale, ȋṣi va ȋncheia campania electorală vineri, 22 noiembrie, la Piteşti. Anunţul a fost făcut de ṣeful PSD Argeṣ, Şerban Valeca. Potrivit acestuia, fostul premier și conducerea PSD se vor întâni cu social democrații argeșeni vineri, începând cu ora 18.00 la Sala Sporturilor din Pitești. Cel mai probabil, inainte de asta Viorica Dancila va merge si in cateva localitati din Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Contra pleacă de la Naţională: ”Le cer scuze românilor. Meritam mai mult respect”

Publicat

in

De

Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională. Selecționerul a specificat care este motivul pentru care se desparte de tricolori și le-a cerut scuze românilor. ”Decizia este de a nu mai continua la echipa națională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul și plec de la echipa națională. La un nivel așa înalt, trebuie să arătăm altfel. Nu știu dacă merg la tragerea la sorți.

Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu, vreau să le cer scuze suporterilor pentru că nu am făcut mai mult, dar au fost și lucruri bune. Am meritat mai mult respect pentru ce am încercat să fac. Aș fi foarte fericit să se califice. Nu e treaba mea cine mă va înlocui”, a spus Contra.

După plecarea lui Contra, în pole-position par a fi Gică Hagi și Dan Petrescu, pentru a prelua naționala. Pe lângă cei doi, pe lista FRF se mai află Mirel Rădoi, Marius Șumudică și Mircea Lucescu.

FRF a anunțat ziua și ora tragerii la sorţi a play-off-ului Ligii Naţiunilor, ultima șansă a României de calificare la Euro 2020. Programul barajelor va fi stabilit vineri, de la ora 13:00, la Nyon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend