Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Durerea unei mame transformată în artă – pictoriţa Elena Gurău

Publicat

in

Aceste cuvinte redau, pe scurt,schimbările produse în sufletul unei mame ce şi-a pierdut fiul mult prea devreme … O femeie trecută de vârsta tinereţii, cu credinţă în Dumnezeu încă din copilarie şi cu un suflet mare … O femeie care, deşi în tinereţe urmase timp de un an cursurile la o şcoală de artă populară, nu a simţit dorinţa de a trăi prin artă. Şi asta până când Dumnezeu i-a răpit o parte din sufletul ei şi a dus-o aproape de El. Pe unul dintre copiii ei, Dumnezeu l-a vrut în cer mult prea devreme. Aşa, Dumnezeu a dus o parte din sufletul Elenei Gurău sus la cer, aproape de EL. Iar ea, Îl roagă fără încetare să-i dezvăluie planul, să-i spună de ce a hotarat aşa … de ce a trebuit să plece fiul ei de aici, de pe pământ, de langa ea, mama lui, de lângă toţi cei care îl iubeau.
Dumnezeu i-a luat fiul şi i-a lăsat, în schimb, darul şi harul de a picta … de a picta chipuri de sfinţi, chipuri de oameni ce iau imaginea unor sfinţi … pe a căror faţă se citeşte o durere înăbuşită … la fel ca şi durerea ei. Dumnezeu i-a dat acest dar „la fel ca atunci când un părinte face copilului supărat, un cadou frumos, ca să-l îmbuneze”- spune pictoriţa.

„Eu nu aş putea să pictez o floare. Îmi place să desenez chipuri de oameni dar nu desenez eu. Dumnezeu e cel ce face asta, pentru că, de multe ori, eu vreau să desenez ceva şi iese altceva decât ce am vrut eu. Uneori vreau să pictez pe Maica Domnului dar, în final, iese Isus”.
„Icoana este o rugăciune, nu este altceva; icoana este expresia şi legatura mea cu divinitatea. Iar cu această expoziţie , eu am venit în întâmpinarea spiritului de Crăciun şi mesajul meu este ca lumea să se întoarcă la credinţă” – spune Elena Gurău.
Expoziţia de icoane a ales să o facă la Biblioteca Universităţii Piteşti, unde, printre ele, găsim aranjate şi cărţi ce povestesc vieţile sfinţilor reprezentaţi în ele.

IMG_20151221_140558IMG_20151221_140453

IMG_20151221_140755

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ultimă oră! Noi decese înregistrate în România din cauza noului coronavirus

Publicat

in

De

Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese.

31. Bărbat, 65 ani, jud. Arad, internat în Spitalul Județean Arad, transferat în data de 22.03.2020 în secția, iar în data de 25.03.2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. Decedat în data de 28.03.2020. Comorbiditati HTA, obezitate.

32. Bărbat, 67 ani, jud. Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25.03.2020. Decedat în 28.03.2020. Comorbiditati HTA, diabet zaharat.

33. Bărbat, 43 ani, jud Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la SJU SUCEAVA și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. Decedat 28.03.2020.

34. Femeie, 61 ani, jud Hunedoara, internată în ATI Spitalul Județean Deva, confirmata cu COVID 19 în data de 28.03.2020, decedată în 23.03.2020. Comorbiditati boli cardiovasculare.

In toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfășurare.

Vezi și

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alertă! Bărbat din Mehedinți, diagnosticat cu COVID-19, este în stare gravă. A intrat în contact cu 20 de cadre medicale

Publicat

in

De

Un bărbat din Mehedinţi, diagnosticat cu noul COVID-19, este în stare gravă, La Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, secția ATI, și a intrat în contact, până la testare, cu 20 de cadre medicale. Contacții sunt testați, sâmbătă seara.

Potrivit reprezntanţilor Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a sosit venit la spital în data de 26 martie, cu Ambulanţa, în stare gravă, şi a fost internat în secţia de Terapie Intensivă.

„Este un pacient care s-a prezentat acum două zile la UPU. Acest pacient nu s-a încadrat sub nicio formă la acel criteriu de diagnostic pe care l-a dat Ministerul Sănătăţii. Dar, noi am luat aşa, ca nişte măsuri suplimentare, ca orice pacient care prezintă simptomatologie respiratorie să îl izolăm, mai ales dacă necesită suport ventilator sau dacă necesită terapie intensivă, să fie izolat. Nu s-a încadrat nici ca testare COVID-19 pe această definiţie de caz, însă medicii l-au testat de gripă. Este un protocol la nivelul Laboratorului Cantacuzino care, în momentul când primeşte proba şi face testarea pentru gripă şi este negativă la pacienţii cu sindrom respirator acut, atunci ei fac şi determinarea COVID. De aceea nouă ne-a venit pozitiv acum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Bololoi, director medical SJU Drobeta Turnu Severin.

Aceasta a precizat că aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu bolnavul, dar au purtat echipamente de protecţie.

Potrivit Elenei Bololoi, pacientul a fost izolat încă de la început şi nu ar fi avut contacte cu alţi pacienţi.

Sâmbătă seara, toate cadrele medicale care au intrat în contact cu bărbatul diagnostic cu infecţie cu noul coronavirus sunt testate pentru a se vedea dacă au contactat boala.

„Procedurile în sine s-au respectat. A fost pus la izolare, personalul medical a intrat echipat ca şi pentru COVID. (…) Vor fi testate toate persoanele care au intrat în contact direct, dar aşteptăm să vină echipa de epidemiologi de la DSP Mehedinţi să facă testarea şi să decidă conduita în continuare“, a mai declarat Elena Bololoi.

Potrivit reprezentanţílor spitalului, bărbatul va fi transferat la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, acolo unde este centru pentru tratarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19, conform Mediafax.ro

Vezi și

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend