spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Bagă, domnu` Geo ! Primăria plăteşte zeci de mii de Euro unei firme private în loc sa înfiinţeze Poliţia Locala

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Bagă, domnu` Geo ! Primăria plăteşte zeci de mii de Euro unei firme private în loc sa înfiinţeze Poliţia Locala

– Lunar, primaria Curtea de Arges plateste circa 14.000 Euro unei firme private pentru servicii de paza si protectie

Fiecare argesean a auzit la fiecare campanie electorala declaratiile sforaitoare ale candidatilor si partidelor privind infiintarea Politiei Locale, o institutie absolut necesara in conditiile in care actele de vandalism, haosul din parcuri sau droaia cersetorilor se tot inmultesc. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat, insa putini stiu si motivul pentru care si la aceasta data Curtea de Arges ramane printe putinele municipii din tara fara necesara Politie Locala. In aceste conditii si avand in vedere absenta tot mai evidenta a agentilor de la Politia Municipala pe strazile orasului, problemele de ordine pubica s-au inmultit la Curtea de Arges: se distrug bunuri publice, la primarie e ca-n jungla, se parcheaza total aiurea sau se fura de prin parcuri sau chiar din preajma institutiilor publice.

Bodyguarzii pazesc primaria pe mii de euro lunar !

Si totusi, primaria Curtea de Arges si alte cateva institutii sunt strasnic pazite de bodyguarzii unei firme private. Nu gratis, ci pe o caruta de bani, una care ar asigura functionarea la parametrii optimi ai Politiei Locale cu efecte cu mult mai bune decat ceea ce vedem acum prin oras. Potrivit documentelor oficiale ale primariei Curtea de Arges, lunar se plateste din banul public circa 14.000 euro pentru servicii de paza sau servicii de monitorizare in baza a 5 contracte pentru care primaria si alte doua institutii publice achita lunar 5 facturi . Conform acelorasi, date firma este una apropiata de lideri ai PSD si are contract cu primaria de multi ani, contractul in vigoare acum datand inca din 2010. De fapt sunt contracte, asta pentru ca nu este doar unul ci cinci, toate incheiate cu doua firme apartinand cunoscutului afacerist domn Geo, mai exact firmele Geot Techno Security SRL si GTS Security Grup SRL. Va spune ceva aceste nume ? Da, desigur, este vorba de acelasi patron si aceleasi firme foarte apropiate de PSD, de unii lideri ai acestui partid.

Vandalismele din ultima perioada din parcuri n-ar fi existat daca ar fi …. existat Politia Locala

Ati observat, desigur, in presa ultimilor ani vaietele celor care promiteau infiintarea Politiei Locale. Ba ca s-a furat nu stiu ce din fata Muzeului, ba ca s-a furat din fata Casei de Cultura, ba ca s-au vandalizat parcuri, etc, etc. Nimeni nu a pomenit de contractele incheiate de primarie cu cele doua firme de partid carora, aceeasi primarie, le plateste o caruta de bani lunar. Nimeni nu a pomenit de ceea ce promiteau in campaniii, infiintarea Politiei Locale. Nimeni, nici primar si nici macar vreun mut de consilier ! Poate vor ciripi careva dintre ei dupa aparitia acestui material si, poate, se vor interesa de acest subiect actualii muti din Consiliu Local,aceeasi guristi care se laudau prin oras la precedenta campanie ca infiintarea Politiei Locale este o prioritate pentru ei si partidele lor. Ii asteptam macar pe Madalin Marinescu, Cristian Mitrofan , Ionel Paunescu sau doamna directoare de liceu unde se intampla la poarta scolii tot felul de incidente sa ne spuna si sa explice de ce primaria da mii de euro lunar unei firme private ca sa NU faca treaba unei Politii Locale atat de necesare in oras.

Ce spune Legea ?

Si daca acum se fac ca nu mai stiu ce au promis le aducem noi aminte de LEGEA Legea nr. 155 din 12 Iunie, in baza carei in orasele care se respecta si unde sunt consilieri locali care isi respecta cetatenii, s-au infiintat de mult Politii Locale. Iata doar cateva franturi din aceasta Lege cu precizarea ca in 20111 s-a incercat si modificarea ei cu obligativitatea ca orasele cu peste 20.000 de locuitori sa-si infiinteze aceste structuri de paza si ordine.
ART. 1
(1) Poliţia locala se înfiinţeaza în scopul exercitarii atribuţiilor privind apararea drepturilor şi libertaţilor fundamentale ale persoanei, a proprietaţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în urmatoarele domenii:
a) ordinea şi liniştea publica, precum şi paza bunurilor;
b) circulaţia pe drumurile publice;
c) disciplina în construcţii şi afişajul stradal;
d) protecţia mediului;
e) activitatea comerciala;
f) evidenţa persoanelor;
g) alte domenii stabilite prin lege.
(2) Poliţia locala îşi desfaşoara activitatea pe baza principiilor: legalitaţii, încrederii, previzibilitaţii, proximitaţii şi proporţionalitaţii, deschiderii şi transparenţei, eficienţei şi eficacitaţii, raspunderii şi responsabilitaţii, imparţialitaţii şi nediscriminarii.
ART. 2
(1) Poliţia locala îşi desfaşoara activitatea:
a) în interesul comunitaţii locale, exclusiv pe baza şi în executarea legii, precum şi a actelor autoritaţii deliberative şi ale celei executive ale administraţiei publice locale;
b) în conformitate cu reglementarile specifice fiecarui domeniu de activitate, stabilite prin acte administrative ale autoritaţilor administraţiei publice centrale şi locale.
Asadar domnilor si doamnelor consilieri locali, in special Madalin Marinescu, Cristian Mitrofan , Ionel Paunescu, Ion Serban sau domna directoare de liceu Ferdinand unde se intampla la poarta scolii tot felul de incidente, puteti face un efort sa ne povestiti de ce platim cu acordul d-voastra mii de euro lunar unei firme private de paza si protectie in loc sa infiintam necesara Politie Locala ?

Sau poate lamuresc un aspect ce aduce a ilegal: cum a fost posibila prelungirea permanenta, fara o licitatie, a unor paguboase contracte incheiate acum mai bine de 7 ani, mai exact la inceputul anului 2010.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....