Conecteaza-te cu noi

Campulung

Eveniment unic în România, la Câmpulung – Reconstituirea unei lupte din timpul Primului Război Mondial

Publicat

in

Reconstituire istorică, cel mai mare eveniment realizat în România a avut loc la Câmpulung, saptamana trectă, în curtea interioară a Colegiului Naţional Pedagogic ,,Carol I”! Evenimentul „Reconstituirea unui scenariu de luptă din timpul Primului Război Mondial” dintre Divizia 76 Infanterie Germană, Brigada 8 Munte Austro-Ungară şi diviziile 12 şi 22 Infanterie ale Armatei Române Grupul Nămăeşti, a fost pus în scenă de mai multe asociații şi grupe de reconstituire istorică, drept pentru care la manifestări au participat în calitate de invitați speciali: Asociația „6 Dorobanți”, Asociația „Tradiții Ostășești”, Clubul de Istorie Militară, Asociația „IR-33 Cetatea Aradului”, Edelweiss OST, Detașamentul Mateiaș (Muzeul Municipal Câmpulung și Historia Renascita). Au fost puse în scenă mici frânturi din viaţa de zi cu zi a ostaşilor din timpul Primului Război Mondial. Îmbrăcaţi în uniforme româneşti, membrii asociaţiei au recreat în curtea interioară a Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung o tabără de front, intrând în ritmul diferitelor activităţi de-acum 100 de ani. Vizitatorii în număr mare care au luat parte la prezentarea armamentului şi a echipamentului de război, la demonstraţii de mânuire a armelor şi de instrucţie de front au aflat cum funcţionau armele, care era muniţia şi echipamentul armatelor române şi/sau combatante.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Polițist din Argeș fără mască dar cu tupeu la control: ”Îți iau talonul pentru că așa vreau eu. Îți dau spray ”

Publicat

in

De

Ordinul nu prea se executa in Arges de catre polițiști! O dovedeste un incident petrecut luni 30 martie 2020, ora 18:30,  în localitatea Bughea De Jos, județul Argeș. Astfel după ce a fost oprit in trafic de catre un politist, un șofer s-a ales cu permisul și talonul reținute, dar și cu o amenda. Totul pare in regula, dar in filmarea trimisa de un cititor, asistam la un dialog ciudat intre politist si sofer, dar, mai ales, constatam ca politistul incalca masurile impuse de catre superiorii sai si nu poarta mască de protectie si are si căști in urechi. Totul s-a petrecut luni 30 martie 2020, ora 18:30 după-amiaza,  în localitatea Bughea De Jos, județul Argeș. Șoferul spune că a primit amenda de 1.100 de lei, și i-a fost reținut permisul și talonul pe motiv ca nu i-a prezentat documentele agentului și că nu sunt sunt bune cauciucurile.

Nu comentam masurile luate in urma abaterilor constatate ci doar modul in care politistul interactioneaza cu soferul – ”Îți iau talonul pentru că așa vreau eu. Îți dau spray ” dar mai ales faptul ca politistul nu purta masca impusa, apropiindu-se foarte mult de sofer.

Iata ce spune IPJ Arges despre modul de desfasurare a contrioalelor in trafic:

În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii interacționează cu cetățenii fără atingerea documentelor de către cadrele de poliție, decât în cazul necesității efectuării de verificări suplimentare.

Personalul abilitat să verifice documentele poate solicita conducătorului auto să i le prezinte, arătându-le la geamul lateral al portierei sau parbriz, acesta având dreptul să le fotografieze.

În cazul în care este necesară semnarea unui document, se solicită persoanei în cauză să folosească un pix propriu, iar în cazul în care acesta nu are asupra sa, i se va pune la dispoziție un instrument de scris, care în prealabil, a fost dezinfectat, iar după utilizare va fi dezinfectat sau aruncat.

Având în vedere contextul actual, privind măsurile de limitare a răspândirii virusului gripal COVID-19, polițiștii argeșeni au fost instruiți cu privire la modul de efectuare a verificărilor, și au fost luate măsuri pentru echiparea cu mijloace de protecție personală, constând în mănuși, măști și viziere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Proxenet din Argeș, dus în spatele gratiilor pentru 4 ani – Poliția din Câmpulung l-a capturat !

Publicat

in

De

În ziua de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au pus în executare un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 38 de ani, din municipiul Câmpulung, condamnat la închisoarea de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.

Barbatul a fost încarcerat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend