spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EVENIMENT ! Mâine, statutul artistului în România se dezbate şi la Curtea de Argeș – VINO ŞI TU SĂ-ŢI SPUI PĂREREA !

Facebook Twitter Google+
EVENIMENT ! Mâine, statutul artistului în România se dezbate şi la Curtea de Argeș – VINO ŞI TU SĂ-ŢI SPUI PĂREREA !

Proiectul ”Cultura Alternativă (www.statutulartistului.ro), invită artiștii, reprezentanții instituțiilor publice, ai autorităților locale și centrale și presa din domeniul cultural să participe la dezbaterea organizată pe tema condiției artistului din România, la Curtea de Argeș.
Dezbaterea va avea loc pe 30 octombrie 2018, de la ora 17:00, la Centrul Cultural ”George Topârceanu”,  Bulevardul Basarabilor nr. 59.

La dezbatere sunt așteptați artiști, reprezentanți ai administrației  locale Curtea de Argeș, conducători ai instituțiilor culturale din județ, ai instituțiilor de învătământ artistic, operatori culturali locali și jurnaliști

Seria de dezbateri din cadrul proiectului ”Cultura Alternativă” este una dintre etapele cele mai importante ale proiectului ”Cultura Alternativă”, care va contribui, alături de studiile și activitățile de cercetare și culegere de informații propuse de proiect, la formularea unei politici alternative cu privire la Statutul Artistului din România.

Proiectul ”Cultura Alternativă” a fost propus de Asociația Culturală Flower Power și selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European și se bucură de patronajul CNR-UNESCO.

Prima recomandare a UNESCO către Statele Membre, privind îmbunătățirea și susținerea Statutului Artistului, a fost făcută în 1980. În 2015, Convenția pentru Protecția și Promovarea Diversității Culturale solicita din nou Statelor Membre completarea de rapoarte periodice care să conțină informații actualizate privind măsurile și politicile referitoare la condiția artistului.

Raportul analitic realizat în 2015 pe baza sondajului UNESCO, precizează următoarele:

Recomandarea privind Statutul Artistului rămâne la fel de actuală astăzi, precum era și în 1980. Având în vedere complexitatea și nuanțele multiple ale lumii artistice și natura complicată și alambicată a formelor de guvernare, ar fi indicat să se realizeze module de formare în domeniul la care face referire această recomandare. Atunci când dezvoltă politici care pot atinge problematica de dezvoltare a inițiativelor în acest domeniu, Statele Membre trebuie să colaboreze cu artiștii și cu asociațiile acestora pentru a susține formularea de legi și de politici care să ajute cât mai mult artiștii profesioniști”.

Cei care doresc să participe la dezbaterile proiectului ”Cultura Alternativă”  pot să se înscrie și on-line, pe website-ul proiectului Cultura Alternativă, https://statutulartistului.ro/intalniri-de-lucru-specializate/

Contacte ”Cultura Alternativă”:
Email: contact@statutulartistului.ro
Pagini de socializare: www.facebook.com/statutulartistului.com
https://www.linkedin.com/in/cultura-alternativa-042365164/
Website: https://www.statutulartistului.ro

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....