Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Durerile de mână – ce pot ascunde?

Publicat

in

O durere nu vine niciodată singură. Este semnalul că în organism a avut loc un traumatism ori o inflamaţie s-a instalat. De multe ori ni se întâmplă să simţim dureri în mâini, dar nu le dăm atenţie. Pot fi cauze fizice sau organice, recente sau traume mai vechi. Totuşi, de ce apar durerile de mână? Răspunde pe scurt, dr. Daniel Vîlcioiu, medic specialist ortopedie – traumatologie, supraspecializat în chirurgia mâinii, de la Spitalul Colentina.

Ce poate ascunde o durere de lungă durată a mâinii? ”Durerea poate fi interpretată diferit de fiecare persoană în parte. În funcţie de meseria practicată este posibil ca aceasa durere să fie descrisă ca un disconfort sau ca o amorţeală continuă” explică dr. Daniel Vîlcioiu.

Românii se prezintă la medic atunci când durerile sunt foarte mari, de obicei

Un alt aspect important este toleranţa la durere.”Toleranţa durerii de către diferite persoane este şi ea importantă, astfel mulţi pacienţi neglijează până în ultimul moment aceste probleme.

Cum se stabileşte diagnosticul?

”Atunci când nu există o traumă recentă, diagnosticul poate fi stabilit în urma examenului clinic fără a fi nevoie de alte investigaţii. Acest diagnostic poate fi unul ce ţine de patologia articulaţiilor sau una ce ţine de patologia tendoanelor” completează medicul.

O traumă mai veche a membrelor superioare se poate activa

Atunci când este vorba de o traumă recentă sau neglijată, durerea poate porni de la o modificare a biomecanicii articulaţiilor cum ar fi instabilitatea sau artroza. ”De preferat, toţi pacienţii ce au probleme la nivelul mâinilor ar trebui consultaţi într-un serviciu de chirurgia mâinii. Astfel un pacient cu o boală reumatoidă avansată, ce nu mai răspunde la tratamentul medicamentos sau la manevrele de recuperare medicală, va fi îndrumat către un chirurg de mână pentru a pune în discuţie o eventuală procedură chirurgicală” a încheiat dr. Vîlcioiu.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Situația la zi! Raed Arafat vine cu noi informații

Publicat

in

De

În cadrul conferinței de presă, de la sediul MAI, secretarul de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru au făcut declarații referitoare la gestionarea situației privind noul Coronavirus (COVID-19).

Raed Arafat a declarat că în acest moment nu este nicio persoană pozitivă pentru coronavirus.

„Nu avem, în acest moment, nicio persoană pozitivă pentru coronavirus. Sunt mai multe probe în testare în continuare, mai apar situații care necesită testare, dar rugămimtea noastră către toți, să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste întreagă de panică până la momentul ieșirii rezultatului. După cum vedeți toate situațiile care au fost semnalate, și cu diferite tipuri de știri extrem de agresiv, s-a rezultat că sunt negative”, a informat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Astăzi, la ora 14.00, se aflau 69 de persoane în carantină, 4818 de persoane izolate la domiciliu, din care 920 în București. Ca și locuri în spitalele din România, paturi de boli infecțioase în acest moment 7620, din care 92 de paturi sunt de anestezie și terapie intensivă, iar acestea sunt în instituțiile de boli contagioase”, a informat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vești bune din Italia, în plină nebunie pe coronavirus! Ambasadorul român, anunțul momentului

Publicat

in

De

Vești bune din Italia, în plină nebunie pe coronavirus! Ambasadorul României în Italia, George Bologan, face anunțul momentului. 

Niciun cetățean român din Italia nu este suspect de coronavirus, a declarat, la Digi24, George Bologan.

„Am avut o discuție cu colegii de la consulatele generale din Milano, Torino, Bologna și Trieste și mi-au reconfirmat că starea de spirit a românilor e bună. Oamenii sunt raționali, au înțeles că măsurile luate sunt în interesul lor și că pentru a se controla propagarea contaminării trebuie să urmeze ce soliticită autoritățile italiene. Mai apar uneori și stări care exprimă o agitație a unor compatrioți. Nu le putem generaliza și nici nu putem să încurajăm așa numita inginerie a zvonisticii”, a afirmat ambasadorul.

„Până în acest moment nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect”, a mai spus ambasadorul.

El a vorbit și despre românii care s-au întors din Italia, dar la vamă au declarat că vin din alte țări, pentru a nu fi băgați în carantină.

„Cu astfel de comportamente sociale cu tupeu, cu șmecherii, nu putem înfrunta provocări ca acestea. Fiecare e responsabil de celălalt în fața unei maladii contagioase. Egoismul poate fi uneori considerat – poate folosesc o comparație deplasată – poate fi considerat o crimă”, a mai spus ambasadorul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend