Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Eurodeputatul Gabriela Zoană, atac dur la preşedinte: Klaus Iohannis dezbină România

Publicat

in

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană îl critică dur pe preşedintele Klauss Iohannis după refuzul acestuia de a numi noii miniștri din Guvern.

„Klaus Iohannis demonstrează că de 4 ani nu știe ce înseamnă a fi președintele țării. A fi ales președintele României este una, a ști ce să faci în funcția de președinte este alta, iar Klaus Iohannis demonstrează cu vârf și îndesat că de 4 ani nu știe ce înseamnă a fi președintele țării.

Am înțeles astăzi, din discursul său, că va amâna din nou procedura remanierii Guvernului. Nu ar trebui să ne mire nimic. De 4 ani acest om stă în fruntea țării, în înțelesul propriu al verbului ”a sta”, singurele lui ”realizări” fiind desele plecări în străinătate, pe care le savurează cu exuberanța unui turist, sau desele deplasări în interes personal în țară, la schi, sau în străinătate, în locații exotice.

Dacă acest om a amânat 4 ani de zile exercitarea propriei funcții, cum oare putem avea pretenția ca el, în ”doar” o lună de zile să dea curs solicitării remanierii unor membri ai Guvernului?

Klaus Iohannis demonstrează singur, prin această nouă amânare, ineficiența exercitării atribuțiilor funcției și caracterul tipic al omului mânat de interese proprii.

Klaus Iohannis este singurul actor politic care blochează în acest moment marile proiecte de infrastructură din România, prin refuzul numirii noilor miniștri. Klaus Iohannis este singurul politician care divizează societatea românească, așa cum a făcut-o în toți acești 4 ani.”, se arată într-un comunicat remis redacţiei de Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană. 

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Scurgere de informații din regiunea chineză Xinjiang – Motivele incredibile pentru care oamenii pot fi trimiși în lagăre

Publicat

in

De

Sute de mii de persoane, din rândurile mioritâții uigure, au fost monitorizate și închise de autoritățile chineze în regiunea Xinjiang. Potrivit unei scurgeri de documente, cetățenii chinezi pot fi trimiși în lagăre pentru motive incredibile – poartă barbă, au pașaport sau au prea mulți copii,iar eliberarea lor poate depinde de modul în care se comportă familiile lor, relatează CNN și BBC potrivit digi24.ro.

Documentele prezintă detalii personale a peste 3.000 de persoane din regiunea Xinjiang și includ în detaliu aspecte ale vieții lor de zi cu zi. Un document de 137 de pagini include cât de des se roagă oamenii, cum se îmbracă, cu cine intră în legătură și cum se comportă membrii familiei lor.

Pe de altă parte, China neagă că ar face ceva greșit și spune că, de fapt combate terorismul și extremismul religios.

Dr. Adrian Zenz, unul dintre cei mai importanți experți mondiali în politicile Chinei din Xinjiang, consideră că documentele sunt autentice.

„Acest document prezintă cele mai puternice dovezi pe care le-am văzut până în prezent că Beijingul persecută activ și pedepsește practicile credințelor religioase tradiționale”, spune el.

Unul dintre documente conține detalii despre 311 persoane – mediul din care provin, practicile religioase, relațiile cu rude, prieteni și vecini. Pe ultima coloană sunt verdicte – dacă cei aflați deja în lagăr trebuie să rămână acolo sau să fie eliberați și dacă cei care au fost deja eliberați trebuie trimiși înapoi.

Alianța PSD-Pro România-ALDE i-a ACTIVAT! Rareș Bogdan anunță MARELE CONTRAATAC al Dreptei

Sunt dovezi care par să contrazică afirmațiile Chinei că aceste tabere sunt de fapt niște școli, potrivit BBC.

Documentul include azul unei femei de 38 de ani cu numele Helchem, trimisă într-un lagăr de reeducare pentru că se știa că purta vălul islamic cu câțiva ani în urmă.

Alții au fost trimiși în lagăr pur și simplu pentru că au solicitat un pașaport. Astfel, chiar și intenția de a călători în străinătate este văzută acum ca un semn de radicalizare în Xinjiang.

De asemenea, este prezentat cazul unui bărbat de 28 de ani, care a fost trimis la reeducare pentru că „a dat click pe un link și a ajuns fără intenție pe un site web străin”.

O femeie de 34 de ani a fost deținută pentru că „a încălcat politica de planificare familială” – adică pentru că are patru copii, deși familiile din zona rurală a Xinjiang ar trebui să aibă cel mult trei copii.

Datorită acestui document făcut public, sora acestei femei a aflat, pentru prima dată din 2016, vești concrete despre ea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Patriarhul României le cere clericilor să fie atenți la ce spun: ‘Îl adaptăm, dar nu ne secularizăm’

Publicat

in

De

Patriarhul Daniel le cere clericilor să fie atenți în discursurile publice și a semnalat un posibil pericol în efortul Bisericii de a adapta mesajul la timpurile actuale.

„Este o lucrare mare, misionară (…), dar trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Patriarhul Daniel. „Îl adaptăm (limbajul – n.r.), dar nu ne secularizăm”.

Preafericirea Sa a citat din Sf. Vincenţiu de Lerin precizând că trebuie să „ai grijă când înveţi ceva într-o formă nouă să nu înveţi un conţinut nou în credinţă”.

„Mesajul ortodox” trebuie să fie „curat şi elegant formulat” şi să ţină cont „de evoluţiile din societatea românească din şi din lume”, a precizat PF Daniel.

„Biserica trebuie să-şi adapteze constant strategiile de comunicare la relieful mental şi cultural al creştinului de astăzi racordat la lumea din ce în ce mai tehnologizată şi influenţată de provocările acesteia”, a adăugat patriarhul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend