spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană se face iar de râs: confuzii majore pe teme de agricultură

Facebook Twitter Google+
Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană se face iar de râs: confuzii majore pe teme de agricultură

Prezentă la o conferința de presă a PSD Argeș, eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a ţinut să arate scribilor din presa argeşeană că se implică activ şi in problemele fermierilor români. Din păcate, de la o bâlbâială anticipativă, politicianul care a votat impotriva numirii Laurei Codruta Kovesi la şefia Parchetului European, a demonstrat la scurt timp ca nu cunoaste mai deloc ceea ce se intampla in politicile agricole europene, nici macar in cele romanesti.

Astfel, Gabriela Zoană, în încercarea de a-şi aroga oarece merite privind  o decizie prin care se va impune un sistem de plafonare voluntară a sumelor acordate din bugetul UE pentru fermieri, a încurcat cifrele şi ţările. Ba mai mult, din neştiinţă, probabil, nu a aflat încă de faptul că decizia de care vorbea are ca punct de plecare anul 2016, data la care domnia sa nu era in Parlamentul European. Pentru a-şi etala lipsa de informaţii, Zoana a tinut sa evidenţieze rautatea Belgiei în a pune beţe in roate muncii sale şi a prezenta public date total eronate cu privire la distribuţia fermelor din principalele ţări europene. Zoană a punctat faptul ca in majoritatea ţărilor europene ar predomina fermele mici, sub 50 hectare, în timp ce în România situaţia ar fi total opusa, mai exact ca ar predomina fermele mari.

Dacă încă nu a aflat, îi spunem noi doamnei Zoană, ca circa 66% din fermele din UE au sub 5 hectare în timp ce în România 93% dintre acestea au sub 5 hectare.
De asemenea, dacă se interesa mai bine de soarta fermierilor români, ar fi aflat că problema subvențiilor este una extrem de dureroasa în România, nu pentru fermele mari ci pentru micii fermieri şi că există numeroase semnale potrivit cărora există aranjamente tip cartelar între marii fermieri sau cei mici reuniți în diverse asociații. Ca asa este, se va convinge singura pentru că, spun sursele noastre,  imediat dupa eventuale preluare a sefiei Parchetului European de catre Laurei Codruta Kovesi, zeci de fermieri români vor merge la aceasta sa îi reclame fraudele si deturnarile de fonduri europene.

In cadrul aceleiaţi conferinte de presă, Gabriela Zoană a apreciat a apreciat gestul Germaniei de a fi alături de România, nu in ceea ce priveste nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, ci de a sprijini politicile agricole in favoarea ţării noastre.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....