Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dumitru Hărădău: ‘Am știut că Simona Halep va colabora din nou cu Darren Cahill’

Publicat

in

Simona Halep (6 WTA, 27 de ani) va colabora din nou cu Darren Cahill începând cu sezonul următor. Anunţul a fost făcut de fostul lider mondial prin intermediul reţelelor de socializare, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Dumitru Hărădău (67 de ani), fostul jucător de tenis a spus încă din luna iulie că antrenorul de 53 de ani o va antrena din nou pe Halep.

„Îmi place foarte mult Cahill, comunică foarte bine. Când antrenezi, eşti în spatele unui jucător de asemenea nivel, cam patru ani poţi sta. Mereu trebuie să repeţi nişte lucruri. Sigur, el are familia în Australia, dar Simona şi-a de mult îşi doreşte să revină, a transmis mereu semnale. Sunt convins că la sfârşitul anului, Cahill va reveni. La un moment dat, dacă la sfârşitul anului ai întrerupt, trebuie să-ţi organizezi un an de zile programul. În noiembrie-decembrie poţi face nişte transformări şi să le lucrezi. Anul ăsta a fost gândit de echipa ei. Eu cred că va reveni la sfârşitul anului”, a declarat Hărădău, la ProSport Live.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Pierdere de 49 milioane dolari la Rompetrol Rafinare/ Compania spune că din cauza factorilor economici din România

Publicat

in

De

​Rompetrol Rafinare, parte a Grupului KMG International, anunță că a încheiat anul 2019 cu o pierdere de aproape 49 milioane de dolari, cu 77% mai mare decât cea din anul anterior. Potrivit companiei, rezultatul negativ este cauzat de fluctuațiile marjei de rafinare, factorii macroeconomici din România și volatilitatea cotațiilor de pe piețele internaționale ale petrolului.

Indicatorii financiari în scădere au fost influențați în principal de fluctuațiile marjei de rafinare (39,5 USD/t în 2019, comparativ cu 45,9 USD/t în 2018) și factorii macroeconomici din România (deprecierea cu 7,5% a cursului RON/USD, inflația de 4% în 2019). De asemenea, la aceste rezultate s-au adaugat volatilitatea cotațiilor de pe piața internațională la materiile prime și produsele petroliere finite„, se arată într-un comunicat al Rompetrol Rafinare.

În ciuda pierderii semnificative, Rompetrol Rafinare se laudă cu valori record la materia primă procesată, producția de carburanți și vânzările pe piața internă. În 2019, cele două rafinării ale Grupului au înregistrat o creștere cu 7% a volumelor totale de materii prime procesate. „Pentru prima dată în istoria sa de peste 40 de ani, rafinăria Petromidia a depășit pragul de 6 milioane de tone – 6,33 milioane de tone, record istoric„, arată Rompetrol. De asemenea, rafinăria Vega Ploiești a consemnat cifre record – 436 kt, față de cele 406 kt procesate în 2018.

Pe fondul volumelor de materie primă procesată, segmentul de distribuție a înregistrat creșteri semnificative în ceea ce privește comercializarea carburanților. Astfel, în 2019, vânzările totale de carburanți au consemnat o creștere de 5%, de la 2,38 milioane de tone în 2018, la 2,5 milioane de tone, anul trecut.

Rompetrol Rafinare este deținută în principal de KMG International (54,63%; direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (44,69%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Wall Street deschide în scădere puternică și pare să se îndrepte spre cea mai proastă săptămână de la criza din 2008

Publicat

in

De

Wall Street a deschis în scădere ședința de joi, continuând evoluția negativă și orientându-se spre cea mai proastă săptămână de la criza financiară din 2008, în condițiile în care avansul epidemiei de coronavirus alarmează investitorii, care se îndreaptă spre activele considerate mai sigure, scrie AFP.

În jurul orei 15:40 GMT, indicele vedetă, Dow Jones Industrial Average, cădea cu 3,33% iar S&P 500 cu 3,44%.

Dow Jones și S&P 500 par să se îndrepte spre a șasea ședință consecutivă de scădere. Dow Jones a cedat peste 10% în raport cu recordul atins în 12 februarie.

Indicele Nasdaq scădea și el cu 3,92%.

În acest stadiu, este vorba de cele mai grele pierderi săptămânale pentru principalii indici după vârful crizei mondiale din toamna lui 2008.

Semn al aversiunii investitorilor față de risc, randamentul obligațiunilor pe 10 ani ale Trezoreriei americane evolua în apropiere de minimul istoric, la 1,259%.

Totuși, Art Hogan, de la National, spune că acest nivel nu este „un indicator de recesiune ci mai degrabă semnul orientării spre active mai sigure precum aurul, dolarul sau acțiunile care generează dividende mari”.

Bursele europene, în scădere puternică

Bursa din Frankfurt a terminat joi în scădere puternică, indicele Dax cedând 3,19%.

Indicele vedetă a cedat cu 407,42 puncte, până la 12.367,46 puncte, astfel încât pierderile săptămânale ajung la 8,92%.

La minimul ședinței de joi, Dax a atins pentru scurt timp 12.211,63 puncte, respectiv o scădere de peste 10% în raport cu închiderea de vinerea trecută.

La Londra, bursa a scăzut cu 3,49%. Indicele FTSE-100 al principalelor acțiuni a pierdut 246,07 de puncte, după ce atinsese o scădere de peste 4% în cursul ședinței.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend