Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Elevii argeşeni au rămas fără banii de transport

Publicat

in

eleviDatorii uriaşe ale ISJ către copiii care fac naveta la şcoală

Elevii intră din nou în conflict cu Ministerul Educaţiei. Ei se plâng că numai transportul de acasă până la şcoală este un lux pentru că li se decontează doar o mică parte din costul navetei. Restul trebuie acoperit de părinţii care nu îşi mai permit să plătească şi aceste cheltuieli. Nici primăriile din ţară nu le fac viaţa mai uşoară elevilor. Sunt zone în care plătesc 100 de lei la abonament, pe lună, deşi elevii ar trebui să aibă transportul în comun gratuit.

Cristian este elev în clasa a XI-a la un liceu din Curtea de Argeş. Pentru că stă în Corbeni, străbate în fiecare zi 20 de kilometri ca să ajungă la şcoală. Abonamentul îl costă destul de mult iar statul nu decontează decât o mică parte.

Chiar şi aşa, Cristian nu îşi primeşte toţi banii. Ca să nu mai vorbim despre condiţiile mizerabile în care călătoreşte.

„Microbuzele sunt… nu am cuvinte. De dimineaţă abia dacă ai loc să mergi, să circuli, stai în picioare, cu toate că nu ar trebui. Astea sunt condiţiile, dar trebuie să merg la liceu”, spune băiatul.

Microbuzele şcolare încă nefuncţionale

„Ministerul Educaţiei ne-a spus că nu se poate aplica ceea ce am propus noi deoarece licitaţiile se vor face destul de târziu, undeva prin 2019. După aceea s-a arătat că nu este adevărat”, a declarat Cristian Gârneaţă – vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor.

Părinţii încă mai aşteaptă soluţia salvatoare: microbuzele şcolare.

„Ar trebui să se distribuie acele microbuze care au fost deja achiziţionate într-o etapă a anului 2013 şi această politică de achiziţionare va fi continuată de minister”, a afirmat Claudiu Poenaru – vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Părinţilor.

Din martie elevii nu au mai primit banii

Gheorghe Popa, director al Grupului Şcolar Forestier din Curtea de Argeş a declarat redactorilor PROFIT că elevii navetişti din cadrul instituţiei pe care o conduce nu au mai primit banii pe abonamente din luna martie a anului trecut. „Din martie şi până în iulie Ministerul Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să deconteze integral abonamentele. Din septembrie situaţia s-a schimbat, s-au făcut modificări şi există o grilă de decontare în urma căreia elevii abia dacă mai primesc 40% din valoarea abonamentelor însă nici aceştia nu s-au plătit. În situaţia elevilor de la Grupul Şcolar Industrial sunt toţi elevii navetişti de la toate instituţiile de învăţământ”, a declarat Gheorghe Popa.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Orban, despre plafonarea prețurilor la alimente: ‘Dacă producătorul a crescut prețul, eu nu pot să impun să nu dea la un preț’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că se face ”o analiză serioasă” în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la alimente, dar afirmă că multe produse vin din import, iar dacă producătorul a crescut preţul nu se poate impune un preţ în România.

Ludovic Orba a fost întrebat, luni seară, la Realitatea Plus, despre posibilitatea plafonării preţurilor la alimente şi a spus: ”Suntem în curs de analiză. Facem o evaluare foarte serioasă. O mare parte dintre produsele alimentare de pe piaţa românească provin din import. Dacă producătorul a crescut preţul, eu nu pot să impun să nu dea la un preţ, dacă el cumpără la un preţ mai mare”.

Premierul a precizat că nu pot fi puse preţuri ”din burtă”.

”Nu poţi să impui un preţ din burtă pentru că produsele vor dispărea de pe piaţă şi vor fi vânduse pe pieţele ilegale. Abia atunci apare o penurie alimentară. Eu nu pot să fixez preţul la cartoful sau la mărul care vine din Polonia. Pe anumite categorii de produse, cum ar fi cele de dezinfecţie, într-adevăr aici au luat-o razna preţurile. Dar dacă sunt produse în România, preţul nu a crescut foarte mult. Trebuie văzut adaosul comercial şi trebuie făcută o analiză”, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte produsele pentru dezinfecţie şi sistemul medical, Orban a spus că ”soluţia este să dăm drumul la producţie”.
”Până acum ne-am împiedicat de comitete şi comisii”, a mai declarat premierul, conform news.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici trece la acuze dure: ”o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt”

Publicat

in

De

Eugen Teodorovici trece la acuze dure la adresa autorităților! ”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”

”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”, a scris luni Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Ce este mai RĂU, mai GRAV și mai CINIC? Că o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt, că nu au acționat imediat, că ne-au mințit în speranța că noi nu vom avea ghinion ca alții sau că nici măcar acum nu sunt în stare să ia niște MĂSURI FERME care să salveze populația!?

Că ăștia încă se gândesc la viitorul lor politic care ar putea avea de suferit din cauza unor restricții mai dure!?”, a mai scris acesta.

”Nu mai e timp, Iohannis, de exerciții de imagine și de mesaje sforăitoare! E bine și cu imnul național al României, însă doar cu intonarea acestuia pe străzi nu oprim virusul, nu testăm și nu protejăm cadrele medicale și populația, nu salvăm bolnavii și nu producem echipamente de protecție!

Nu mai sunt suficiente mesajele de încurajare pentru că NU MAI ESTE TIMP!

Acum trebuie să luați cele mai URGENTE și FERME MĂSURI! Trebuie să DAŢI ORDINELE pe care nu le-ați dat atunci când era momentul și pe acelea pe care încă evitaţi să le dați!”, cere Eugen Teodorovici.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend