Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După ce a câștigat șefia Federației de Tenis, Ion Țiriac anunță că se retrage, după 6 luni

Publicat

in

Ion Țiriac fost ales presedinte al Federatiei Romane de Tenis, cu 32 de voturi din 46! Cel mai bogat om din Romania, Tiriac a implinit recent 80 de ani si a anuntat ca nu vrea sa-si duca mandatul la capat, potrivit sport.ro

Ion Tiriac: Ma retrag peste 6 luni!

Ion Tiriac a castigat un mandat de 4 ani la FRT, insa are de gand sa renunte dupa doar jumatate de an. Tiriac spunea recent ca vrea sa detensioneze situatia de la Federatie, ramasa fara finantare din partea Ministerului Tineretului si Sportului. „Eu o sa am un mandat scurt, de 6 luni, chiar daca este de patru ani”, a spus miliardarul roman.

Citește și: SURPRIZĂ – Cine o să fie urmașul lui Băsescu: mutarea pregătită de PMP în Senat

„Consider ca trebuie sa incerc sa fac acest motor din piese mici si sa si functioneze. Daca cumva ma aleg oamenii, aproape ca spun ca sper ca nu pentru ca am mai mult timp pentru mine, dar asa va fi datoria mea sa o fac. Nu pot singur, trebuie sa aleaga si ei intre ei pe cineva care vrea sa faca ceva. Dar pe cineva care chiar isi doreste sa faca ceva, nu doar titlu de vicepresedinte sau director. Sa facem ca acest motor sa porneasca”, spunea Ion Tiriac in urma cu cateva zile, inainte de alegeri.

In cursa pentru cea mai inalta functie in cadrul FRT au fost initial Ion Tiriac, Ion Tupa, Liviu Ursuleanu, Razvan Itu si Marius Vecerdea, acesta din urma fiind un contestatar vehement al fostului Presedinte, George Cosac.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Ce nu a spus Iohannis: Proiectul cu chinezii pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă a fost deja discutat în CSAT și declarat prioritar/ Ședința CSAT a avut loc după ce au apărut suspiciuni de spionaj legate de compania chineză

Publicat

in

De

​Președintele Klaus Iohannis a afirmat în dezbaterea de marți că va analiza în CSAT proiectele strategice în care sunt implicate companii chineze, printre care și cel privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. „Vom analiza cu foarte mare atenție în CSAT și se vor lua deciziile de rigoare pentru a garanta securitatea națională, pot să vă promit”, a răspuns Iohannis la o întrebare legată de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și licitația pentru 5G. Ceea ce nu a spus Iohannis este că proiectul de la Cernavodă, în care parteneră este o companie chineză acuzată de spionaj în SUA, a fost deja discutat în CSAT, în mai 2016, fiind declarat investiție prioritară.

China General Nuclear Power Corporation, compania chineză implicată în proiect, a fost acuzată în 2016, de Guvernul SUA, de spionaj nuclear. De altfel, un comunicat al Departamentului de Justiție din 14 aprilie 2016 arată că încă de pe atunci existau suspiciuni în acest sens. Vezi aici comunicatul Departamentului de Justitție.

Pe 27 mai 2016, în cadrul unei ședințe CSAT, proiectul a fost declarat prioritar. „În cadrul ședinței Consiliului am analizat și aprobat Raportul Ministrului Energiei privind stadiul și evoluția Proiectului Unitățile 3 și 4 de la Centrală Cernavodă, stabilind că acesta reprezintă un proiect prioritar de investiții pentru România, care va asigura creșterea cotei energiei nucleare la 30 sau chiar 32% din totalul producției naționale de energie electrică și va contribui substanțial la creșterea economică, menținerea, dar și crearea de noi locuri de muncă„, a declarat președintele Klaus Iohannis pe 27 mai 2016.

Cu toate acestea, proiectul a mers mai departe. Este adevărat că de aproape cinci ani, negocierile dintre Guvernul României și chinezi sunt tărăgănate. De altfel, potrivit surselor HotNews.ro, sunt șanse foarte reduse pentru a fi demarată construcția cu chinezii, însă statul român tot ezită să pună punct unor discuții care nu duc nicăieri. În condițiile în care proiectul este estimat la vreo 7 miliarde de euro, costurile în facturile plătite de consumatori pentru construirea reactoarelor ar fi semnificative. De altfel, potrivit surselor HotNews.ro, chinezii ar vrea să recupereze investiția într-un timp cât mai scurt. În această primăvară, Ministerul Energiei ar fi propus ca suma pe care să o suporte investitorii să fie peste 200 de milioane de euro anual. În mai 2019, la Ministerul Energiei a fost semnat un document numit acordul investitorilor în formă preliminară. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ludovic Orban le-a promis primarilor cel puțin 65% din impozitul pe venit

Publicat

in

De

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat, marţi, că premierul Ludovic Orban s-a angajat că aceste unităţi administrativ-teritoriale vor primi o cotă din impozitul pe venit de „minim 65%” potrivit Agerpres

„Am stabilit şi dumnealui s-a angajat că vom avea o cotă din iv (impozitul pe venit – n.r.) de minim 65%, pentru a repara complet nedreptatea ar trebui să fie un 67%, dar s-a angajat la minim 65%, sper din suflet că vom avea 67% . Şi doi, foarte important, de asemenea, că vor prelua, aşa cum a fost dintotdeauna, costurile sociale la Guvern, pentru că, din toate analizele noastre, este o mare nedreptate să vină la local, va prelua un minim de 50%, dar ne-a asigurat că se va orienta undeva la 90%. Repet, ne-a garantat doar un minim de 50%”, a afirmat Negoiţă, la finalul întâlnirii de la Guvern cu premierul.

El a adăugat că, în cadrul discuţiilor, s-a convenit asupra înfiinţării unui grup de lucru „pe partea de digitizare”.

„Să modernizăm România, să nu mai stăm în Evul Mediu, în acest dezastru în care am trăit până acum, mai ales administraţia centrală. Deci, iată, câteva aspecte, foarte relevante, pentru că, pe de-o parte, se refac bugetele locale, aşa mici cum erau, dar se refac, pe de altă parte, odată cu digitizarea o să avem optimizarea costurilor, pentru că nu mai avem atât de mari cheltuieli cum avem în prezent din cauza faptului că nu avem implementată tehnologie”, a spus Negoiţă.

Potrivit acestuia, partea guvernamentală a promis, totodată, că până la finele anului legea bugetului de stat va fi aprobată. „Ne-au promis că până la sfârşitul anului vom avea legea bugetului aprobată”, a menţionat el.

Robert Negoiţă a mulţumit premierului şi miniştrilor prezenţi la întâlnire pentru invitaţia de a discuta la Guvern şi a susţinut că, în cazul în care Ludovic Orban îşi va respecta angajamentele, poza sa va fi pusă în sediul AMR.

„Ultimele dăţi când am venit aici am venit neinvitaţi pentru că era cuţitul la os. Acum am reuşit să venim aici invitaţi. (…) Pot să vă spun cu multă satisfacţie că am trăit bucuria de a sta de vorbă cu o persoană care mi-a dat senzaţia că înţelege ceva. (…) I-am promis domnului prim-ministru că dacă reuşeşte să îndrepte nedreptăţile, nenorocirile pe care le-au făcut fostele guverne merită să-i punem poza la intrare la Asociaţia Municipiilor. Vă spun adevărul, fix asta am discutat în interior, evident că trebuie să cer acordul, o să propun colegilor din Asociaţia Municipiilor”, a afirmat preşedintele AMR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend