Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Europarlamentarul Gabriela Zoană: Fermierii români sunt induși în eroare de către PNL via Bruxelles

Publicat

in

”Ca urmare a discuțiilor purtate în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European cu comisarul pentru Sănătate Vytenis Andriukaitis, am obținut alocarea a 50 de milioane de Euro destinate combaterii efectelor pestei porcine. După izbucnirea epidemiei de pestă porcină, România a făcut eforturi pentru limitarea efectelor acesteia pe două planuri – pe plan intern, prin intermediul Guvernului care a acționat pentru identificarea și limitarea extinderii focarelor, și pe plan extern, prin intermediul meu și al colegilor, care am acționat în Parlamentul European și pe lângă Comisia Europeană pentru alocarea de fonduri și de ajutor concret României”, a declarat europarlamentarul Gabriela Zoană.

“În perioada august – septembrie am avut o serie de luări de cuvânt în plenul Parlamentului European, dar și în cadrul Comisiei AGRI, în care am solicitat ferm alocarea de urgență a unor fonduri pentru România. În plus, în aceeași perioadă, m-am întâlnit în repetate rânduri atât cu Phil Hogan, comisarul pentru Agricultură, dar și cu Vytenis Andriukaitis, comisarul pentru Sănătate. Ambii comisari europeni au înțeles situația de urgență și au găsit soluții pentru alocarea unor fonduri destinate combaterii efectelor pestei porcine.

Acesta este contextul real în care Parlamentul European a menținut alocarea de 50 de milioane de Euro în bugetul pe 2019 al Uniunii destinată sprijinirii,  la nivel european, a fermierilor afectați de pesta porcină. Am votat această alocare bugetară stabilită inițial la nivel european și din care Comisia, înainte de izbucnirea crizei pestei porcine în România, intenționa să taie 8,5 milioane de Euro în urma unui vot exprimat în Consiliul UE în luna iulie.

Așa cum m-au asigurat toți oficialii europeni, de la președintele Antonio Tajani și până la comisarii pentru Agricultură și Sănătate, bugetul alocat de către Comisie pentru combaterea efectelor pestei porcine la nivel european a rămas neschimbat, adică 50 de milioane de Euro”, a completat Gabriela Zoană.

“Am văzut câteva comunicate de presă ale unui europarlamentar, proaspăt înscris în principalul partid de opoziție din România, care m-au surprins prin conținutul nereal al acestora. A emite acum, după război, pretenții de erou al fermierilor români, care sunt induși în eroare de către PNL via Bruxelles, este nu numai lipsit de etică politică pentru un europarlamentar al unui partid care se pretinde a fi ”pro-european”, dar reprezintă și o lipsă acută a simțului ridicolului”, a concluzionat eurodeputatul român.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Fostul portar al FC Barcelona, Rustu Recber, a trecut prin momente grele după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Publicat

in

De

Fosta legendă a fotbalului turc şi fostul portar al grupării FC Barcelona, Rustu Recber, a trecut prin momente grele după ce a fost infectat cu noul coronavirus. În vârstă de 46 de ani, Rustu a fost externat, după ce a stat 11 zile în spital, în stare critică, potrivit Mediafax.

Rustu Recber, legendarul portar turc, în vârstă de 46 de ani s-a vindecat de noul coronavirus şi a fost externat, după ce a stat 11 zile în spital. Soţia lui Rustu, Isil Recber, a anunţat pe contul de Instagram că acesta a depăşit starea critică.

Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

„Ce zi frumoasă. După 11 zile grele, soţul meu a ieşit din spital”, a scris soţia lui Rustu, Isil Recber, pe Instagram, acolo unde le-a mulţumit cadrelor medicale pentru ajutorul oferit atât soţului ei, cât şi oamenilor care sunt internaţi din cauza coronavirusului.

După ce a văzut îndeaproape clipele dificile prin care a trecut Rustu, Isil Recber i-a sfătuit pe oameni să stea acasă şi să renunţe la obiceiurile nesănătoase, „pentru că nu există niciun medicament direct în lupta contra coronavirusului, este o luptă între corpul uman şi virusul. Care este mai puternic”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Angajatorii nu au încredere în Guvern: peste 200 de angajatați ai unei fabrici au fost disponibilizați

Publicat

in

De

Aproximativ 230 de angajaţi ai unei fabrici din Craiova, care produce generatoare de curent, au fost disponibilizaţi, începând de marți. Oamenii spun că aveau contracte până la începutul verii şi se plâng că au rămas pe drumuri în plină criză. În același timp, oficialii guvernamentali fac apel către angajatori să nu disponibilizeze oamenii ci să îi trimită în șomaj tehnic.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: ‘Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi’

Potrivit reprezentanţilor sindicatului de la Cummins, fabrica din Craiova, care producea generatoare de curent, cei aproximativ 230 de salariaţi care au fost trimişi acasă erau angajaţi printr-o firmă de recrutare, iar contractele lor aveau clauze care prevedeau că firma poate renunţa la ei în orice clipă.

Angajaţii au fost anunţaţi, luni, că de marți sunt dispinibilizați.

„Sunt aproximativ 230 de oameni. Toţi oamenii sunt printr-o firmă de leasing, adică aveau contractori. Erau persoane cărora le expirau contractele, dar şi persoane cărora nu le expirau contractele. Din câte ştiu, contractul lor este de aşa natură încât în orice moment, dacă firma Cummins sună, li se poate rezilia contractul. (…) Noi, ca sindicat, nu putem face nimic pentru că este contract direct între firma de recrutare şi Cummins şi este un contract legal, din câte ştiu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Georgescu, lider de sindicat.

Angajaţii disponobilizaţi vor intra în şomaj, însă oamenii se plâng că, în plină criză provocată de coronavirus, au rămas fără bani şi fără posibilitatea de a-şi găsi alte locuri de muncă.

„Am fost la domnul director să ne lămurească şi pe noi de ce s-a luat această decizie şi de ce nu putem să beneficiem de şomajul tehnic de 75%. Dânsul ne-a răspuns foarte calm că acum nu au cum să ne bage în şomaj tehnic deoarece Cummins şi firmele de angajare au un contract care nu le permite şi că statul nu are bani destui să ne plătească acest şomaj. (…) Acum, vă întreb şi eu pe voi: . Cu ce o să ne întreţinem că, cu şomajul de 460 lei, dacă va fi şi acesta, ce o să facem? (…) În perioada aceasta nici măcar nu mai poţi să-ţi găseşti un loc de muncă“, a declarat Maria Mihai, una dintre angajatele disponibilizate.

Aproximativ 600 de angajaţi au rămas în prezent în fabrică.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului, fabrica are comenzi şi se lucrează la program normal.

O sută de salariaţi cu vârste peste 60 de ani sau cu boli cronice au fost trimişi acasă din cauza pandemiei de coronavirus, dar primesc salariile integrale. Cei care vin la serviciu poartă măşti şi viziere, iar spaţiile de lucru au fost extinse, astfel încât să fie distanţe mari între oameni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend