spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! A început a patra revoluție industrială la Electroargeș SA 

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! A început a patra revoluție industrială la Electroargeș SA 

– Investiţii de 5 milioane Euro in acest an pentru transformarea Electroarges SA într-o fabrică inteligentă
– În curând va fi demarată colaborarea cu unul dintre liderii industriei auto din Europa

Electroargeş SA se apropie, pas cu pas, de finalizarea ambițiosului proiect prin care, la finalul acestuia, va deveni o fabrică inteligentă. Astfel, urmând cursul Industry 4.0 – transformarea digitală dar si în perspectiva viitoarelor colaborari care se prevăd în domeniul automotive, conducerea companiei argeșene a decis investirea în anul 2019 a peste 5.000.000 Euro în utilaje, infrastructură și clădiri. Electroargeș SA se pregătește, astfel, să facă față exigențelor actuale şi reale ale unei piețe a bunurilor de consum din ce in ce mai exigente, cat şi ale industriei automotive.
O altă decizie importantă luată de conducerea companiei argeșene a vizat vinderea portofoliilor de acțiuni deținute de Electroargeș SA la companiile care nu aduc profit sau a căror rentabilitate a fost cu mult sub așteptări. Astfel, în utlimele patru luni, Electroargeș a vândut deținerea de 98,41 % la Mercur Făgăraș și cea de 42,16% din Braiconf Brăila. Vinderea acestor portofolii de acțiuni face parte din programul de valorificare a tuturor deținerilor Electroargeș S.A. pe piața de capital și/sau acțiuni nelistate care nu sunt rentabile.
Reamintim ca Electroargeş preluase pentru 2 milioane de le, în 2013, de la SIF Transilvania un pachet de peste 43,29% din acţiunile Mercur SA Făgăraş, companie care deţine mai multe magazine din oraş, inclusiv mall-ul Universal Negoiu. In urmă cu exact un an, în iulie 2018, ziarul nostru anunța că Electroargeş ajunsese la o deţinere de 60,5% în acționariatul producătorului de textile Braiconf.

Electroarge SA participă la a patra Revoluție Industrială

Revenind la investirea în anul 2019 a peste 5.000.000 Euro în utilaje, infrastructură și clădiri in scopul transformării Electroargeș SA într-o fabrică inteligentă, in cadrul Industry 4.0, pentru cei nefamiliarizați cu acest termen, trebuiesc făcute următoarele precizări.
Termenul Industry 4.0 sau „Industrializare 4.0” are ca scop să inițializeze a patra Revoluție industrială și este este o initiativa a Guvernului Federal German. Practic, producția industrială de viitor se va dezvolta în simbioză cu tehnica modernă de informație și comunicare. Baza tehnică pentru realizarea acestui scop o constituie sistemele digitale interconectate. Aceste sisteme fac posibilă în Industrializarea 4.0 o producție auto-organizată în care operatorii, mașinile, instalațiile, logistica și produsul comunică și cooperează unele cu altele nemijlocit împreună. Interconectarea va face posibil un salt de la supravegherea unui mic segment de producție în auto-organizarea unui lanț întreg până la nivelul unei întreprinderi. Rețeaua va trebui sa includă toate fazele unui produs: de la idee, trecând prin procesele de proiectare și producție, incluzând logistica și calculația, urmărirea utilizării produsului și a service-ului până la reciclare.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments