Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ecaterina Andronescu iese la rampă! Schimbări majore în educație

Publicat

in

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, luni seară, că o măsură pe care vrea să o ia, după aprobarea cifrei de școlarizare pentru anul viitor, este limitarea numărului de elevi dintr-o clasă la 25.

„Școlile din România se depopulează, este o realitate tristă. Sunt copii din ce în ce mai puțini în școlile din România. Și atunci trăim următorul fenomen: și datorită faptului că școala românescă este polarizată, adică sunt școli cu performanțe foarte bune, pot intra în orice competiție fără să ne temem că vom pierde, și școli cu performanțe slabe, părinții fac o presiune extraordinară pe școlile bune. Ceea ce este foarte normal pentru că orice părinte și-ar da copilul la o școală bună. Și-atunci suntem în situația în care în școlile în care se depopulează să avem puțini elevi și să avem foarte mulți elevi, 30-35 de elevi în clasă, în școlile foarte bune. Încercăm să găsim soluții în așa fel încât să nu mai ajungem aici. Și-am început de acum pentru că în curând, vom avea probabil săptămâna aceasta cifra de școlarizare pentru anul următor aprobată, sper să nu mai trecem dincolo de 25 de elevi în clasă. Este o măsură care este posibilă în sistemul românesc de învățământ și după părerea mea este absolut necesară”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

Ministrul Educației a spus că denumirea clasei pregătitoare se va schimba în clasa I, din 2020, existând în acest sens o lege în vigoare deja, promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Mi se pare că nu poți să trimiți un copil în clasa zero, ea se numește pregătitoare, dar din păcate în mentalul public a intrat drept clasa zero. În acest moment, ciclul primar are cinci ani. Începe cu copilul în clasa pregătitoare și termina clasa a patra. Clasa pregătitoare plus clasele 1-4 înseamnă cinci ani, nu se schimbă nimic, rămâne la fel, numai că renumerotăm și clasa aceasta așa-zisă zero, ca să scăpăm de acest zero o să devină clasa 1. Rămâne cu aceeași abordare, ea este o clasă de tranziție (..) Din 2020, o să intrăm cu clasa pregătitoare care devine clasa I”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Tot din toamna anului viitor, învățământul obligatoriu va fi extins.

„Învățământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniță și ultimii doi ani de liceu. Adică ultimii doi ani de grădiniță înseamnă grupa mijlocie și grupa mare, intră în învățământul obligatoriu pentru că fac parte din ceea ce se cheamă ultima parte a educației timpurii și care este extrem de importantă. Și ultimele două clase de liceu, clasa a XI-a și clasa a XII-a, pentru fiecare dintre aceste grupe introduse în învățământul obligatoriu, mai degrabă statul vine să-și asume susținere financiară suplimentară pentru că, de exemplu, manualele pentru ultimele două clase de liceu, nefiind obligatorii, nu erau acordate gratuit”, a mai anunțat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că și această lege este în vigoare și va fio aplicată gradual, începând din anul 2020, adică din toamna anului următor.

Citește și:

EXCLUSIV Aflată în Costa Rica, Elena Udrea încasează o lovitură devastatoare! Ion Țiriac i-a dinamitat afacerea

Vești uriașe pentru mii de români! Veți plăti mai putin pentru această taxă

Vești bune pentru români! Schimbare majoră făcută de Banca Transilvania

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO ȘOCANT! Preot-călugăr, bătut cu bestialitate de un agent de pază într-un restaurant – POLIȚIA S-A AUTOSESIZAT

Publicat

in

Imagini şocante cu un preot-călugăr bătut cu bestialitate de un agent de pază cu bastonul într-un restaurant din Focşani au împânzit reţelele sociale, de duminică seara.

Incidentul a stârnit valuri de indignare printre utilizatori și a deschis un larg dezbatere despre siguranța și comportamentul în spațiile publice.

Potrivit înregistrărilor video care au devenit virale, fața bisericească a fost invitată de către agentul de securitate să părăsească localul. Refuzul preotului de a se conforma solicitării a fost urmat de o reacție violentă din partea agentului de pază, care l-a lovit pe preot de mai multe ori cu bastonul, sub ochii îngroziți ai clienților prezenți în restaurant.

Mai mult, se pare că agentul de securitate a recurs și la utilizarea unui spray iritant lacrimogen, escaladând și mai mult situația.

„Ieşi afară, am dreptul să te bat cu ăsta cât vreau. Ieşi afară că sar la bătaie, am dreptul”, spune agentul de pază. „Bă’, tăticule, nu înțelegi că eu te mănânc pe tine, așa din cap până în picioare?!“, i-a repliat preotul călugăr.

În urma incidentului, reprezentanții restaurantului au intervenit pentru a oferi o declarație, sugerând că videoclipul publicat pe rețelele sociale nu arată întreaga poveste. Aceștia susțin că ceea ce a fost prezentat publicului reprezintă doar o parte din întregul context al evenimentelor din acea seară. Cu toate acestea, nu au fost furnizate detalii suplimentare care să clarifice circumstanțele ce au dus la acest incident regretabil.

POLIȚIA A INTERVENIT

În urma imaginilor apărute în spațiul public, referitor la o posibilă agresiune asupra unui bărbat, care ar fi fost săvârșită de către reprezentantul unei firme de pază, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea este abilitat să comunice următoarele:

La data de 17 martie a.c., ora 21.15, un bărbat de 36 de ani, a sesizat prin apel 112 faptul că se află într-un restaurant din municipiul Focșani, unde are un conflict cu reprezentanții unei firme de pază.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani s-au sesizat din oficiu iar în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, în care polițiștii desfășoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Forțe proaspete la IPJ Argeș – 116 elevi învață cum să devină polițiști

Publicat

in

În perioada martie – aprilie a.c., 116 elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” își desfășoară stagiul de practică în cadrul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Cei 99 de băieți și cele 17 fete, care au parcurs modulul de pregătire teoretică, își vor perfecționa cele învățate, până acum, prin parcurgerea stagiului practică profesională, 57 dintre aceștia la Serviciul Ordine Publică și polițiile municipale și orășenești, iar 59 la secțiile de poliție rurale.

Viitorii polițiști au fost primiți la sediul inspectoratului, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activitățile ce urmează să le desfășoare, precum și la conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică.
Pe perioada stagiului de practică, fiecare dintre elevi se va afla sub îndrumarea unui poliţist cu experienţă, un tutore, care are rolul de a-l sprijini în aprofundarea cunoştinţelor de specialitate.

Le urăm tuturor mult succes și să profite din plin de această experiență utilă în formarea lor profesională!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend