Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Eurostat confirmă: România, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

Publicat

in

În trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marți de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, creșterea economică a României din trimestrul doi al anului 2018, a fost de 4,2%, menționează Eurostat.

După România, țările cu cele mai mari creșteri economice din trimestrul II 2018, față de trimestrul anterior au fost Slovacia și Suedia (ambele cu 1%), Ungaria și Polonia (ambele cu 0,9%), urmate de Bulgaria, Cipru și Letonia (toate 0,8%).

De asemenea, Eurostat precizează că PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,4% atât în zona euro (EA19), cât și în UE28, în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu trimestrul anterior. Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,2%, atât în zona euro, cât și UE28 în al doilea trimestru al anului 2018, după o creștere de 2,5% și una de 2,4%, în trimestrul precedent.

Potrivit Eurostat, în al doilea trimestru al anului 2018, PIB-ul din Statele Unite a crescut cu 1% față de trimestrul precedent (după o creștere de 0,5% în primul trimestru al anului 2018), iar comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul SUA a crescut cu 2,8% (după o creștere de 2,6% în trimestrul anterior).

Comenteaza cu profilul de FB

ECONOMIC

Oficial! Încep și în Argeș exproprierile pentru autostrada Sibiu – Pitești

Publicat

in

Discuții importante la sediul Instituției Prefectului Argeș! În această după-amiază, s-a desfașurat o primă ședință organizatorică inițiată de către reprezentanții CNAIR, la care au participat reprezentanți ai primăriilor Bascov, Băiculești, Budeasa, Mălureni, Merișani, Curtea de Argeș, respectiv ai OCPI și Direcția Silvică Argeș.

Scopul întâlnirii de la Prefectura Argeș a fost ca cei de la CNAIR să aducă lămuriri factorilor locali menționați mai sus, în ceea ce urmează să se întreprindă, pentru a se reuși obținerea tuturor documentelor necesare promovarii hotărârii de Guvern de expropriere, pe coridorul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești: intabularea coridorului de expropriere – act obligatoriu necesar la obtinerea autorizatiei de construire, întocmirea documentațiilor cadastrale și emiterea hotărârilor de stabilire a despăgubirilor – necesare pentru ca persoanele expropriate să își poată încasa despăgubirile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Atenție cumpărători! Mașinile care au avut daune se vând lejer în România

Publicat

in

De

Un autovehicul second-hand din şase (60%), verificat pe InspectorAuto.ro în 2019, a avut cel puţin o daună, iar 425 dintre acestea au fost cu daună totală, arată o analiză de specialitate, realizată de către reprezentanţii platformei de profil.

Sondajele realizate anul trecut de aceeaşi platformă arătau că 90% dintre respondenţi au declarat că este mai important să cunoască istoricul de daune înainte de achiziţie, şi nu istoricul de kilometri aşa cum s-ar fi aşteptat toată lumea.

În acelaşi timp, un alt studiu realizat în 2019, pe un eşantion de 1.000 de anunţuri cu maşini second-hand publicate pe internet, menţiona faptul că cele mai multe maşini cu daune au fost sub 10.000 de euro, urmate de cele între 10.000 şi 15.000 de euro şi de cele între 15.000 şi 30.000 de euro.

„Şi totuşi, în România, încă se pot vinde lejer maşini care au avut daune majore pentru că deşi procentul celor care verifică maşina înainte de cumpărare a crescut simţitor, majoritatea cumpărătorilor merg în continuare pe noroc. Maşina frumoasă, povestea vânzătorului, preţul mic, dotările multe şi kilometri puţini fac din maşina second-hand ispita perfectă, care ia efectiv minţile cumpărătorului şi trece peste tot planul pe care şi l-a făcut iniţial cu privire la riscuri şi paşii de urmat. Pentru anul 2020, exigenţa cumpărătorilor şi gradul de conştientizare a riscului cresc simţitor şi totodată îşi fac loc din ce în ce mai mult servicii adiacente tranzacţiei cu maşini rulate cum ar fi garanţia, istoricul maşinii, verificarea tehnică, etc. Aceste servicii ajută cumpărătorul să facă o alegere cât mai bună şi în acelaşi timp ajută foarte mult vânzătorii oneşti să vândă mai mult şi mai repede”, subliniază reprezentanţii InspectorAuto.ro.

Platforma InspectorAuto.ro oferă istoricul de kilometri şi daune al unei maşini second-hand pe baza seriei de şasiu şi are în baza de date informaţii atât pentru maşinile din România, cât şi pentru maşini aduse din Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Germania.

Conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în 2019, numărul autoturismelor second-hand înmatriculate a fost de 444.601 unităţi, în scădere cu 6,13% comparativ cu anul 2018, când s-au importat 473.616 de maşini rulate, conform Agerpres.

Vezi și Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend