spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Electroargeş SA majorează programul de investiţii pe anul 2019 la peste 5.000.000 euro, pentru investiţiile în fabrica din Curtea de Argeş

Facebook Twitter Google+
Electroargeş SA majorează programul de investiţii pe anul 2019 la peste 5.000.000 euro, pentru investiţiile în fabrica din Curtea de Argeş

Electroargeş SA este in curs de execuţie a ambițiosului proiect prin care, la finalul acestui an, va deveni o fabrică inteligentă. Astfel, urmând cursul Industry 4.0 – transformarea digitală dar şi în perspectiva viitoarelor colaborari care se prevăd în domeniul automotive, alte electrocasnice, etc. conducerea companiei argeșene a decis investirea în anul 2019 a peste 5.000.000 Euro în utilaje, infrastructură și clădiri. Electroargeș SA se pregătește, astfel, să facă față exigențelor actuale şi reale ale unei piețe a bunurilor de consum din ce in ce mai exigente, cât şi ale industriei automotive.
O altă decizie importantă luată de conducerea companiei argeșene a vizat vânzarea portofoliilor de acțiuni deținute de Electroargeș SA la companiile care nu aduc profit sau a căror rentabilitate a fost cu mult sub așteptări. Astfel, în utimele patru luni, Electroargeș a vândut deținerea de 98,41 % la Mercur Făgăraș pentru 3.000.000 lei și 42,16% din Braiconf SA Brăila pentru 10.200.000 lei. Vanzarea acestor portofolii de acțiuni face parte din programul de valorificare a tuturor deținerilor Electroargeș S.A. pe piața de capital și/sau acțiuni nelistate care nu sunt rentabile, acest program fiind in plin proces.
Reamintim ca Electroargeş SA preluase pentru 2 milioane de lei, în 2013, de la SIF Transilvania un pachet de peste 43,29% din acţiunile Mercur SA Făgăraş, companie care deţine Magazinul Universal Negoiu si alte doua mici spatii la parter de bloc. In urmă cu un an, în iulie 2018, ziarul nostru anunța că Electroargeş SA ajunsese la o deţinere de 60,5% în acționariatul producătorului de textile Braiconf.

Electroarges SA participă la a patra Revoluție Industrială

Revenind la investitiile din anul 2019 de peste 5.000.000 Euro în utilaje, infrastructură și clădiri scopul este acela a transformării Electroargeș SA într-o fabrică inteligentă, in cadrul Industry 4.0, pentru cei nefamiliarizați cu acest termen, trebuiesc făcute următoarele precizări.
Termenul Industry 4.0 sau „Industrializare 4.0” are ca scop să inițializeze a patra Revoluție industrială și este este o initiativa a Guvernului Federal German. Practic, producția industrială de viitor se va dezvolta în simbioză cu tehnica modernă de informație și comunicare. Baza tehnică pentru realizarea acestui scop o constituie sistemele digitale interconectate. Aceste sisteme fac posibilă în Industrializarea 4.0 o producție auto-organizată în care operatorii, mașinile, instalațiile, logistica și produsul comunică și cooperează unele cu altele nemijlocit împreună. Interconectarea va face posibil un salt de la supravegherea unui mic segment de producție în auto-organizarea unui lanț întreg până la nivelul unei întreprinderi. Rețeaua va trebui sa includă toate fazele unui produs: de la idee, trecând prin procesele de proiectare și producție, incluzând logistica și calculația, urmărirea utilizării produsului și a service-ului până la reciclare.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....