Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Electroargeş SA majorează programul de investiţii pe anul 2019 la peste 5.000.000 euro, pentru investiţiile în fabrica din Curtea de Argeş

Publicat

in

Electroargeş SA este in curs de execuţie a ambițiosului proiect prin care, la finalul acestui an, va deveni o fabrică inteligentă. Astfel, urmând cursul Industry 4.0 – transformarea digitală dar şi în perspectiva viitoarelor colaborari care se prevăd în domeniul automotive, alte electrocasnice, etc. conducerea companiei argeșene a decis investirea în anul 2019 a peste 5.000.000 Euro în utilaje, infrastructură și clădiri. Electroargeș SA se pregătește, astfel, să facă față exigențelor actuale şi reale ale unei piețe a bunurilor de consum din ce in ce mai exigente, cât şi ale industriei automotive.
O altă decizie importantă luată de conducerea companiei argeșene a vizat vânzarea portofoliilor de acțiuni deținute de Electroargeș SA la companiile care nu aduc profit sau a căror rentabilitate a fost cu mult sub așteptări. Astfel, în utimele patru luni, Electroargeș a vândut deținerea de 98,41 % la Mercur Făgăraș pentru 3.000.000 lei și 42,16% din Braiconf SA Brăila pentru 10.200.000 lei. Vanzarea acestor portofolii de acțiuni face parte din programul de valorificare a tuturor deținerilor Electroargeș S.A. pe piața de capital și/sau acțiuni nelistate care nu sunt rentabile, acest program fiind in plin proces.
Reamintim ca Electroargeş SA preluase pentru 2 milioane de lei, în 2013, de la SIF Transilvania un pachet de peste 43,29% din acţiunile Mercur SA Făgăraş, companie care deţine Magazinul Universal Negoiu si alte doua mici spatii la parter de bloc. In urmă cu un an, în iulie 2018, ziarul nostru anunța că Electroargeş SA ajunsese la o deţinere de 60,5% în acționariatul producătorului de textile Braiconf.

Electroarges SA participă la a patra Revoluție Industrială

Revenind la investitiile din anul 2019 de peste 5.000.000 Euro în utilaje, infrastructură și clădiri scopul este acela a transformării Electroargeș SA într-o fabrică inteligentă, in cadrul Industry 4.0, pentru cei nefamiliarizați cu acest termen, trebuiesc făcute următoarele precizări.
Termenul Industry 4.0 sau „Industrializare 4.0” are ca scop să inițializeze a patra Revoluție industrială și este este o initiativa a Guvernului Federal German. Practic, producția industrială de viitor se va dezvolta în simbioză cu tehnica modernă de informație și comunicare. Baza tehnică pentru realizarea acestui scop o constituie sistemele digitale interconectate. Aceste sisteme fac posibilă în Industrializarea 4.0 o producție auto-organizată în care operatorii, mașinile, instalațiile, logistica și produsul comunică și cooperează unele cu altele nemijlocit împreună. Interconectarea va face posibil un salt de la supravegherea unui mic segment de producție în auto-organizarea unui lanț întreg până la nivelul unei întreprinderi. Rețeaua va trebui sa includă toate fazele unui produs: de la idee, trecând prin procesele de proiectare și producție, incluzând logistica și calculația, urmărirea utilizării produsului și a service-ului până la reciclare.

ACTUAL

Rareș Bogdan șterge pe jos cu Viorica Dăncilă:’Cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat, la România TV, după declarațiile Vioricăi Dăncilă de joi seara, care a negat că ar fi probleme cu banii de la buget și care a spus că nu i se pare normal că Rareș Bogdan a amenințat-o cu plângeri penale.

„După ce ai găsit colegii, domnul Cîțu și domnul Vela, mi se pare că e prea puțin ce i-am transmis doamnei Dăncilă. Nu este deloc în regulă ce au făcut acești oameni.

Asta mă face să cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie.

Situația pe care noi am găsit-o este mult mai gravă decât ne-am imaginat, dar nicioadă PNL nu va tăia o pensie, un salariu. Noi nu am venit pentru a face viața românilor mai grea, a declarat Rareș Bogdan.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult

ACTUAL

Vești uriașe din partea premierului- Ce vor primi acești angajați

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că militarii români au cea mai mică diurnă dintre ţările care participă în teatrele de operaţii şi că aceasta va creşte.

„În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european. În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne, avem cele mai mici diurne dintre toate ţările praticipante la misiuni, ca să zic aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi , ceea ce este de neacceptat. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.

„Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO” a spus acesta.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend