Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

Publicat

in

Alexandru Andor, proprietarul brandului Arsenie Boca, lansează acuzații grave la adresa tuturor hipermarketurilor din România și agenților comerciali care încasează bonuri de masă.

Potrivit lui Andor, românii ar fi suprataxați din cauza comisionului pe care hipermarketurile îl returnează societăților emitente de tichete de masă.

„În momentul în care dumneavoastră ajungeți la casieria unui hipermarket și cumpărați de 100 de lei, dumneavoastră sunteți înșelat, având în vedere că cei care cumpără de 100 de lei, dar plătesc cu tichete – pe tichetele respective sunt niște costuri. Costuri de răscumpărare, care trebuie achitate către Sodexo sau către cine a emis tichetele. Noi, cetățenii care plătim cu numerar, am fi îndreptățiți să primim și noi înapoi cei 5%, într-un cont personal.

Vezi și Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

Mai mult de atât, având în vedere că Kaufland (n.r. – și ceilalți agenți comerciali) își monitorizează gestiunea global numeric și nu global valoric, în momentul în care au făcut prețurile, neștiind cine va achita cu numerar și cine va achita cu tichet, au fost nevoiți să aplice comision pe toate produsele, au suprataxat populația care plătește cu cash”, a declarat proprietarul brandului Arsenie Boca, pentru Bugetul.ro.

Întrebat dacă se asta se întâmplă doar la Kaufland, Alexandru Andor ne-a comunicat că nu, ci la toate hipermarketurile.

„Nu, asta se întâmplă la toate hipermarketurile, inclusiv la agențiile hoteliere, restaurante, la toată lumea, că toată lumea plătește la Sodexo sau Edenred, sau la Up România un comision când trimite înapoi tichetele, pe când la plata în numerar nu există acest comision. Astfel, suntem discriminați și uite-așa ne suprataxează economia națională. Practic, au umflat toate prețurile cu acest comision, pentru că ei n-aveau de unde să știe cine va plăti cu tichet și cine va cumpăra cu numerar sau cu card bancar”, a mai precizat, pentru Bugetul.ro, Andor.

Bugetul.ro a solicitat reacții de la Kaufland, Lidl, Carrefour și Sodexo, precum și de la Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Muncii.

Până la ora publicării acestui articol, nu am primit, însă, niciun răspuns.

Vezi și Vești pentru toți angajații! Veți primi compensații dacă lucrați în această zi

EXCLUSIV Adevărata miză a războiului pentru șefia PSD! Cutuma care dinamitează total jocurile

Alexandru Andor și Fundația Global Ethic România au notificat, la sfârșitul lunii mai 2019, peste 38.000 de societăți care acceptă plata produselor și serviciilor, cu tichete valorice sau cu instrumente de plată similare, pentru a împiedica suprataxarea populației și implicit a economiei naționale.

„Fundația GLOBAL ETHIC ROMÂNIA la inițiativa lui Alexandru Andor proprietarul și fondatorul brandului național Părintele Arsenie Boca împreună cu reprezentantul juridic al Fundației Global Ethic România, Iștoc și partenerii, atragem atenția tuturor cetățenilor români care plătesc cu moneda națională în oricare unitate comercială care acceptă plata cu tichete de masă sau carduri similare acestora că sunt discriminați, înșelați și suprataxați.

Astfel, societățile comerciale care acceptă tichete sau carduri similare acestora sunt nevoite ca, la calcularea prețului unitar al produselor de pe raft să suprataxeze cetățenii care plătesc cu monedă națională, cu acele procentele pe care urmează să le plătească la decontarea tichetelor (de orice natura) sau oricăror instrumente de plată similare. Persoanele care cumpără cu moneda națională numerar sau card bancar sunt forțate, cu rea credință, într-un mod abuziv de către aceste societăți, să plătească în plus la orice tranzacție. Astfel, orice persoană care a plătit cu monedă națională ar fi fost îndreptățită să cumpere mai ieftin decât cei care achită aceleași produse sau servicii cu tichete, cu acele procente pe care unitățile în cauză le achită emitenților de tichete.

În speță, agenții comerciali care acceptă tichete, în mod ilegal, artificial și discriminatoriu au mărit toate prețurile serviciilor sau produselor la raft, cu procente între 1 și 12 procente, deoarece nu aveau de unde să știe la calcularea prețurilor, cine urmează să achite produsele sau serviciile cu moneda națională și cine va plăti cu tichete sau instrumente de plată similare, încasând profituri ilegale de la cetățenii care au plătit cu moneda națională, aceștia fiind vădit înșelați cu sumele respective și discriminați în același timp, față de persoanele care achită cu tichete sau carduri similare tichetelor.

În fapt, metoda pe care au aplicat-o acești agenți comerciali pentru a acoperi pierderile plătibile către emitenții de tichete sau carduri similare tichetelor către societățile emitente de tichete, au mărit prețurile tuturor produselor, atunci când au acceptat plăți cu tichete sau carduri similare tichetelor și în continuare le mențin majorate în circuit, prejudiciind vădit, aparent în temeiul legii, clienții care achită cu moneda națională, numerar sau card bancar.

Bunăoară societățile emitente de tichete, împreună cu agentii economici care au acceptat aceste tichete sau carduri similare tichetelor, au vădit cu rea credință în mod conștient, abuziv și discriminatoriu, din anul 2001 până în prezent, toți cetățenii români cu sume de peste 15 miliarde de euro, deoarece nici un cetățean nu își obține veniturile integral în tichete sau carduri emise de emitenți.

Caracterul abuziv al acestor practici reiese și din faptul că nici o persoană nu a fost înștiințată în prealabil că prețurile de pe raft sunt suprataxate, astfel au îngrădit libertatea cetățeanului de a alege.

· Astfel, societățile care au acceptat tichete sau carduri similare tichetelor au încălcat libertățile cetățenești, au lipsit în mod abuziv populația de considerație și au încălcat următoarele norme legale,

· LEGEA nr. 363 din 21 decembrie 2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor,

· Art. 252 N.C.C. Ocrotirea personalităţii umane,

· Art.253 N.C.C. Mijloace de apărare,

· Art. 1345 N.C.C. Îmbogățirea fără justă cauză,

· Art. 1349 N.C.C. Răspunderea delictuală,

· OG nr.137 din 31 august 2000 Nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare: Art.2, Art.26, Art.27, Art.28

· Art. 244 N.C.P. Înşelăciunea.

Fundația Global Ethic România a început notificarea la sfârșitul lunii mai 2019, a peste 38.000 de societăți care acceptă plata produselor și serviciilor, cu tichete valorice sau cu instrumente de plată similare, pentru a împiedica suprataxarea populației și implicit a economiei naționale. Prin acest demers dorim să oprim acest complot de taxare directa a economiei naționale de către emitenții de tichete si agentii economici implicați, și obligarea acestora la rambursarea sumelor extrase ilegal din economia națională, către bugetul de stat sau direct către cetățenii români.”, se arată într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Publicat

in

De

Lovitură de teatru! Premierul Ludovic Orban a lansat acuzații grave la adresa președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Ioan Petru Căprariu. Prim-ministrul l-a acuzat pe șeful CNPP că și-a luat concediu medical pentru a crea probleme în plata pensiilor.


Surse ale Bugetul.ro au declarat că Petru Căprariu are grave probleme medicale și că a mai fost în concediu medical în trecut, din cauza acestora. Reprezentanții Casei de Pensii au confirmat, pentru Bugetul.ro, că Ioan Petru Căprariu a mai fost internat în spital o perioadă destul de lungă. Și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a declarat că președintele CNPP are grave probleme de sănătate. Potrivit lui Budăi, Petru Căprariu a suferit, recent, o intervenție pe cord, iar acum are probleme la rinichi.

„Din ce știm, este în concediul medical și atât”, ne-a declarat o reprezentantă a Casei de Pensii.

„Da, da, a mai fost internat în spital o perioadă destul de lungă”, a precizat, pentru Bugetul.ro, aceeași persoană.

Declarația lui Ludovic Orban

Vezi și EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

„Președintele Casei de Pensii (n.r. – Ioan Petru Căprariu) și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Replica lui Marius Budăi

„Doamnă, avem un premier care habar nu are ce înseamnă ordonator de credite. Eu așa amatorism nu am văzut de mult. Omul, eu îl cunosc pe acest om și repet, omul, Ioan – Petru Căprariu, este în spital, internat. Este un profesionist de 30 de ani în sistemul de pensii, este un om care a lucrat la legea pensiilor, îl știu toți colegii din casele de pensii, din toată țara. A avut recent o intervenție pe cord, acum are ceva probleme la rinichi. Este internat în spital și nu vorbesc eu în numele lui, dar nu are nicio problemă în a-l schimba domnul Ludovic Orban care face febră musculară, așa, și face un titlu de glorie în a schimba oamenii puși politic. Aici, la Casa de Pensii, nu este cazul”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Vezi și Legea a fost promulgată- Ce se întâmplă cu alocațiile începând de la 1 ianuarie

Salariile vor fi majorate- Cine sunt angajații norocoși

Citeste mai mult

Anchete

La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS a demarat procedura de reverificare a lui Mihai Șora

Publicat

in

De

După ce în spațiul public au apărut informații că Mihai Șora, membru de onoare al Academiei Române, fost ministru al Învățământului în Guvernul Petre Roman, a lucrat în Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, Bugetul.ro a întrebat Consiliul Național pentru Studierea Arhiverlor Securității (CNSAS) dacă filosoful a colaborat sau nu cu Securitatea.

Marți, 12 noiembrie, CNSAS ne-a informat că a demarat procedura de reverificare a lui Mihai Șora.

„Cu referire la solicitarea conținută, vă informăm că instituția noastră a reluat procedura de verificare în ceea ce privește persoana domnului Mihai Șora – membru de onoare al Academiei Române, în conformitate cu prevederile art. 3, lit. r din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificările și completările ulterioare”, a precizat, prentru Bugetul.ro, CNSAS.

La scurt timp de la apariția într-o reclamă a eMAG, unde a promovat tema libertății obținute de poporul român, în urmă cu 30 de ani, la Revoluția din 1989, Mihai Șora a fost subiectul principal al unor mari controverse.

În spațiul public s-a arătat că Șora a fost membru al Partidului Comunist Francez și apoi, revenind în România, a lucrat în Ministerul de Externe al României, condus de Ana Pauker.

În replică, fiul cunoscutului filosof, Tom Șora, a susținut că Mihai Șora ar fi făcut, de fapt, parte din comuniștii din Rezistența Franceză, nu din rândul celor educați la Moscova.

Mai mult, el a precizat că tatăl său ar fi fost „obligat” să lucreze în ministerul condus de Ana Pauker.

Vezi și EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

„! ATENTIE !
Tatäl meu, Mihai ȘORA, a fost si este supus unor atacuri infame, cu scopul de a-l discredita.
1) I-se imputä faptul cä pinä in 1948 a fost membru al Partidului Comunist Francez.
2) Se afirmä cä ar fi colaborat intre 1948-51 cu Ana Pauker.

Punctul 1 este fals in sensul interpretärii tendentioase a unor facte reale. Punctul 2 este de-a dreptul o minciunä. Am sä explic:

1) Apartenenta lui Sora la PCF pinä la 1948 se explicä prin faptul cä pinä in 1945 a luptat in Rezistenta Francezä contra ocupatiei Hitleriste a Frantei. Este stiut, cä un segment important din structura rezistentei era compusä din comunisti, care erau bine organizati. Dar comunistii din Rezistenta Francezä – sau in orice caz un numär mare dintre ei – nu pot fi comparati cu teroristii dogmatici educati la Moscova si trimisi dupä räzboi ca agenti stalinisti in tärile Europei de est, pentru a instaura acolo dictatura comunistä. Foarte multi comunisti din Rezistenta Francezä erau deci pur si simplu minati de idealul libertätii. Asa si tatäl meu.

2) In 1948 tatäl meu a fäcut o cälätorie in Romänia, cu scopul de a-si vizita pärintii, pe care nu-i väzuse de 10 ani. Vizita trebuia sä dureze 3 säptämini. Ajuns in Romänia a fost de la inceput urmärit permanent de Securitate. La data intoarcerii sale in Franta, agenti ai securitätii l-au debarcat la granita cu Ungaria cu forta din tren si l-au readus sub escortä la Bucuresti. Aici i s-a pus in vedere sä lucreze in cadrul Ministerului de Externe, condus de Ana Pauker. Asta era un ordin. Cu aceastä ocazie a fost informat, cä nu mai are voie sä päräseascä Romänia.

Am spus cä trebuia sä lucreze „in cadrul“ ministerului si nicidecum „in cabinetul Anei Pauker“ – o micä diferentä ! Actuala acuzatie, cä ar fi colaborat si lucrat „in cabinetul Anei Pauker“ e pur si simplu falsä. Tatäl meu nu a primit nici o functie de decizie – asa cum sugereazä detractorii lui – deci nu a lucrat „in cabinet“, ci a fost obligat sä lucreze. Functia era legatä de competenta sa in cea ce priveste limba francezä si situatia politico-culturalä din Franta. Munca sa consta din traduceri de acte sau alte texte din francezä in romänä si invers. In plus trebuia sä redacteze zilnic pentru uzul sefilor un rezumat din toatä presa francezä in limba romänä. Atit!

Dupä episodul de la Ministerul de Externe, a locuit un timp sub regimul de domiciliu fortat, intr-un subsol de pe Bulevardul Dacia din Bucuresti. Apoi, in timpul copiläriei mele, pinä in 1963 familia noasträ de 5 membri a locuit intr-un apartament impärtit artificial pentru 3 familii. Baia si bucätäria, erau folosite in comun. Trebuie oare subliniat, cä nu asa locuiau cei ce sustinreau regimul comunist?

Mihai Sora nu a comis niciodatä vreo actiune politicä reprobabilä. Acest lucru este valabil mai ales pentru cea mai cumplitä perioadä a comunismului. Faptul cä nu a fäcut inchisoare sub comunisti, nu inseamnä deloc cä ar fi fost un profitor al regimului. Asta pot s-o afirm eu, care il cunosc totusi destul de bine…”, a susținut Tom Șora.

Eugen Dinu pentru Mihai Şora.jpg

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend