Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Drame în instanțele din Argeș – Mii de argeșeni executați silit

Publicat

in

– Argeşenii au intrat în noul an sub avalanşa executărilor silite și somațiilor trimise de bănci
– Zeci de familii sunt executate chiar şi de 3,4 creditori odată iar alte sute au locuintele scoase la vanzare de catre banci sau IFN-uri

Inceput de an 2020 cu mari probleme pentru multi argeseni. Conform ultimelor statistici oficiale, unul din zece cetateni nu mai poate plăti la timp ratele datorate la bănci. În aceeaşi situaţie sunt şi argeşenii care în ultima perioadă au ajuns sa fie executaţi silit, chemati in instante sau efectiv evacuati din locuinte pentru datorii la apă, gaze sau electricitate. Numărul proceselor de executare a crescut, iar tot mai multe persoane din Pitesti, Campulung Curtea de Argeş si alte localitati, riscă să rămână pe drumuri pentru că băncile si IFN-urile le scot la licitaţie apartamentele sau casele, asociaţiile de proprietari îi ameninţă cu evacuarea iar furnizorii de energie ii ameninta cu sechestrarea unor bunuri.

La instanţele din judeţul Argeș, o treime din procese sunt de executare silită

La Judecatoriile din judetul Arges listele cu procese de executare silită deschise de bănci, IFN-uri sau alte companii specializate in recuperarea de creante, par să nu se mai termine. De la inceputul anului 2020, mai bine de o treime dintre dosarele aflate pe rolul instanțelor din Arges vizeaza executarile silite si au ca părţi implicate bănci, societăţi comerciale, care, prin executorii judecătoreşti încearcă să recupereze datorii. Se execută tot: inatai se cer banii si , mai apoi, se trece la apartamente, maşini şi terenuri, la aparatură, electrocasnice sau mobilă. Orice poate oferi persoana restantă în schimbul datoriilor. Am încercat să aflăm mai multe amănunte despre aceste procese de la reprezentanţii Judecătoriilor din judet însă, magistraţii se feresc de presă si din cauza grevei grefierilor si tensiunilor dintre magistrati si Guvern , aşa că am depus o cerere cu întrebări ale căror răspunsuri le vom primi, cel mai probabil, în termenul legal de 30 de zile. Nimeni nu pare să se grăbească să dea sfaturi sau să îi informeze pe argeşeni ce au de făcut dacă ajung în această situaţie. Pe internet au aparut grupuri care incearca deschiderea unor procese colective in special impotriva bancilor care au majorat nejustificat taxele, dobanzile si comisioanele iar altii au deschis pe cont propriu actiuni in instanta.

Executorii au devenit, fara voia lor, un fel de călăi financiari


Referitor la acest subiect am stat de vorbă cu unul dintre cei mai cunoscuti executori judecatoresti din Arges. Aceasta este de părere că și la Curtea de Argeş şi în alte localităţi numărul executorilor silite a crescut. „Da, sunt mai multe executări acum, la inceput de an, decât in perioada similara anului trecut. Cele mai multe sunt la bănci sau Institutii Financiare Nebancare pentru că acestea au acordat creditele şi si-au asumă acest risc. Acum, de când s-a introdus legea cu executorii judecătoreşti iar multe banci sau alti creditori apeleaza la societati specializate in recuperarea creantelor, s-au mai inmultit dosarele in instanta dar si executarile silite propriu zise”, a declarat execcutorul judecatoresc pentru PROFIT. Acesta a mai spus chiar că în acest an a observat o mai mare îngăduinţă din partea bancherilor avand in vedere cumularea permanenta a unor datorii generate de greutatile oamenilor. „Mi se pare că în ultima perioadă băncile nu mai sunt ca anii trecuti, inainte de a trece efectiv la actiuni in instanta privind executarea, încearcă să găsească soluţii de comun acord cu clienţii, sunt mult mai înţelegătoare, mai îngăduitoare”, a mai adăugat executorul. Acesta a mai precizat ca multi oamenii nu inteleg exact mecanismul executarii si rolul executorului judecătoresc și, de aceea, multi executori au ajuns să fie priviți de către cei aflați la ananghie ca ceritabili călăi.

Argeşenii cu datorii la utilitati au început să fie executaţi de companiile de gaz si electricitate
Nu numai băncile deschid procese de executare silită. Pe rolul Judecătoriilor din Arges există multe procese de acest gen deschise de firmele distribuitoare de curent electric sau gaze naturale, de companiile de stat furnizoare de apă și alte utilități. Locuitorii localitatilor care nu au mai avut bani de plata utilităţilor, au ajuns acum nu numai debranşaţi de la acestea dar şi în pragul de a-şi pierde bunuri valoroase sau chiar casele din cauza datoriilor neachitate.

Se vinde la licitatie orice bun de valoare

Pentru a recupera din datorii se executa silit orice, iar pe siteurile bancilor sau ale institutiilor specializate totul este scos la licitatie, de la motociclete si pana la vile de lux sau masini de ultima generatie, adeseori la preturi derizorii. O categorie a celor care au de recuperat bani sunt firmele de leasing auto şi asta pentru că o dată cu criza au crescut şi datoriile argeşenilor la firmele de unde au cumpărat maşini scumpe. Nu numai persoanele fizice sunt executate ci si firmele care au avut probleme in returnare creditelor sau nu au platit la timp datoriile catre creditori. In acest moment, in baza de date a unui site specializat in executari silite, se afla nu mai putin de 150 bunuri mobile si imobile scoase la licitatii. Gasim aici echipamente industriale, terenuri dar si zeci de apartamente sau vile. Multe dintre acestea au preturi mici spre drama proprietarilordatornici si spre satisfactia amatorilor de chilipiruri.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cine este candidatul principal pentru vaccinul COVID-19?

Publicat

in

De

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) (Compania) a anunțat selectarea unui candidat pentru vaccinul COVID-19, în urma unui proces de identificare început în ianuarie 2020.

Compania se așteaptă să inițieze studiile clinice umane pentru acest vaccin până în septembrie 2020 și anticipează că primele loturi de vaccin COVID-19 ar putea fi disponibile pentru aprobarea accelerată de punere pe piață la începutul lui 2021, proces semnificativ accelerat față de termenele obișnuite de dezvoltare ale unui vaccin.

Printr-un nou parteneriat de referinţă, BARDA, care face parte din Biroul Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, și Johnson & Johnson și-au luat angajamentul să investească împreună peste 1 miliard de dolari americani în co-finanțarea cercetării, dezvoltării și testării clinice a vaccinului. În susţinerea acestor eforturi, Johnson & Johnson va folosi platformele sale deja validate pentru vaccinuri și resursele aferente, inclusiv personalul și infrastructura globală, în funcție de necesități. Separat, BARDA și Compania au asigurat finanțare suplimentară pentru susținerea intensificării demersurilor de a identifica potențiale tratamente antivirale împotriva noului coronavirus.

Cu un parcurs accelerat, Compania și-a propus să inițieze studiul de fază 1 în luna septembrie 2020, iar datele clinice privind siguranța și eficacitatea acestuia se estimează a fi disponibile până la sfârșitul anului. Acest proces ar permite o disponibilitate a vaccinului pentru folosire în regim de urgență la începutul lui 2021. Pentru comparație, procesul obişnuit de dezvoltare a unui vaccin presupune un număr de stadii diferite de cercetare, pe o perioadă de 5-7 ani, înainte ca un candidat să fie abia luat în considerare pentru aprobare.

De peste 20 de ani, Johnson & Johnson a investit miliarde de dolari în capacitatea sa de cercetare şi dezvoltare a vaccinurilor și medicamentelor antivirale. Programul vaccinului COVID-19 utilizează tehnologiile Janssen deja validate, AdVac® și PER.C6®, cu ajutorul cărora se pot dezvolta rapid noi vaccinuri candidate și scala producția candidatului optim pentru vaccin. Aceeași tehnologie a fost folosită și pentru dezvoltarea și fabricarea vaccinului Companiei împotriva Ebola și în dezvoltarea candidaţilor pentru vaccinuri împotriva Zika, RSV și HIV care, acum, sunt în Faza 2 sau Faza 3 a dezvoltării clinice.

Vezi și

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Vești pentru pensionari! Violeta Alexandru a făcut un anunț important

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A crescut numărul de persoane infectate cu COVID-19

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunţat decesele a două persoane din București.

Deces 91

Bărbat, 70 ani, din municipiul Bucuresti. Internat în data de 29.03.2020 la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti pe secția de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic. Debut
simptome respiratorii 29.03.2020, se recoltează proba, care este pozitivă în data de 30.03.2020. Pacientul este transferat în data de 30.03.2020 la spitalul Victor Babeș, însă decedează în salvare. Data deces: 30.03.2020

Deces 92

Femeie, 78 ani din municipiul București. Internata în data de 18.03.2020 pe secția orotopedie a Spitalul Universitar de Urgenta București pentru o fractura trohanteriana. Se confirmă în data de 29.03.2020 cu infecție COVID-19 și este transferată în 29.03.2020 la Spitalul Colentina.
Deces 31.03.2020. Antecedente personale patologice: boală cardiovasculara, diabet, boala neuro musculară, boală pulmonară cronică.

Vezi și:

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Vești pentru pensionari! Violeta Alexandru a făcut un anunț important

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend