Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După președintele țării, și ministrul german al Economiei vrea legături mai strânse cu Rusia: Guvernul e hotărât şi dispus să-şi extindă relaţiile de afaceri

Publicat

in

Germania vrea legături economice mai strânse cu Rusia în ciuda sancţiunilor UE, a declarat marţi la Berlin ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, citat de DPA.

Participând la o conferinţă de afaceri axată pe Rusia cu înalţi oficiali ruşi din domeniul comerţului, Altmaier a spus că „pentru prima dată în mai mulţi ani, avem din nou speranţa în legătură cu problemele politice majore”, informează agerpres.ro.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

Ministrul german a făcut referire la progresele înregistrate în negocierile de pace în Ucraina între separatiştii proruşi din estul acestei ţări şi forţele ucrainene, în urma primului summit organizat ca parte a eforturilor din ultimii trei ani, în decembrie.

Guvernul german este „hotărât şi dispus” să-şi extindă relaţiile de afaceri cu Rusia, a insistat Altmaier.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

Ministrul rus al industriei şi comerţului Denis Manturov, precum şi Maksim Oreşkin, fost ministru al economiei devenit consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, au participat la conferinţă.

Altmaier şi-a exprimat regretul că Statele Unite au impus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza proiectului gazoductului germano-rus Nord Stream 2, dar nu a comentat sancţiunile UE, care se concentrează asupra rolului Moscovei în conflictul din Ucraina.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

Blocul şi-a extins sancţiunile împotriva Rusiei până la sfârşitul lunii iulie, în ciuda reînvierii procesului de pace pentru estul Ucrainei la sfârşitul anului trecut.

Conducta de gaz Nord Stream 2 a fost criticată de SUA şi state est-europene considerând că creează o dependenţă mai mare faţă de Moscova pentru nevoile energetice.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

Altmaier a susţinut că proiectul este o parte importantă a planurilor ambiţioase ale Germaniei de a-şi închide industria cărbunelui în următorii ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Prețul la înmormântări A EXPLODAT, în Spania: Guvernul a intervenit și le-a plafonat

Publicat

in

De

Guvernul spaniol a blocat miercuri preţurile serviciilor funerare la nivelul celor din 14 martie, după ce a descoperit că în urma miilor de decese provocate de coronavirus firmele din acest sector au crescut preţurile în mod ”nejustificat”, transmite agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Aceste firme vor trebui astfel să revină la tarifele practicate înaintea declarării stării de urgenţă, unele dintre ele crescând în acest timp preţurile chiar şi cu 2.000 de euro.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Sunt de asemenea investigate posibile ”procese speculative” în urma creşterii preţurilor la produse sanitare, precum măşti sau geluri dezinfectante.

Spania a raportat în ultimele 24 de ore încă 864 de decese provocate de COVID-19, totalul acestora ajungând la 9.053, dintre care 3.865 în regiunea capitalei Madrid, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut pragul de 100.000 şi a ajuns la 102.136.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mafia lemnului n-a auzit de Starea de Urgenţă. Se taie pădurile României sub ochii lui Alexe

Publicat

in

De

Printr-o succesiune de ordonanţe militare şi OUG-uri emise de Guvernul PNL, românii sunt obligaţi să stea acasă pentru micşora efectele dezastruoase ale pandemiei de coronavirus care face ravagii în întreaga lume. Măsurile nu par să aibă însă niciun efect asupra mafiei lemnului, care îşi face de cap mai mult ca oricând sub oblăduirea ministrului Mediului, Costel Alexe.

Vezi și: Klaus Iohannia a ordonat TOLERANȚĂ ZERO: populația, atenționată că nu e de joacă cu amenzile / VIDEO

Astfel, pădurea Dobrovăţ de lângă Iaşi a fost lichidată în doar câteva zile în a doua jumătate a lunii martie cu largul concurs al Direcţiei Silvice şi a responsabililor din Ministerul Mediului. Sub pretextul regenerării, s-au tăiat, în doar câteva zile, hectare întregi de pădure într-o afacere de peste 1 milion de euro. Conform datelor oficiale, s-au tăiat 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă. Imaginile prezentate de presa locală din Iaşi şi de mai mulţi activişti de mediu sunt apocaliptice: pădurea Bucium-Dobrovăț, deşi este sit Natura 2000 şi n-ar trebui să poată interveni cineva acolo, aproape că a fost rasă de pe faţa ppe o autorizație de regenerare. Justificarea: copaci de esență tare, stejar, ajunși la vârsta de peste 100 de ani, înlocuiți cu vlăstarele din jur. Fotografiile arată însă cu totul altceva: nici vorbă de vlăstare, s-a ras absolut tot.

În acest răstimp, conform unor declaraţii ale fostei senatoare PNL Mihaela Popa, ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că tăierile s-au făcut legal. Mai mult, colega lui Alexe îl acuză pe acesta că ar face parte din caracatiţa mafiei lemnului „Vă informez că PRIMUL OM căruia i-am trimis pozele şi i-am spus că la Dobrovăţ o pădure dispare sub ochii noştri a fost chiar Costel Alexe. Auzisem că pregătise cătuşele pentru cei care distrug pădurile. Dar am păţit ca în filmul  LA PIOVRA…  am anunţat pe cineva care, din păcate, a tăcut complice… şi prin mesaje indirecte mi s-a transmis că e …legal… să tăiem arbori seculari”, a scris pe facebook colega de partid a ministrului Mediului, Costel Alexe.

Prăpădul a fost executat de o firmă obscură din Iaşi, Tera Forest, care aparţine unui taximetrist. Aceasta a obţinut autorizarea de a exploata metrul cub de masă lemnoasă cu 100 de lei, el fiind vândut mai departe, pe piaţa liberă, cu minimum 250 de lei.

Lichidarea pădurii Dobrovăţ pare să fie doar antreul servit de tăietorii de lemne. Conform Reporter de Iaşi, pe 9 aprilie, autorităţile ar urma să aprobe o tăiere de aproape patru ori mai mare: 38.000 de metri de cubi de pădure, într-o afacere cifrată la 15 milioane de lei.

În toată această perioadă, Ministerul Mediului dă asigurări că nu se petrece nimic ilegal şi că se iau măsurile necesare. Conform unui ordin de ministru, Alexe însuşi va putea retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 martie. Rămâne de văzut dacă ministrul Mediului va aplica această măsură şi firmelor din reţeaua de tăiere a lemnului din judeţul său natal, Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend