Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană se face iar de râs: confuzii majore pe teme de agricultură

Publicat

in

Prezentă la o conferința de presă a PSD Argeș, eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a ţinut să arate scribilor din presa argeşeană că se implică activ şi in problemele fermierilor români. Din păcate, de la o bâlbâială anticipativă, politicianul care a votat impotriva numirii Laurei Codruta Kovesi la şefia Parchetului European, a demonstrat la scurt timp ca nu cunoaste mai deloc ceea ce se intampla in politicile agricole europene, nici macar in cele romanesti.

Astfel, Gabriela Zoană, în încercarea de a-şi aroga oarece merite privind  o decizie prin care se va impune un sistem de plafonare voluntară a sumelor acordate din bugetul UE pentru fermieri, a încurcat cifrele şi ţările. Ba mai mult, din neştiinţă, probabil, nu a aflat încă de faptul că decizia de care vorbea are ca punct de plecare anul 2016, data la care domnia sa nu era in Parlamentul European. Pentru a-şi etala lipsa de informaţii, Zoana a tinut sa evidenţieze rautatea Belgiei în a pune beţe in roate muncii sale şi a prezenta public date total eronate cu privire la distribuţia fermelor din principalele ţări europene. Zoană a punctat faptul ca in majoritatea ţărilor europene ar predomina fermele mici, sub 50 hectare, în timp ce în România situaţia ar fi total opusa, mai exact ca ar predomina fermele mari.

Dacă încă nu a aflat, îi spunem noi doamnei Zoană, ca circa 66% din fermele din UE au sub 5 hectare în timp ce în România 93% dintre acestea au sub 5 hectare.
De asemenea, dacă se interesa mai bine de soarta fermierilor români, ar fi aflat că problema subvențiilor este una extrem de dureroasa în România, nu pentru fermele mari ci pentru micii fermieri şi că există numeroase semnale potrivit cărora există aranjamente tip cartelar între marii fermieri sau cei mici reuniți în diverse asociații. Ca asa este, se va convinge singura pentru că, spun sursele noastre,  imediat dupa eventuale preluare a sefiei Parchetului European de catre Laurei Codruta Kovesi, zeci de fermieri români vor merge la aceasta sa îi reclame fraudele si deturnarile de fonduri europene.

In cadrul aceleiaţi conferinte de presă, Gabriela Zoană a apreciat a apreciat gestul Germaniei de a fi alături de România, nu in ceea ce priveste nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, ci de a sprijini politicile agricole in favoarea ţării noastre.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

‘Șocul’ majorării pensiilor cu 40% explicat de Băsescu: ‘poate prăbuși țara’!

Publicat

in

De

Fostul președinte, Traian Băsescu, a explicat care ar fi efectele în urma majorării punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, ținând cont că acești bani nu vor fi produși din taxele și impozitele colectate de ANAF. 

Prezent în platoul Știrilor B1 TV, Băsescu a vorbit despre legea pensiilor, care prevede creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie:

”Consiliul Fiscal a fost întotdeauna extrem de responsabil cu ce a făcut. (…) Pe de altă parte, este un angajamemnt care nu este lipsit de acoperire. Pensiile sunt mici în raport cu cheltuielile pe care le are orice familie. Dar foarte probabil, și eu susțin această variantă, mai fericită era varianta unei creșteri eșalonate. N-ai cum să produci acest șoc de 40%. Discutăm de creșterea cu 40% a pensiilor a cinci milioane de oameni”, a spus Traian Băsescu.

În ceea ce privește declarațiile reprezentanților Guvernului, conform cărora acești bani sunt prevăzuți în buget, Traian Băsescu a precizat: ”Sunt desenați în buget, ei trebuie împrumutați. Este clar că banii nu sunt. Au făcut un desen în care bugetul este corespunzător situației în care plătesc creșterea cu 40%, dar acei bani nu vor fi produși din taxele și impozitele colectate de ANAF, ci vor fi împrumutați. Deci, ei nu spun o minciună când spun că banii sunt prevăzuți în buget. Da, dar nu spun sursa: din împumuturi”.

Întrebat dacă până la sfârșitul anului s-ar putea recurge la formula eșalonării, fostul președinte a răspuns: ”Nu. De fapt, demagogia e atât de mare, încât oricine ar fi la putere, se va plăti. Nu am îndoieli aici. Decizia politică poate fi și deasupra realităților economice. Se sacrifică echilibrele macroeconomice ale țării pentru voturile care urmează în noiembrie. (…) Personal, cred că s-a ajuns la o limită care poate prăbuși țara. Nu exagerez deloc”.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

UPDATE! Trei tineri din Argeș, reținuți pentru braconaj

Publicat

in

UPDATE: Mai mulți bărbați au fost depistați, noaptea trecută, pe raza comunei Ștefan cel Mare, în  timp ce căutau vânat cu ajutorul câinilor și a unui proiector. În momentul în care au văzut că se apropie de ei organele de ordine, bărbații au fugit cu ajutorul unui autoturism. O echipă de jandarmi au plecat în urmărirea lor. În cele din urmă, șoferul urmărit a pierdut controlul și s-a răsturnat cu mașina. Trei dintre cei patru ocupanţi au fost prinși, unul dintre ei reușind să scape. Între timp a fost stabilită și identitatea celui de-al patrulea bărbat, pasager în autoturismul răsturnat.  În prezent, acesta este căutat de polițiști. Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore urmând ca după administrarea probatoriului, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.  De asemenea, s-a constatat că șoferul care a fugit cu mașina se afla sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Știrea inițială: Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani, au fost reținuți  de polițiștii argeșeni după ce au fost depistați pe raza comunei Ștefan cel Mare căutând vânat cu ajutorul unor câini din rasa ogar.

În noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, au acționat pe raza localității Ștefan cel Mare, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Costești, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeș, pentru combaterea faptelor de braconaj comise cu câini din rasa ogar.

Astfel, în jurul orei 22:00, a fost observat în fondul cinegetic un autoturism în care se aflau mai multe persoane, care, prin folosirea unui proiector și cu ajutorul câinilor, căuta vânat. La apropierea organelor de ordine, conducătorul autoturismului a fugit, fiind urmărit de jandarmii argeșeni până pe strada Calea Ștefan cel Mare, unde conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani, din Mioveni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Trei dintre cei patru ocupanţi au fost prinși.

Șoferul era beat

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului autoturismului, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar un câine a fost ridicat şi lăsat în custodie unui adăpost pentru câini.

După administrarea probatoriului, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pe cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani, urmând ca după administrarea probatoriului, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 

Practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend