Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Excese la sărbătorirea ”Schimbării la Față” în Iași: Un bărbat din Cotnari a murit, iar mai multe persoane au ajuns la spital din cauză că au băut prea mult alcool

Publicat

in

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Cotnari, judeţul Iaşi, a murit marţi dimineaţă, după ce a suferit un şoc hemoragic din cauza consumului de alcool. De altfel, mai multe persoane au ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi după ce au sărbătorit Schimbarea la Faţă, transmite Mediafax.
Medicii ieşeni au declarat că mai multe persoane au ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon”, după ce au sărbătorit Schimbarea la Faţă, în cursul zilei anterioare.
Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-a aflat şi un bărbat din localitatea Cotnari, judeţul Iaşi, care şi-a pierdut viaţa în urma consumului excesiv de alcool.
„Schimbarea la Faţă a adus la spital mai mulţi pacienţi, victime ale consumului excesiv de băuturi alcoolice. Astfel, în ultimele ore, nouă persoane au ajuns la noi cu etilism acut, în vreme ce alte patru sunt cazuri de sevraj. Mai mult, cinci pacienţi au ajuns la spital cu diverse leziuni în urma unor agresiuni. De asemenea, din păcate, a fost înregistrat şi un caz de deces, al unui bărbat de 44 de ani, din localitatea Cotnari. Pacientul avea ciroză hepatică toxică, cu varice esofagiene rupte. Acesta a suferit un şoc hemoragic”, a declarat marţi dimineaţă prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.
Schimbarea la Faţă a Domnului este o sărbătoare pe care creștinii o prăznuiesc în fiecare an pe data de 6 august. De obicei, mulţi ieşeni ajung la spital după astfel de sărbători, din cauza exceselor alimentare sau din pricina celor privind consumul de alcool.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru străini

Publicat

in

De

Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru imigranţi la 25.600 de lire anual pentru a sprijini ocuparea locurilor de muncă după Brexit, arată un raport al Comitetului de Consultanţă pentru Migraţie (MAC), organizaţie independentă care acordă consultanţă guvernului de la Londra, potrivit Agerpres.

Odată cu retragerea din Uniunea Europeană, Regatul Unit nu va mai acorda prioritate imigranţilor proveniţi din UE, reaminteşte Reuters.

Agenţia îl citează pe preşedintele MAC, Alan Manning, care avertizează că recomandările formulate vor reduce probabil creşterea populaţiei şi a economiei Regatului Unit faţă de perioada în care a fost în vigoare libera circulaţie, prin introducerea unor praguri salariale şi de calificare. Modificările propuse vor îngreuna angajarea cetăţenilor europeni, dar îi vor ajuta pe imigranţii din afara UE prin reducerea veniturilor pe care sunt obligaţi să le obţină.

Conform MAC, salariul minim pentru imigranţii calificaţi trebuie să scadă cu 4.400 de lire anual, de la nivelul actual de 30.000 de lire.

Noua politică de imigraţie a premierului Boris Johnson ar urma să fie aplicată de la începutul anului viitor.

Comitetului de Consultanţă pentru Migraţie i s-a cerut şi să stabilească un sistem de imigraţie pe bază de punctaj, inspirat de cel din Australia, care va intra în vigoare imediat ce încetează libera circulaţie a cetăţenilor europeni în Regatul Unit. MAC apreciază că un astfel de sistem va trebui însoţit de o procedură pentru lucrătorii calificaţi care nu au primit nicio ofertă de muncă.

Salariul minim va trebui să fie diferit pentru anumite profesiuni mai bine remunerate, în timp ce angajaţilor din învăţământ şi sănătate ar trebui să li se aplice un prag salarial mai coborât, arată raportul.

Potrivit lui Manning, modificările ar urma să ducă la o creştere foarte mică a PIB pe locuitor şi a productivităţii şi la o uşoară ameliorare a finanţelor publice.

Se aşteaptă o uşoară scădere a cererii de servicii publice de sănătate, învăţământ şi pentru locuinţe, însă vor creşte presiunile asupra sistemului de asistenţă socială.

Pentru imigranţii înalt calificaţi, cum ar fi muzicienii sau oamenii de ştiinţă, raportul propune un sistem mai deschis, apreciind că limitarea actuală a numărului de vize este prea restrictivă.

MAC recomandă guvernului să ia cât mai curând deciziile referitoare la migraţie, pentru a permite firmelor să se pregătească pentru implementarea din ianuarie anul viitor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

PRIVATIZAREA sistemului de sănătate pregătită de PNL naște FIERBERE în PSD: E o afacere de partid

Publicat

in

De

Deputatul PSD Matei Suciu critică dur modificările legislative prin care PNL vrea privatizarea sistemului de sănătate. Concret, românii vor avea acces la mai puține servicii plătite de la stat, în condițiile în care spitalele private vor avea acces la fondurile publice. Prin noua modificare, furnizorii privați sunt puși exact pe același plan cu spitalele publice, deci pot accesa oricând din fondurile cuprinse în program.

Citește și: În plin SCANDAL pe împrumuturi, Rareș Bogdan SARE în apărarea lui Florin Cîțu: ‘Așa am găsit economia României’

„Liberalii ne scot viața la mezat!

Noul plan, copt în laboratoarele pline de interese obscure ale PNL, de privatizare a programelor de sănătate publică, este apogeul impertinenței la adresa românilor. În fapt, este demonstrația finală a certitudinii (pentru foarte mulți dintre noi, deja, la nici trei luni de guvernare) că liberalii ne scot viața la mezat, fără să le tresare vreun mușchi. Pentru PNL, atunci când banii vorbesc, poporul nu există!
Fără jenă, împotriva celor care au crezut în ei, liberalii vând, mișelește, sănătatea intereselor private. Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid, marca PNL. Rezultatul acestui plan diabolic este evident: tot mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să aleagă calea clinicilor private, contra-cost. În condițiile în care Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, o asemenea inițiativă este imorală și inacceptabilă!
PSD se opune categoric privatizării Sănătății și proiectului PNL de atac direct asupra vieții românilor. Câți dintre pacienți își permit tratamentul într-o clinică privată, câti dintre români își permit co-plata? Cum e posibilă o asemenea sfidare națională? Pe viața pacienților, tratați până acum gratuit la stat, îmbogățim mediul privat de sănătate, pentru că avem prieteni și interese inimaginabile? Zerourile care se învârt în acest domeniu sunt foarte multe și, acum, oficial, într-o asumare cinică liberală, mult mai importante decât viețile care se pot opri, oricând.
Abordarea imorală a PNL este, de fapt, o privatizare mascată a programelor de sănătate publică și a celor de urgență. Doar că ea contravine flagrant dreptului la Sănătate garantat de Constituție, pentru toți cetățenii. Sănătatea e „la liber”, nu “pe bani”, nu se tranzacționează, nu se scoate la licitație cu strigare și adjudecare!
Actualul ministru al Sănătății provine dintr-un spital privat care va beneficia în mod direct de pe urma unei astfel de măsuri. Trageți singuri concluziile.
Între timp, vă asigur că PSD va lupta, cu toată forța, împotriva legiferării unui asemenea act de trădare…vitală, căci despre viață vorbim!”, scrie Suciu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend