Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

E doliu national, e motiv de chef strasnic pentru vicele Mitrofan, mai ales ca a lins unde a scuipat

Publicat

in

Cristian Mitrofan, omul cu capul mai jos decat umerii, asta urmare a faptului ca in ultima luna e nevoit sa mearga printre oameni si sa dea permanent din umeri  atunci cand este intrebat ce a facut pentru oras, are astazi motive de bucurie. In primul rand, tupeistul, dupa o plimbare prin trei partide in doar un an, dupa ce ne-a  aratat cata scoala nu are, ne arata insa ca nu da doi bani pe si asa putinele aprecieri de care se mai bucura, lingand unde a scuipat acum un an, cand a plecat din PNL. Dar motivul cel mai mare de bucurie pentru ciudatenia pamantului, numita generic vicele Mitrofan, este declararea zilei de astazi zi de doliu national in memoria victimelor de la Bruxelles. Pai s-a pisat el pe memoria victimelor din Colectiv, pe romani, adica, de ce nu s-ar mai pisa el si pe memoria unor belgieni. Bani sa iasa ! Asa ca traseistul lingusitor a pus si astazi de un chef mare in carciuma lui. Omul e obisnuit sa chefuiasca in zi de doliu national, de notorietate nationala fiind cheful facut imediat dupa tragedia de la Colectiv. Spun oamenii, ca din banii obtinuti de la cheful din ziua de doliu de atunci,  nataraul a strans destui bani ca sa isi cumpere un Audi Q7, ba mai mult, a mai avut si maruntis sa cumpere florile pe care le-a impartit pe strada in numele ALDE. Din banii din chilabaua facuta cu prilejul doliului de astazi, traseistul Mitrofan spera sa isi cumpere seturi noi de halbe la carciuma sa,  precum si cativa saci de cartofi necesari la bucatarie.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ ! Vineri si sâmbătă va NINGE în Argeș VEZI PROGNOYA DETALIATĂ

Publicat

in

De

Potrivit datelor furnizate de satelitul EUMETSAT, în zona zona deluroasă si montana a Argesului vremea se va schimba radical, începând de maine si până sâmbătă.

Astfel, de maine, joi 21 noiembrie, va ploua in tot judetul Argeș iar temperaturile nu vor depasi 9 grade. In anumite zone din județ se vor acumula cantități de apă care vor depăși izolat 40…60 l/mp.
Vremea se va răci treptat in Argeș, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) vom avea parte de lapoviță si ninsoare, in special in zona Curtea de Arges, Campulung si comunele limitrofe. Primii fulgi de zapada isi vor face apritia vineri seara si vor contiua sa cada si sambata dimineata când se estimeaza depunerea unui strat de zapada de minim 2 cm.
În zona montană a Argesului, mai ales la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă consistent. Tot de vineri, in zona Pitesti , trecător, precipitațiile vor fi mixte si pot determina depuneri de polei,

Iata mai jos prognoza detaliata pentru judetul Arges:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Curtea de Argeș, focar de pestă porcină africană la mistreţi

Publicat

in

De

Analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la un porc mistreţ descoperit pe raza fondului de vânătoare nr. 7 Curtea de Argeş.
Centrul Local de Combaterea a Bolilor la Animale (CLCB) s-a întrunit astăzi pentru a adopta planul de măsuri specifice acestei situaţii.
A fost delimitată zona afectată pe o rază de 13 km, după cum urmează:

 • Zona infectată se întinde pe o rază de 8 km şi cuprinde localităţile: Valea Muscelului, Costeşti – Vâlsan, Stroeşti, Mălureni, Topliţa, Zigoneni, Noapteş, Curtea de Argeş, Valea Danului, Borobăneşti, Valea Uleiului, Valea Iaşului, Borovineşti, Albeşti Pământeni, Barbalatesti şi fondurile de vânătoare 7 Curtea de Argeş, 6 Valea Danului, 9 Muşăteşti şi 10 Mălureni.
 • Zona tampon – încă 5 km – cuprinde localităţile: Mălureni, Priseaca, Laiceşti, Lăpuşani , Găneşti, Retevoieşti, Vărzăroaia, Bădeşti, Pietroşani, Domneşti, Valea Faurului, Valea lui Mas, Robaia, Muşăteşti, Bolovăneşti, Florieni, Dumireşti, Oeşti Pământeni, Oeşti Ungureni, Mioarele, Cicăneşti, Valea Calului, Bolculeşti, Cepari Pământeni, Verneşti, Băniceşti, Bârseştii de Jos, Bârseştii de Sus, Blaju, Bălteni, Tigveni, Bălileşti, Schitu Matei, Alunişu, Valea lui Enache, Băiculeşti, Valea Brazilor, Stejari. În zona tampon sunt incluse şi fondurile de vânătoare: 14 Retevoieşti şi 3 Poienari
  Au fost adoptate măsurile, conform legii:
 • Se vor vâna integral mistreţii prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, prevenind astfel răspândirea bolii (în fondurile de vânătoare afectate sunt 332 de porci mistreţi)
 • Porcii vor fi neutralizaţi prin îngropare.
 • Se vor recolta probe de la porcii mistreţi împuşcaţi , bolnavi sau morţi de către medici veterinari sau de către personalul tehnic al gestionarilor fondurilor de vânătoare.
 • Se vor institui patrule de către paznici de vânătoare pentru a depista eventuale cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate printre porcii mistreţi.
 • Vor fi verificate terenurile pentru a identifica plantele atinse sau consumate de porci mistreţi. Acestea vor fi neutralizate.
  Reamintim că orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale, pentru a preveni răspândirea bolii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend