Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elisabeta Lipă a rămas fără cuvinte! Angajaţii CNS Snagov sunt speriaţi şi disperaţi

Publicat

in

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a rămas fără cuvinte  când a citit că personalul de la Complexul Sportiv Naţional Snagov a fost speriat de faptul că sportivii români din Italia se vor întoarce în baza de lângă Bucureşti.

Lotul de canotaj, aflat în cantonament în Italia, va reveni, joi, în ţară. Loturile de box şi canoe care de asemeena s-au aflat în peninsulă au sosit marţi seară, la Bucureşti.

„Nu ar trebui să intrăm în panică şi să ne facem probleme. Ne facem viaţa grea inutil. Suntem departe de zona roşie, suntem într-o zonă verde, frumoasă, unde suntem numai noi, unde sportivii noştri se pregătesc de zor pentru a intra în lupta pentru medaliile olimpice. Aşa că suntem liniştiţi. Ne panicăm şi ne minunăm de ce apare în presa sportivă din România. Panică, carantinare, izolare, nemulţumire. Este că trist să vezi că oameni cu care stai de ani de zile în acelaşi loc, în aceeaşi bază, te vezi cu ei în fiecare zi şi nu au încredere că nimeni nu îşi permite să bage sportivii suspecţi sau… Nimeni nu îşi permite lucrul ăsta. Şi noi încercăm să-i ferim pe cât putem ca să nu avem treabă cu nimeni. Dar fiecare persoană reacţionează în felul ei. Eu am rămas fără cuvinte când am citit că se revoltă personalul din bază că vin sportivii. Ei îi cunosc foarte bine, ne cunosc şi pe noi foarte bine, ştiu ce măsuri luăm. Doamne fereşte, dacă am avea un caz cu siguanţă nu l-am trimite să stea acolo. E ultimul lucru pe care ar fi trebuit să-l facă din punctul meu de vedere, această <revoltă> cu ghilimelele de rigoare. Dar asta este”, a declarat Lipă, la ProX.

Întrebată despre afirmaţia canoistului Constantin Dîba, care a spus că el ştie că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi mutate la Moscova sau la Londra, Lipă a răspuns: „Mă bufneşte râsul! Nu ştiu ce surse oficiale are Dîba, dar cred că nu asta ar trebui să-l preocupe, ar trebui să-l preocupe calificarea şi participarea la Jocurile Olimpice.”

Întoarcerea lotului de canoe în ţară şi cazarea membrilor delegaţiei la Complexului Sportiv Naţional Snagov se face încălcând regulile aplicate persoanelor care vin din Italia, potrivit cărora acestea trebuie să stea în carantină la domiciliu, susţine, într-un comunicat, Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.

Angajaţii CSN Snagov, îngijoraţi de riscurile la care se expun, spun că au fost ameninţaţi cu concedierea de conducerea bazei sportive dacă vor lipsi de la muncă în perioada următoare.

„În seara aceasta se întoarce din Italia, cu un avion de linie, lotul naţional de kaiac canoe şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov. În cursul zilei astăzi, 25 februarie, sportivii lotului de haltere au fost mutaţi în Complexul Izvorani şi alţii duşi în CSN Nicolae Navasart. CSN Snagov a fost eliberat pentru cei care vin din Italia. Restul sportivilor care erau în cantonament aici au fugit astăzi din bază la aflarea veştii. Şedinţa cu salariaţii a fost una tensionată şi, având în vedere că oamenii sunt speriaţi de riscul la care se expun, au fost ameninţaţi cu concedierea şi s-au făcut presiuni ca nimeni să nu lipsească în perioada următoare. Ministrul Ionuţ Stroe şi directorul CSN Snagov obligă personalul să deservească sportivii ce vor veni din Italia, deşi riscul de a fi expuşi la infecţie cu coronavirus este major. Nu se respectă regulile aplicate celor care se întorc din Italia şi care sunt trimişi în carantină la domiciliu şi nu este protejat personalul care deserveşte baza sportivă. Este inadmisbil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare. Materialul este trimis în urma solicitării membrilor noştri care ne cer sprijin. Vom sesiza ISU, Jandarmeria şi DSP cu privire la nerespectarea procedurilor în aceste situaţii şi punerea în pericol a salariaţilor”, se arată în comunicatul citat.

Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, Andy Nagy, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, că angajaţii CNS Snagov sunt ”speriaţi şi disperaţi” şi că nu au fost anunţaţi oficial despre această decizie.

”Lotul de kaiac-canoe ar urma să sosească în această seară, la ora 23.00, cu avionul, iar de acolo să fie adus la CNS Snagov. Pentru asta a fost mutat lotul naţional de haltere la Izvorani, iar alţi sportivi, când au auzit, au fugit din camere. Angajaţii sunt speriaţi, disperaţi, ne-au sunat pe noi. Nu a existat nici către ei, nici către noi vreo informare oficială, nici verbală, nici telefonică, nici scrisă, să te poţi agăţa de ceva. E o muşamalizare, aşa pare că se încearcă. Ştim doar că sportivii aceia au fost în cantonament de la începutul anului în Italia, nu ştim oraşul, nu ştim nimic. Angajaţii de la CNS Snagov sunt oameni simpli, oameni de treabă, care îşi fac munca, dar normal că sunt speriaţi. Azi, după prânz a fost o şedinţă, în care au fost anunţaţi ce se va întâmpla. Noi am încercat să luăm legătura cu MTS, cu ministrul, cu directorul ANS Snagov, Adela Moise, fără niciun succes. Nu este o situaţie pe care noi să o rezolvăm, dar nici nu putem sta cu mâinile în sân când oamenii ne cer ajutorul. Mai mult, la şedinţă li s-a spus ceva de genul: luaţi şi voi un medicament, ceva, şi va fi bine! Vrem să sesizăm Direcţia de Sănătate Publică, e foarte urgentă povestea şi nu e normal ce se întîmplă. Oamenii de la CNS Snagov sunt obligaţi să accepte o situaţie care nu e în conformitate cu reglementările legale privind coronavirus şi persoanele care sosesc din Italia”, a declarat Andy Nagy, pentru News.ro.

În doar câteva zile, Italia a devenit ţara europeană cea mai afectată în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus. De vineri până acum s-au înregistrat în Italia peste 320 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus şi 11 decese, arată news.ro.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Alertă în Mehedinți: Bărbat cu noul COVID-19, în stare gravă la ATI. 20 de medici, testați de urgență în această seară

Publicat

in

De

Un bărbat din Mehedinţi, diagnosticat cu noul COVID-19, este în stare gravă, La Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, secția ATI, și a intrat în contact, până la testare, cu 20 de cadre medicale. Contacții sunt testați, sâmbătă seara.

Potrivit reprezntanţilor Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a sosit venit la spital în data de 26 martie, cu Ambulanţa, în stare gravă, şi a fost internat în secţia de Terapie Intensivă.

„Este un pacient care s-a prezentat acum două zile la UPU. Acest pacient nu s-a încadrat sub nicio formă la acel criteriu de diagnostic pe care l-a dat Ministerul Sănătăţii. Dar, noi am luat aşa, ca nişte măsuri suplimentare, ca orice pacient care prezintă simptomatologie respiratorie să îl izolăm, mai ales dacă necesită suport ventilator sau dacă necesită terapie intensivă, să fie izolat. Nu s-a încadrat nici ca testare COVID-19 pe această definiţie de caz, însă medicii l-au testat de gripă. Este un protocol la nivelul Laboratorului Cantacuzino care, în momentul când primeşte proba şi face testarea pentru gripă şi este negativă la pacienţii cu sindrom respirator acut, atunci ei fac şi determinarea COVID. De aceea nouă ne-a venit pozitiv acum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Bololoi, director medical SJU Drobeta Turnu Severin.

VIDEO – Ciolacu, Tăriceanu și Ponta, ultimatum de 48 de ore pentru Marcel Vela: ‘Așteptăm răspunsul dumneavoastră’

Aceasta a precizat că aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu bolnavul, dar au purtat echipamente de protecţie.

Potrivit Elenei Bololoi, pacientul a fost izolat încă de la început şi nu ar fi avut contacte cu alţi pacienţi.

Sâmbătă seara, toate cadrele medicale care au intrat în contact cu bărbatul diagnostic cu infecţie cu noul coronavirus sunt testate pentru a se vedea dacă au contactat boala.

„Procedurile în sine s-au respectat. A fost pus la izolare, personalul medical a intrat echipat ca şi pentru COVID. (…) Vor fi testate toate persoanele care au intrat în contact direct, dar aşteptăm să vină echipa de epidemiologi de la DSP Mehedinţi să facă testarea şi să decidă conduita în continuare“, a mai declarat Elena Bololoi.

Potrivit reprezentanţílor spitalului, bărbatul va fi transferat la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, acolo unde este centru pentru tratarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Efectul zecilor de mii de români veniţi din focare roşii de infecţie îl vedem de Paşte, spune Traian Băsescu – ‘Să ne pregătim pentru ce e mai rău’

Publicat

in

De

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a vorbit la RTV despre situaţia actuală din România legată de evoluţia epidemică şi face o retrospectivă a măsurilor luate de autorităţi în lupta cu răspândirea coronaviruslui.

„Nu mai avem de pierdut nicio oră pentru introducerea scenariului patru. Închiderea granițelor, izolare totală și alte astfel de măsuri. Deja suntem în plină epidemie fără control. E o transmitere comunitară, nu se mai știe cine ia de la care , care a dat cui. Şi da, testarea în masa este necesară.

Noi trebuia sa fim capabili sa facem minim zece mii de teste pe zi la acest stadiu al evoluției epidemiei. Noi putem, nu știu, 500, 600. Am văzut o mare nebunie ca ne+au venit 100.000 de combinezoane.

Sunt 16.000 de cadre medicale. Alea nu pot fi folosite la nesfârșit. Faceți un calcul. Ele pot fi folosite câte_ 100000 împărțit la 16.000. Cat le folosim. cinci zile”, spune Băsescu

Să ne pregătim…

„Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Singurul mod în care ne mai putem apărăm e să stăm în case izolați. Din focare de infecție au venit 30-40.000 de oameni . Efectul acestor evenimente nefericite le vom vedea de Paște.

În mediul rural nu s-a respectat deloc acea izolare acasă. Acolo s-au făcut nunți, cârciuma satului era deschisă, era viaţă, nu jucărie…

Porcăria asta cu vom lua măsuri progresiv şi gradual arată că nu ai o minimă pregătire, o minimă informare. La epidemii  măsurile se iau precum securea ce loveşte funia ştreangului.

Noi am stat să o bâlbâim. Ce facem acum trebuia făcut de acum 35.40 de  zile. S-a  întârziat pentru că aveam alte preocupări politice decât problemele care frigeau în ţară.

Italia plăteşte acum costul neintervenirii la timp. Au aşteptat să se termine carnavalul de la Veneţia. Şi acum i-a podidit epidemia.

Este incredibil ce a putut să se întâmple la suceava. E greu de imaginat ca management al spitalului. Nu știu  dacă s-a găsit vreo responsabilitate pentru manager sau șefii de secții. Dar este inadmisibil. Inadmisibil!.

Dacă managerul nu a fost în stare să se protejeze pe el atunci ce așteptare să ai să protejeze pe alţii?

Testarea merge slab la noi. Nu am ce să comentez. Ştim doar toţi că nu avem capacitate de testare, pe măsura nevoilor.

M-am uitat la iniţiativa de la Balş de a face un studiu de caz pe zona bucureştiului. Un eşantion ce va fi testat pe o mie de persoane pentru a se vedea modul de infestare si de proagare a virusului pe tronsoane de vârstă.

M-aş duce să fiu primul la o astfel de testare”, a mai spus Băsescu.

Acum, mai spune Băsescu, „bătălia este deja pierdută” iar şansele de scăpare mai sunt doar „individuale” prin felul în care înţelegem să ne protejăm.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend