spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Camelia Bădulescu : Tecău a agăţat mai multe fete pe facebook !

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Camelia Bădulescu : Tecău a agăţat mai multe fete pe facebook !

– Preşedintele CJ a crezut tot timpul că una din cele care fuseseră vreodată abordate pe facebook s-a dus la presă, spune Băduleasca de la ziarul care a aruncat nucleara în politica argeşeană

Scandalul monstru izbucnit la începutul săptămânii trecute în care personaj principal a fost preşedintele CJ Argeş, a fost întors zilele trecute pe toate părţile în încercarea de a afla un eventual substrat politic. Repercusiunile veritabilului cutremur mediatic s-au făcut simţite în toate zonele societăţii, inclusiv în presa locală care s-a scindat brusc funcţie de interesele actuale şi viitoare. Ziarul nostru, atât in ediţia online cât şi cea de print, a încercat să fie echidistant însă, bazându-ne pe nişte informaţii concrete, avem tăria să spunem că, până la proba contrarie, sex-scandalul anului a fost generat de lupta interna din PSD dar şi de anumite proiecte nereuşite încă ale companiei ce editează ziarul Ancheta. La fel putem afirma cu tărie că stenogramele şi înregistrările sunt veritabile, haideţi să nu mai încercăm să le declarăm o făcătură pentru că nu a fost deloc aşa. Fără a intra în detalii, puteţi afla mai multe în ediţia online a ziarului, putem spune că ceea ce a devenit între timp tragicomedia anului în judeţ a avut un scenariu, un regizor şi vreo 3 actori. În cazul a doi dintre ei, Tecău le-a stat la un moment dat în cale – vorbim de un proiect media nereuşit dar şi de o trambulină blocată spre o importanta funcţie politică – iar de aici a pornit, s-ar părea, toată povestea. În cazul celui de-al treilea actor, ne referim aici la directoarea ziarului Ancheta, exista informaţii cum că acelaşi proiect media nereuşit a sporit adversitatea ei faţă de Tecău. Mai mult, studiind cu atenţie ceea ce s-a întâmplat şi a avut ca start mijlocul săptămânii de dinaintea apariţiei materialului bombă, surprinde îndârjirea cu care, în mediul online, subiectul a fost promovat şi mai apoi văzut ca unul pus în real pericol de diverse persoane în scopul de a fi oprit de la apariţie. La fel de surprinzător a fost faptul că, jurnalist cu experienţă şi cu sute, poate chiar mii de anchete jurnalistice la activ, Camelia Bădulescu nu a solicitat şi o poziţie a lui Florin Tecău, poziţie care în mod firesc ar fi trebuit să apară odată cu materialul care a făcut atâta vâlvă mai ales că urma să apară o discuţie privată între jurnalişti şi subiectul în cauză. Poate a fost o strategie, poate nu, tocmai de aceea, în virtutea unei vechi prietenii, am solicitat lămurirea acestor aspecte spinoase chiar de la Camelia Bădulescu, directoarea ziarului Ancheta.
Z.P. Cum decurge proiectul media Ancheta- Absolut TV ?

C.B. Veţi vedea…
Z.P. Cine mai exact şi prin ce mijloace a făcut presiuni, aşa cum aţi anunţat timp de două zile înainte de apariţie, pentru a stopa ziarul să apară la tarabele de presa ?

C.B. Am anunţat încă de sâmbătă. Se sărea din ce în ce mai mult calul. Oameni din cercul de cunoştinţe al domnului Tecău. Nu ştiu dacă cu sau fără ştirea dânsului, cu girul, cu acordul tacit sau fără. Şi nu mă interesează cât a fost – personal – părtaş sau nu la presiunile astea. Nu e treaba mea să stabilesc asta, când numele lui era folosit. E treaba domniei sale ce tip de oameni îşi alege, de ce cine se înconjoară, cât bine şi cât rău i-au făcut oamenii ăia – în fapt – presându-mă pe mine sau pe colegii mei. Ştiţi că vorbiţi cu un ziarist si pot demonstra ce vă spun. Din demonstraţii reiese, de asemenea, limpede ca lumina zilei şi faptul că domnul Tecău nu ştia despre care femeie e vorba (şi nici atât că ar fi vorbit cu un jurnalist!!), ceea ce înseamnă că nu ştia nimic de la noi. Aşa cum a lăsat în coadă de peşte, să se înţeleagă lucrurile… Revenind la presiuni, va explic metodele: telefoane, mesaje, intervenţii la prieteni, ingerinţe privind tiparul şi difuzarea, presiuni asupra mea. Şi cred că am arătat deja că ne pricepem să le demonstrăm pe toate. În săptămâna asta, presiunile au continuat. Unele se ştiu, sunt de notorietate publică (cum ar fi ameninţările cu moartea făcute de fiul său), altele se ştiu în cercuri profesionale, alte le ştim doar noi. Detalierea şi proba nu se fac în presă, ţin de alte competenţe. Şi aşa mi-a fost aiurea să vorbesc public despre ele.

Z.P. Camelia, eşti conştientă că – cu sau fără ştiinţa ta – dezvăluirile de lunea trecută sunt fructificate la maxim de anumite grupuri politice ?

– Grupurile lor politice nu mă interesează. Oamenii din PSD şi celelalte partide ştiu foarte bine că nu am vorbit cu niciunul dintre ei, nici înainte, nici după apariţia materialului. Nu am căutat să fac jocurile nimănui. În mod evident, unii sunt mai bine, alţii sunt mai rău după povestea asta în care s-a băgat şi i-a băgat domnul preşedinte Tecău. Este inevitabil. Eu nu sunt vreo pesedistă înfocată. Am foarte puţini prieteni în partidul acesta şi ei ştiu exact că nu i-am prins la mijloc şi că ne-am străduit cât ne-a stat în puteri să nu afle nimeni despre subiect. Domnul Tecău şi-a făcut-o cu mâna lui. Nu i-a făcut-o nimeni din politic, dacă asta e întrebarea. Cel puţin nu cu materialul din Ancheta. Dacă e să te iei după zvonuri, i-ar fi făcut-o cu altele… Dar sunt zvonuri, iar eu nu am publicat decât ce pot demonstra.

Z.P. In săptămâna de dinaintea apariţiei dezvăluirilor ai vorbit cu vreunul din „granzii” PSD de la Bucureşti pe diverse teme, să zicem?

C.B. Nu, cu niciunul. Nu am o relaţie cu nimeni, cu absolut nicio persoană, de la PSD Bucureşti. Nu m-a contactat nimeni, nu am contactat pe nimeni.

Z.P. Câte procese va intenta publicaţia Ancheta colegilor din presă argeşeană ?

C.B. Ce să am cu colegii de presă? Nici nu se pune problema de procese. Eu, Camelia Bădulescu, în nume propriu intenţionez să dau în judecată autorul unui material din online care a scris neadevăruri despre mine şi, mai ales, nu m-a întrebat absolut nimic înainte să publice. L-aş fi lămurit. Şi nici pe el nu l-aş da, cât timp ar corecta neadevărurile, că nu am vreo fericire să mă judec cu vreun jurnalist. Niciodată, în 14 ani de activitate, nu am avut un conflict cu colegii din presă. Din contră, relaţiile sunt foarte ok, foarte civilizate, foarte colegiale. Dacă mă întrebaţi de procese, voi merge până la capăt în schimb – în penal şi civil – cu o anumită persoană. Dar ea nu este jurnalist. Mi-am asumat să port eu războiul acesta în faţa legii cu ea. Să vadă şi alţii că există limite acolo unde există lege. Şi – în acest fel – să nu se mai lase pe viitor “terorizaţi” doar de sila unui anumit comportament. Eu îmi asum ce fac, ce spun, ce scriu. Dacă e să greşesc sau să nu am probe, mi se cere socoteală şi plătesc. Mi se pare firesc să facă toţi la fel.
Z.P. Ai cunoştinţă că Florin Tecău ar fi prezentat înainte de apariţia stenogramelor câteva fragmente din acestea unor apropiaţi ?

C.B. Poate din alte discuţii, cu altcineva. Nu am cunoştinţă şi mă îndoiesc că a prezentat ceva din aceasta discuţie, pentru că nici nu cred că se gândea la “fata” asta. S-a gândit la alte discuţii. Ştiu că după ce s-a autodemascat în faţa unui grup restrâns de colegi – atunci când noi nu suflam un sunet despre cine este personajul politic din promo – le-a spus că este vorba de o femeie cu care avea o relaţie de vreo şase luni şi că domnia sa bănuieşte că cineva a identificat-o şi a dus-o la presă să facă dezvăluiri. Evident, se gândea la altă femeie. De altfel – bănuiesc eu – domnia sa a crezut tot timpul că una din cele care fuseseră vreodată abordate pe facebook s-a dus la presă. Nicio clipă, până luni dimineaţa, nu s-a gândit că una dintre ele este chiar presa. Desigur, domnia sa poate să susţină acum ce vrea, pentru a se mai scoate din încurcătura asta. Poate să susţină inclusiv că ştia dinainte să ne agăţe pe facebook, dar că aşa a avut el chef: să facă dirty talking cu jurnaliştii! Din nefericire, demonstrabil, în week-endul în care s-a tot gândit că el e personajul a spus cu totul altă poveste (cea cu femeia de şase luni) şi tocmai de aceea colegii din partid ştiu adevărul. Probabil că şi premierului i-a spus-o tot pe aia. Vedem… Îl chemăm ca martor, nu? În procesul pe care aşteptăm să îl lanseze pentru ce a numit o făcătură. Pe mine mă deranjează că aruncă o umbră, aşa, de îndoială, că ar fi răsuflat de la mine din redacţie. Şi nu e adevărat. Altfel luat, nu am nimic cu Florin Tecău. Nu există vreo campanie de presă la adresa lui, vreun complot mondial sau altceva de gen. Două lucruri rămân nerezolvate: faptul că ne-a acuzat de minciună şi mizeriile făcute de oamenii din jurul lui. Şi ambele le vom rezolva în instanţă. Pentru primul aştept să ne dea în judecată. Pentru al doilea, mergem noi către justiţie.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....