Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ducele de Albota: L-aș ruga pe Dumnezeu să mă mai păsuiască, pentru că mai am de muncă!”

Publicat

in

Dan Manu şi conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat turneul electoral prin comunele argeşene pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Zilele trecute au ajuns şi la Albota unde, împreună cu primarul Ion Dumtru au dat o raită prin comună pentru a puncta rezultatele obtinute prin accesarea programului guvernamental PNDL II.

Astel, în comuna Albota, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat proiectele “Extindere și reabilitare infrastructura de apă și apă uzată” și îmbrăcăminte voluminoasă ușoară pe “Drum local Linia Bisericii”.

Prin programul guvernamental PNDL II, Primăria Albota a accesat fonduri pentru proiectele:

  • Renovare, reabilitare și modernizare Școala Sanda Movila
  • Asfaltare drumuri locale: Necșulești, Invănești, Lunca, Gârla, Brăinești, Varvara, Lazara, Paraschiva, Florin Baie, Linia Bisericii, Ulm, Gioroc, Prelungire Gioroc

“Albota este o comună în fruntea căreia se află un primar care a reușit să facă din aceasta o localitate de invidiat de orice oraș sau chiar municipiu. Nu sunt vorbe mari, cine dorește poate să vină la fața locului să vadă ce investiții s-au făcut, atât pe domeniul public, cât și pe domeniul privat! Cele pe domeniul privat au fost făcute pentru că abilitatea domnului primar și a Consiliului Local a fost aceea de a aduce infrastructura în dreptul locuințelor. Avem canalizare, avem apă, gaze, școală. Sunt 13 străzi asfaltate acum numai prin PNDL II, precum și școala care se reabiliteză și modernizează prin același program. Este încununarea activității de zeci de ani a domnului primar Ion Dumitru, care a făcut ca Albota să fie un etalon nu numai în plan județean, dar și național” – Dan Manu, președinte CJ Argeș.

“Continuitatea pe care am avut-o în această comună m-a ajutat să realizez ceea ce am realizat. Întotdeauna am spus, ori de câte ori am avut ocazia, nu mai schimbați primarii din patru în patru ani, iar când alegeți, alegeți primar care să vrea să facă treabă! În Albota, pe fiecare gard sunt cutiile cu gaze! Aici unde ne aflăm, în vârful dealului, avem apă, canalizare și asfalt. Ce își poate dori mai mult un cetățean? Această zonă unde ne aflăm acum niciodată nu ar fi visat că va arăta așa cum arată astăzi. Mi-am luat munca în serios și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost sănătos! L-aș ruga să mă mai păsuiască, pentru că mai am de muncă!” – Ion Dumitru, primar comuna Albota.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului: ALRO Slatina va primi 40 de milioane de euro prin schema de sprijin pentru consumatorii industriali

Publicat

in

De

ALRO Slatina va primi anual circa 40 de milioane de euro prin schema de ajutor pentru sprijinirea consumatorilor industriali prin intermediul certificatelor de emisii de CO2, de această schemă de ajutor urmând să beneficieze şi alte unităţi industriale din ţară, a anunţat miercuri, la Slatina, ministrul Mediului, Costel Alexe, după o vizită la fabrica de producere a aluminiului.

Ministrul a adăugat că ALRO ar fi riscat să se închidă fără acest sprijin, iar prin schema de sprijin în cauză se vor susţine 15 ramuri industriale şi şapte subramuri industriale.

„Acest sprijin (pentru ALRO Slatina – n.r.), materializat, înseamnă vreo 40 de milioane de euro în fiecare an, pentru energia electrică. Eu cred că ALRO nu este emblematic numai pentru Oltenia, ci, la cum arată lucrurile pe platformă, pentru întreaga Românie, ca să nu spun că în chestiunile ce ţin de mediu, pionierat în Europa. Îl întrebam (pe directorul ALRO Slatina – n.r.) dacă guvernul României n-ar fi acordat acest sprijin industriei şi economiei româneşti şi mi-a spus că în martie ar fi fost în situaţia în care ar fi închis. Imaginaţi-vă ce ar fi fost pentru România ca astfel de entităţi să nu-şi poată duce mai departe activitatea, evident, fiind şi o problemă socială la nivelul judeţului Olt. Mă bucur foarte mult că guvernul liberal din care fac parte şi-a asumat încă din primele luni de mandat să corecteze toate derapajele, toate decalajele şi evident să susţină iniţiativa privată şi evident economia românească”, a spus ministrul.

Costel Alexe a punctat că, în privinţa protecţiei mediului, ALRO este un exemplu de bună practică, fiind investiţi aproximativ 100 de milioane de euro în 10 ani pentru retehnologizare şi protecţia mediului.

Ministrul Mediului a spus că prin schema de ajutor prin intermediul certificatelor de CO2 este sprijinită economia, aceasta fiind utilizată şi în alte state din Europa.

„România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu avea această schemă de ajutor de stat prin care să finanţeze şi să susţină costurile la energie. Altfel am fi ajuns ca, indiferent cât de eficient sau cât de mari ar fi fost investiţiile antreprenorilor în bussinesurile lor, nu ar fi putut să facă pieţei concurenţiale de la nivel european. (…) 15% din tot ce înseamnă banii pe care România îi primeşte (din vânzarea certificatelor de CO2 – n.r.) să fie direcţionaţi către întreaga industrie siderurgică şi subsidiarele din România, 15 plus 7 subramuri, ajutor care nu face altceva decât să sprijine în mod echitabil întreaga industrie românească. Acest ajutor sprijină dezvoltarea industrială şi economică a României. (…) Aceşti bani sunt convins că se vor regăsi în retehnologizare, în condiţiile de viaţă şi salariale mai bune. (…) Nu facem altceva decât ceea ce au făcut celelalte state europene pentru a susţine industriile şi, din păcate, nu ne explicăm de ce statul român a întârziat până acum”, a mai declarat ministrul Mediului.

În luna decembrie 2019 Guvernul a aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali din 15 domenii prin intermediul certificatelor de emisii de CO2, conform Agerpres.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tranzacții de aproape 68 milioane de lei, miercuri, pe Bursa de la București

Publicat

in

De

Bursa de Valori București (BVB) a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 67,93 milioane de lei (14,22 milioane de euro).

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 31,86 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea (9,76 milioane de lei) şi Romgaz (4,75 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Fondul Proprietatea, care s-au apreciat cu 1,9%, urmate de cele ale Prebet (+1,54%) şi Patria Bank (+1,44%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Comelf (-6,5%), Zentiva (-3,68%) şi Biofarm (-3,61%).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,35%, ajungând la 10.131 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,33%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe plus cu 0,2%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,1%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în urcare cu 0,24%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,23%.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend