Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Bazǎ Militarǎ NATO în Argeş !?!

Publicat

in

– Oficialii Alianţei Nord Atlantice zoresc Guvernul sǎ extindǎ cazarma militarǎ din Bǎbana

Recentele atentate din Franţa, Turcia şi Germania şi starea generalǎ de nesiguranţǎ creatǎ în toatǎ Europa şi chiar în întreaga lume au pus pe jar autoritǎţile care se ocupǎ de siguranţa ţǎrilor membre NATO, inclusiv România. Un document intrat în posesia redactorilor noştri aratǎ faptul cǎ, dupa Deveselu, americanii insistǎ ca una din unitǎţile militare din Argeş mai puţin ştiute de publicul larg, o cazarmǎ din comuna Bǎbana, sǎ fie urgent modernizatǎ şi inclusǎ în circuitul specific zonelor de maximǎ siguranţǎ. Aşa se face cǎ, la propunera oficialilor NATO, Guvernul României a decis sǎptǎmâna trecutǎ urgentarea modernizǎrii şi extinderii unitǎţii militare din Bǎbana, cunoscutǎ oficial drept cazarma militarǎ 2940. Potrivit informaţiilor noastre, la Bǎbana a fiinţat şi încǎ mai fiinţeazǎ una dintre cele mai performante unitǎţi militare de transmisiuni şi intercepţie din ţarǎ aşa cǎ interesul americanilor pentru aceastǎ locaţie a devenit, în contextul ultimelor atacuri teroriste, unul de maximǎ prioritate. Atât de mare încât Guvernul a alocat deja sume uriaşe pentru modernizarea acesteia şi aducerea la standardele NATO, ba mai mult baza de la Bǎbana va fi şi extinsǎ dupǎ ce s-a gǎsit terenul necesar, inclusiv pǎduri. Cǎ lucrǎrile se vor accelerate la Bǎbana o demonstreazǎ faptul cǎ zilele trecute,  oficialii de la Bucureşti au decis numirea unei Comisii pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilității publice pentru lucrarea de interes național „Lucrări de investiții în cazarma 2940 Nota Fundamentare Babana PAG 9Băbana” comuna Băbana. Pentru a nu exista dubii cu privire la posibila bazǎ NATO de la Babana, iatǎ ce se scrie în nota de fundamentare ajunsǎ pe masa Guvernului dar şi în redacţia ziarului nostru: ” În conformitate cu acordurile încheiate cu țările partenere NATO, partea română prin Ministerul Apărării Naționale execută obiectivul de invesții de interes național „Lucrări de investiții în cazarma 2940 Băbana”, comuna Băbana, județul Argeș. În condițiile în care pentru executarea acestei lucrări publice este necesară diminuarea fondului forestier național cu suprafața de 2,0456 ha, este obligatoriu potrivit legii, ca lucrarea să fie declarată de utilitate publică în urma efectuării unei cercetări prelabile.  În conformitate cu art.9 din Legea nr.33/1994 și cu art.2 alin1 din Hotărârea Guvernului nr.583/1994 de aprobare a „Regulamentului privind procedura de lucru a comisiilor pentru efectuarea cercetǎrii prealabile în vederea declarării utilității publice pentru lucrări de interes național sau interes local”, cercetarea prealabilă pentru lucrări de interes național se realizează de comisii numite de Guvern.”
Chestionat pe seama cazǎrmii 2940, primarul din Bǎbana, Bebe Ivan, a rǎmas surprins sǎ constate cǎ presa a aflat de ceea ce se pregǎteşte acolo, asta pentru cǎ, dupǎ cum ne-a spus, nici el nu ştie prea multe. ” M-aţi luat prin suprindere, zǎu ! Nici eu nu ştiu prea multe iar nota de fundamentare nu am vǎzut-o cǎ nu aveam cum. Stiu cǎ se doreşte mǎrirea unitǎţii şi modernizarea acesteia iar dacǎ Guvernul a decis sǎ urgenteze asta şi sǎ declare lucrarea ca fiind de interes naţional înseamnǎ cǎ nu poate fi decât de bine atât pentru Bǎbana cât şi pentru judeţ”, ne-a declarat Bebe Ivan. Acesta a mai spus cǎ nu ştie dacǎ unitatea militarǎ va intra sub tutela NATO dar cǎ ştie cǎ unitatea de trasnsmisiuni este a doua din ţarǎ ca performanţe şi profesionalism.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ATENȚIE ! Primul deces cauzat de gripă, în Arges – 61 cazuri de gripă în judet

Publicat

in

Urmare monitorizarii evolutiei imbolnavirilor cauzate de virusul gripal, Directia de Sanatate Publica-Arges va transmite situatia actualizata a cazurilor de gripa confirmate:

Total cazuri 61 din care: – 57 cu virus gripal B

2 cu virus gripal AH3

2 cu virus gripal AH1

  • 56 copii
  • 5 adulti

Mentionam ca s-a inregistrat si primul deces la un barbat de 78 de ani din Pitesti avand conditii medicale preexistente, confirmat cu virusul gripal tip B , nevaccinat antigripal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

România va avea disponibile în viitoarea perioadă de programare 8 miliarde euro pentru pentru educaţie, cercetare şi competitivitate

Publicat

in

De

În viitoarea perioadă de programare, 2021-2027, România va avea disponibile 8 miliarde euro pentru pentru educaţie, cercetare şi competitivitate, a declarat secretarul de stat Carmen Moraru, prezentă la Bruxelles pentru o serie de reuniuni de lucru la Comisia Europeană (DG ENV) şi în Parlamentul European.

”De altfel, ministrul Marcel Boloş a propus şi două tipuri de abordări pentru a folosi eficient aceşti bani: crearea unei infrastructuri de cercetare în cadrul căruia să construim proiecte de mare anvergură, concomitent cu asigurarea, la nivel individual, de proiecte solide create de antreprenori”, a declarat Carmen Moraru.

Aceasta a vizitat în Belgia, împreună cu jurnaliştii români, proiecte finanţate din fonduri europene.

Unul din proiectele avut în vedere de autorităţile din România este de a pune bazele, cu sprijinul fondurilor europene, a unor proiecte strategice de cercetare.

”Unul dintre ele va fi construit într-un mod similar cu cel pe care l-am vizitat împreună aici, Academia Orsi. Vrem ca inovarea, cercetarea, înalta tehnologie şi antreprenoriatul să fie puse la un loc pentru a genera valoare adăugată în medicină, educaţie, etc. Printre noi se găsesc mulţi români bine pregătiţi, specialişti în domeniile medicinei, cercetării şi tehnologiei, trebuie doar să ne asigurăm că le creăm cadrul favorabil pentru a produce rezultate, practic pentru a inova”, a afirmat Carmen Moraru.

Ea a precizat că ministrul Boloş a şi avut o primă astfel de întâlnire cu reprezentanţii comunităţii ştiinţifice din România pentru a identifica atât nevoi concrete de finanţare pe zona de cercetare, cât şi resursa umană potrivită pentru astfel de proiecte viitoare.

Unul din proiectele vizitate a fost Academia Orsi din Ghent.

Cu motto-ul „Chirurgie pentru mâine”, Academia Orsi şi-a propus să atingă excelenţa în chirurgie şi să dezvolte tehnologii care să conducă la practici cât mai puţin invazive şi cu rezultate remarcabile.

Noul campus academiei a fost deschis în data de 18 septembrie 2018, când a avut loc deschiderea oficială a noilor facilităţi.

Academia Orsi dispune de patru clustere şi şase laboratoare de pregătire complet echipate. Două clustere sunt dedicate pregătirii în domeniul chirurgiei robotice, celelalte sunt configurate pentru antrenament în tehnici minim invazive.

Academia beneficiază de o sală care poate găzdui un auditoriu de până la 120 persoane, care pot participa la conferinţe sau viziona transmisiuni în direct ale intervenţiilor chirurgicale din întreaga lume şi care pot participa la discuţii şi dezbateri în timp real.

Sălile de operaţie sunt complet echipate şi sunt potrivite pentru echipe de 10 până la 30 persoane.

Centrul de pregătire a fost extins şi modernizat cu 5,9 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Totodată, Academia Orsi are propria sa platformă de e-learning, centralizând cele mai bune conţinuturi educaţionale existente şi făcând-o accesibilă pentru utilizatorii aprobaţi, conform news.ro

Vezi și

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend