Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni 

Publicat

in

Dacia a redus producția de la Mioveni față de lunile anterioare, după ce în primul trimestru volumul atinsese valori maxime pentru ultimele 12 luni. Față de anul trecut, producția este însă în continuare mai mare. Dacia a produs în luna aprilie 28.083 de vehicule, cu 7,3% mai multe față de aprilie 2018, însă cu 13,3% mai puține decât în luna anterioară, martie, când ieșeau pe poarta fabricii 32.403 vehicule. Cel mai probabil, Dacia își adaptează producția la cerere, astfel că scăderile înmatriculărilor din Franța, de exemplu, ar putea să fie printre cauzele acestei reduceri a producției. Punctual, au fost produse în aprilie 21.609 unități Duster, cu 3.466 unități mai puține decât în martie, SUV-ul fiind principalul model care a influențat scăderile fabricii față de valorile din primul trimestru. Comparativ cu anul trecut, producția Duster rămâne la un nivel mult mai mare, fiind realizate cu 3.492 de unități peste ceea ce era fabricat în 2018, în aprilie. La finalul celor patru luni, Duster are un avans major față de 2018, de 24.911 unități, cu 34,5% mai multe. În același timp, producția Sandero, chiar dacă pare paradoxal, a scăzut simțitor la Mioveni, încă de la începutul anului, raportat la 2018. În aprilie au fost fabricate 2.475 unități, față de 4.170 anul trecut, în luna a patra În total, după patru luni, au fost produse 11.499 exemplare Sandero, față de 18.511 unități în intervalul similar din 2018, cu peste 7.000 de mașini mai puține. Explicația neoficială vine din faptul că Sandero, chiar dacă și-a îmbunătățit vânzările în Europa, este produs într-un porcent semnificativ pentru această piață în Maroc, în timp ce la Mioveni, spațiul de producție a fost cedat noii generații Duster. În aprilie, uzina Dacia a mai fabricat și 2.196 kituri de caroserie cu destinați Algeria, în scădere ușoară față de luna trecută (cu circa 600 de unități), dar în declin substanțial față de anul trecut, când erau produse 6.652 de SKD-uri. În total, în acest an, au fost realizate 10.292 astfel de caroserii, iar reprezentanții Dacia ne-au declarat anterior că ținta este de eliminare completă a acestora, pe măsură ce uzina din Algeria își va produce singură componentele. Întreaga producție Dacia, din România, pe patru luni, s-a ridicat la 125.314 vehicule, cu 12,3% mai multe față de același interval din 2018.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Doi polițiști bătuți măr după ce nu au reușit să oprească o mașină nici cu focuri de armă

Publicat

in

De

Doi polițiști din județul Vâlcea au ajuns la spital după ce au fost bătuți de șoferul unei mașini pe care nu au reușit să o oprească și de alte persoane aflate la fața locului.

IPJ Vâlcea a informat că, marți noapte, în jurul orei 01.00, cei doi polițiști din comuna Prundeni au încercat să oprească o autoutilitară pe DN64, dar șoferul și-a continuat dumul.

”Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceștia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut”, se spune într-un comunicat al Inspectoratului Județean.

În cele din urmă, autoutilitara a oprit în fața unei locuințe din satul Călina, iar în timp ce polițiștii s-au deplasat către autoturism, au fost agresați de către șofer și alte persoane aflate la fața locului, potrivit sursei citate.

În sprijinul celor agresați a venit un alt echipaj din cadrul Poliției Municipiul Drăgășani, iar cei doi polițiști bătuți au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale.

”Până în momentul de față au fost conduse la audieri mai multe persoane, fiind identificați agresorii. În cauză, cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani”, mai informează IPJ Vâlcea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PESTA PORCINĂ în ARGEȘ: 9 focare închise, de astăzi VEZI LOCALITĂȚILE

Publicat

in

De

Prefectura anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că instituţiile implicate în gestionarea pestei porcine africane în Argeş au luate toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii. Astăzi au fost declarate închise 9 focare de PPA după cum urmează: 3 în Băiculeşti, 2 în comuna Bârla, 1 în Mihăeşti, 1 în Ciofrângeni şi 2 în comuna Izvoru. La această oră, mai sunt active 3 focare de PPA la porc domestic:  la cele două ferme  din comuna Slobozia şi unul la exploataţia nonprofesională din comuna Suseni. La porci mistreţi, sunt active 4 focare: în fondurile de vânătoare 25 Grădiştea, comuna Mihăeşti, 24 Mâzgana, comuna Vultureşti, 18 Râul Târgului, comuna Lereşti şi cel din complexul de vânătoare din comuna Sălătrucu. În cazul focarelor la porc mistreţ, perioada de restricţie este de minim 12 luni

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend