spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DSP Argeş a cerut încă din 2016 asigurarea spaţiilor necesare depozitării cadavrelor dar SJU Piteşti nu s-a conformat

Facebook Twitter Google+
DSP Argeş a cerut încă din 2016 asigurarea spaţiilor necesare depozitării cadavrelor dar SJU Piteşti nu s-a conformat

Din primele rezulatate ale anchetei DSP reiese că la secţia ATI au fost înregistrate în perioada 25 decembrie- 31 decembrie, 30 de decese din care 15 au provenit din secţiile Cardiologie,Medicală I şi Medicală II. La controalele efectuale de inspectorii DSP în decursul anului 2016 s-a constatat că în cadrul prosecturii spaţiul  pentru depozitarea cadavrelor este insuficient şi prin urmare i s-a solicitat conducerii spitalului asigurarea spaţiilor necesare conform OMS 914 din 2006. Numai că solicitările DSP au rămas fără urmări, căci conducerea spitalului nu a luat până în prezent nicio măsură pentru a asigura spaţiile necesare şi, din informaţiile transmise de CJ Argeş, nici nu va lua astfel de măsuri. În plus, la ATI, secţia în care ajung bolnavii cei mai vulnerabili la infecţii, potrivit raportului DSP Argeş, nu a fost respectat planul de supraveghere şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale, adică nu au fost făcute, conform programărilor, dezinfecţiile terminale.

În schimb, cei de la ATI au prezentat inspectorilor DSP documente din care reise că după episodul teribil care s-a petrecut la sfârşitul anului, ar fi efectuat operaţiuni de dezinfecţie curentă.

Acţiunea de control a DSP Argeş va continua şi în zilele următoare la SJU Piteşti în vederea stabilirii măsurilor şi termenelor de remediere dar cel mia probabil vor fi inutile pentru argeşeni.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....