spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Elevii din Argeş, în funcţie de noroc – în sǎli moderne sau la WC în curtea şcolii

Facebook Twitter Google+
Elevii din Argeş, în funcţie de noroc – în sǎli moderne sau la WC în curtea şcolii

 Mult a fost, puţin a mai rǎmas din vacanţa de varǎ iar în majoritatea localitǎţilor din judeţ a început pregǎtirea şcolilor pentru primirea elevilor. Ca în fiecare an însǎ apar şi problemele, mai ales în mediul rural unde încǎ existǎ instituţii de învǎţǎmânt fǎrǎ condiţii, cu grupurile sanitare neracordate la apǎ şi aflate undeva în curţile şcolilor.

Existǎ însǎ şi primari gospodari care ştiu cǎ investiţiile în educaţie sunt prioritare şi care de-a lungul anilor au fǎcut din şcolile de ţarǎ, adevǎrate exemple.

La Merişani, douǎ şcoli cu WC-urile în curte

Pe raza comunei Merişani existǎ 4 şcoli şi 4 grǎdiniţe dupǎ cum ne-a informat primarul localitǎţii, Marius Luigi Ionescu. Abia acum au început lucrǎrile pentru ca grupurile sanitare a douǎ dintre unitǎţi sǎ fie mutate în interior. “Mai avem douǎ şcoli la care acum lucrǎm sǎ amenajǎm grupurile sanitare în interior pentru cǎ pânǎ acum erau în curte. In rest ne ocupǎm de mici reparaţii, ce mai aveam pe aici… Ne-am asigurat şi de combustibil pentru iarnǎ, pentru cǎ la unele şcoli sunt centrale pe lemne, la altele pe gaze… Mai avem timp sǎ lucrǎm pentru ca totul sǎ fie pus la punct când începe şcoala” a declarat primarul redactorilor PROFIT.

Scoalǎ pe model european la Poienari

De departe una dintre cele mai moderne şcoli din mediul rural al Argeşului este în comuna Poienarii de Argeş. Aşa cum se poate vedea şi în fotografiile alǎturate, instituţia de învǎţǎmânt are centralǎ proprie,. Ferestre de termopan, este izolatǎ exterior iar gardul care o împrejmuieşte este în stare impecabilǎ. « Nu avem probleme cu şcolile. Pot spune cǎ avem şcoalǎ pe model european. Le oferim copiilor toate condiţiile atât de civilizaţie cât şi de siguranţǎ. Am cumpǎrat şi lemne pentru centralǎ, în acest domeniu chiar nu avem nici o problemǎ «  a declarat primarul Dragoş Boncea.

Lucrǎri la şcoli au început în majoritatea localitǎţilor din judeţ, fiecare primar descurcându-se aşa cum poate când vine vorba de investiţii. Unii dintre ei au primit bani pentru instituţiile de învǎţǎmânt de la govern, prin programul PNDL, urmând ca în scurt timp sǎ se apuce de investiţii. Alţii nu au avizele de la ISU iar pentru avizele sanitare necesare la începutul anului şcolar se vor ridica din nou probleme, aşa cum se întâmplǎ în fiecare an când bunǎ parte din şcolile judeţului încep cursurile fǎrǎ aceste autorizaţii.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....