Conecteaza-te cu noi

Campulung

După 4 luni, victimele tragediei de la Club COLECTIV încă au de suferit

Publicat

in

În vremuri grele, în faţa unor încercări nebănuite se nasc caracterele puternice, apar adevăraţii lideri. Unul dintre supravieţuitorii tragediei din Club Colectiv, Cătălin Scânteie a devenit fără a-şi dori neapărat, un lider de opinie. Prin tot ceea ce face, prin felul în care se luptă cu hăţişul birocratic din România, împărtăşind cu colegii de suferinţă fiecare experienţă umilitoare la care este supus de către funcţionarii statului, Cătălin Scânteie s-a transformat într-un lider de opinie, un adevărat luptător pentru cauza celor care au avut de suferit în urma incendiului de tristă amintire.

Zilele trecute el a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook celorlalţi fraţi de suferinţă cu privire la avocaţii care se năpustesc asupra lor, precum hienele. Aceştia îi contactează pentru a-i convinge să meargă în instanţă ca să ceară daune pentru cât au suferit de pe urma incendiului. Pe lângă ei, şi-au făcut apariţia şi alte persoane „de bine”, care pretind că vor să-i ajute cu bani. Însă, potrivit lui Cătălin Scânteie, metodele practicate de aceştia pentru a-i atrage pe supravieţuitorii incendiului dar şi pe rudele celor care au decedat, nu sunt chiar din cele mai ortodoxe. Iată mesajul de avertisment lansat de Cătălin Scânteie: „În atenţia supravieţuitorilor din Colectiv cât şi a rudelor celor care au pierit din cauza incendiului! Mare atenţie cu ce avocat semnaţi deoarece au început să apară avocaţii „samsari” de procese. Aceştia, ascunşi după „paravanul” unui om de bine care vă racoleaza cu vorbe frumoase şi promisiuni (fie doctor, director, inginer, arhitect, etc), oferă chipurile sume uriaşe în avans, dar pe care le cer înapoi la final sub formă de comision GRAS în caz de succes. Doar că în caz de NE… succes, doamne fereşte, nu numai că nu primiţi despăgubiri, dar trebuie să mai şi înapoiaţi avocaţilor samsari suma de mai sus + X procent din ea. Cel mai bine este să staţi în banca voastră ori dacă vă băgaţi, să citiţi cu mare atenţie contractul, mai ales că avocatul sau persoana de legătură se recomandă ca venind din partea cuiva cunoscut sau din „anturajul” Colectiv. Această formă de ajutor sună a cămătărie cu acte în regulă! SHARE vă rog, să afle cât mai multă lume!”club-colectiv-chitaristul-catalin-scanteie

Autorităţile cocoţate pe scaunele de la Palatul Victoria, tocmai graţie tragediei din Colectiv, se arată atinse de acelaşi virus al grandomaniei şi nesimţirii, ca şi predecesorii lor.

Cătălin Scânteie, într-o altă postare, împărtăşeşte tuturor celor din lista sa de prieteni felul greu de imaginat, şi de neacceptat în care membrii cabinetului Cioloş, dar şi aparatul din subordinea acestuia, răspund unor petiţii, ori sugestii venite din partea familiilor care au suferit pierderi irecuperabile, pierderi de care statul roman a fost şi este vinovat. Chitaristul “muscelean” publică scrisoarea adresată de mama unuia dintre cei care au pierit în incendiu, primului ministru Dacian Cioloş. Durerea cu care femeia îşi relatează experienţa trăită în relaţia cu cei mai înalţi reprezentanţi ai statului roman este greu de exprimat în cuvinte. Reproducem în continuare acest document al durerii, generată de nepăsarea şi grobianismul guvernaţilor:

“Domnului PRIM-MINISTRU DACIAN CIOLOȘ,

Stimate domnule Prim-ministru,
În data de 30 octombrie 2015, fiul meu, Cătălin Alexandru Simion, a murit în incendiul din clubul Colectiv.
În data de 16 decembrie 2015, familia mea v-a adresat un memoriu (17/14914/17.12.2015) prin care ați fost informat că a fost inițiat un demers public de transformare a spațiului în care a funcționat Clubul „Colectiv”, într-un MEMORIAL, pentru a le aminti tuturor (dar în primul rând autorităților!) că nepăsarea, incompetența și corupția ucid.
În memoriul respectiv, s-a apreciat că și Guvernul României ar trebui să se implice și să susțină această inițiativă, în primul rând din punct de vedere financiar și vi s-a solicitat punctul de vedere în legătură cu acest aspect. La acest memoriu nu s-a comunicat niciun răspuns.
În consecință, s-a revenit printr-o nouă petiție la Guvern (în data de 18 februarie 2016) și s-a arătat că, față de demersul expus în petiția anterioară, obligațiile Guvernului României erau următoarele:
1. Să comunice un răspuns, în conformitate cu art. 8 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr.27/2002. Astfel, potrivit textului legal menționat, „Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă”.
2. În ipoteza în care „aspectele sesizate prin petiție necesitau o cercetare mai amănunțită”, termenul prevăzut la art. 8 alin.(1) se putea prelungi cu cel mult 15 zile. (art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002).
3. În ipoteza în care s-ar fi apreciat că aspectele sesizate nu intră în competența Guvernului României, petiția ar fi trebuit trimisă „în termen de 5 zile autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiționarul să fie înștiințat despre aceasta.” (art. 6^1 din Ordonanța Guvernului nr.27/2002).
În afara acestor obligații legale care nu au fost respectate, Guvernul României avea și o obligație morală de a transmite un răspuns. În Programul dumneavoastră de guvernare aprobat de Parlamentul României, ați spus: „Societatea românească a fost martora unei tragedii fără precedent în istoria ei recentă. Mai mult de 50 de vieți au fost pierdute ca urmare a unor carențe de integritate în modul în care administrația din România își servește cetățenii. Această realitate tragică a creat un orizont de așteptare la nivelul societății care a mers dincolo de cauzele ei imediate și care nu poate fi ignorat. …. Programul acestui Guvern trebuie să răspundă acestor realități și să găsească soluții care să aibă efect atât în perioada limitată a mandatului primit, dar să și pună bazele unor dezvoltări de structură în viitor”.
La precizările familiei mele, s-a primit următorul răspuns halucinant din partea consilierului dumneavoastră de stat, doamna Anca Păduraru – Niculescu: „Bună seara, Multumim pentru email. Confirmăm recepţionarea acestei petiţii. Din păcate răspunsul este negativ. Vă mulţumesc pentru înţelegere. Numai bine”. Anca Păduraru-Niculescu, Consilier de Stat – Comunicare si Relaţii cu Presa, Cancelarie Prim Ministru Dacian Cioloş A: Piața Victoriei nr. 1, sector 1, București, cod 011791”.

Stimate domnule Prim-ministru,
Îmi este foarte greu să vă spun ce impresie mi-a făcut acest răspuns. În opinia dumneavoastră, ce semnificație ar putea avea răspunsul doamnei consilier? Nepăsare, dezinteres, rea-credință, incompetență (doamna consilier de stat lucrează la comunicare?????) Adică noi și alte câteva zeci de familii trecem printr-o tragedie de neimaginat, încercăm să facem ceva să amintim că INCOMPETENȚA ȘI CORUPȚIA UCID, să nu li se mai întâmple și altor copii ce li s-a întâmplat acelora din clubul Colectiv, iar doamna consilier de stat ne urează NUMAI BINE și NE MULȚUMEȘTE PENTRU ÎNȚELEGERE? (Să fac o teorie despre câtă înțelegere poate avea un părinte al cărui copil – poate singurul – a fost masacrat în acel fel?). Și asta după mai bine de două luni de la petiția inițială? Dar scuze din partea Guvernului României care nu și-a îndeplinit obligațiile de a răspunde la o petiție în termenul legal cine își cere? Poate tot doamna consilier de stat ? Eventual printr-un mesaj încheiat cu „Vă doresc multă fericire alături de cei dragi, Să fiți iubiți, Să vă zâmbească soarele în fiecare dimineață etc. etc. etc. ”, poate și cu ceva emoticoane cu fețe zâmbitoare….Doamna consilier din cabinetul dumneavoastră chiar își caută răspunsurile pe Google ????
Revenind la aspectul administrativ, nici nu știu cum să calific acest răspuns, pentru că el nu este cuprins într-un document oficial al Guvernului, nu are număr de înregistrare etc. Așa că nu știu (vă rog să îmi spuneți dumneavoastră!) dacă aceasta este poziția oficială a Guvernului României sau doar o opinie personală a doamnei consilier de stat.
Vă asigur că nu mă deranjează neapărat faptul că Guvernul dorește sau nu dorește să dea bani și să se implice pentru un proiect, fie el și un MEMORIAL COLECTIV. Până la urmă, pe băiatul meu și pe ceilalți 62 de oameni nu-i mai aduce nimeni înapoi. Dar mă deranjează și mă intrigă nepăsarea, incompetența, dezinteresul. Dacă o petiție privind o tragedie care a zguduit o țară este tratată în felul acesta, cum sunt oare tratate celelalte solicitări pe care alți oameni le adresează (cu încredere, încă!) instituției dumneavoastră?
Mă deranjează și mă intrigă faptul că oamenii care sunt la putere cred că își pot permite orice și uită DIN CE au fost făcute treptele pe care le-au urcat ca să ajungă unde sunt.
ȘI CĂ, ÎN REALITATE, DUPĂ #COLECTIV# NU S-A SCHIMBAT NIMIC. ”

În loc de concluzie, nu putem decât să ne întrebăm retoric: dacă oricare dintre funcţionarii din aparatul de stat ar fi fost direct afectaţi de drama de anul trecut, de la Club Colectiv, ar mai fi considerat că un astfel de răspuns poate fi acceptabil? Chiar au uitat “dihăniile” cocoţate pe funcţii, de a doua zi, catastrofa de la Colectiv? Nimeni, în ţărişoara asta nu mai găseşte de cuviinţă să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc, ori nefirescul ăsta a devenit regula?

Comenteaza cu profilul de FB

Campulung

Protest de amploare la Câmpulung! Alexandru Cumpănașu și-a anunțat prezența

Publicat

in

Pe data de 1 martie, la ora 14.00, a fost anunţat un protest de amploare în Câmpulung, în faţa Poliţiei din municipiu. Anunţul a fost făcut de Alexandru Cumpănaşu pe pagina sa de socializare, fiind un protest organizat împotriva „interlopilor şi poliţiştilor de la Câmpulung”.

Protestul va fi organizat și după ce presa națională a publicat povestea tragică a adolescentei Mihaela Miloiu din Capul Piscului, care a fost racolată de proxeneți și ucisă ulterior.

Alături de Alexandru Cumpănaşu la Câmpulung vor fi prezente şi familiile Alexandrei şi Luizei.

„PROTEST in fata Politiei Campulung pe data de 1 martie 2020 la ora 14:00. O prima VICTORIE in batalia cu interlopii si politistii de la Campulung: Seful Politiei Campulung a fos DEMIS‼‼ Familia Alexandrei si Familia Luizei vor fi alaturi de noi la Campulung!”, arată Alexandru Cumpănașu, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ȘEFUL POLIȚIEI CÂMPULUNG A FOST DAT AFARĂ DE MINISTRUL DE INTERNE !

Publicat

in

Imediat după ce presa națională a publicat povestea tragică a adolescentei Mihaela Miloiu din Capul Piscului, care a fost racolată de proxeneţi și ucisă ulterior, pentru că fata a depus mărturie la DIICOT într-un dosar de proxenetism, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat aseară că l-a destituit din funcţie pe şeful Poliţiei municipiului Câmpulung Muscel, comisarul-şef Gheorghe Ciolan.

Măsura a fost luată ca urmare a incapacităţii, de acum, fostului şef al Poliţiei din Câmpulung, de a ţine sub control activitatea grupărilor de proxeneţi şi traficanţi de persoane din oraş, în contextul în care Câmpulungul are deja renumele de centru de greutate al infracţionalităţii de acest gen.

„Mihaela Miloiu avea doar 15 ani când a fost racolată de traficanţii de carne vie din Câmpulung. Nimeni n-a încercat să o salveze. Nici măcar familia ei, care şi acum se teme de traficanţi. Într-un târziu, fata le-a spus procurorilor DIICOT prin ce a trecut, iar un judecător i-a citit apoi declaraţia. „Nimic grav”, au decis magistraţii. Peste câteva luni, Mihaela a fost traficată în Elveţia, obligată să se prostitueze şi ucisă de un client”, au arătat cei de la „Libertatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend