Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Drama unui băieţel de 3 ani diagnosticat cu cancer. Un SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “Bogdan” îl ajută în lupta cu cancerul!

Publicat

in

Fetelor sunt dărmată, a căzut cerul pe mine, băiețelul cel mare de 3 ani mi-a fost diagnosticat cu tumoare la ficat!”. Aşa sună mesajul unei mame care, până la vârsta de 3 ani şi o lună, şi-a crezut primul născut perfect sănătos.

Totul a pornit pe fondul unei febre ridicate, iar la primele analize a reieşit o infecție urinară. Totuşi, de la consultul pediatric, au fost trimişi la un ecograf abdominal, unde avea să primească teribila veste. Diagnosticul de „hepatoblastom în gradul 4 cu metastaze la plamâni” a fost pus la Galați şi confirmat la Cluj, cu recomandarea tratamentului chimioterapeutic şi transplant de ficat.

Deoarece la Cluj nu se poate face operația, părinții au optat să se deplaseze într-un centru medical în care să se poată face tratamentul şi operația deopotrivă. Recomandările cu şansele cele mai mari de tratament au fost din Turcia, iar cazul a fost acceptat de echipa de la American Hospital. Biopsia şi investigațiile făcute în Istanbul, nu numai că au reconfirmat diagnosticul dar au relevat şi că tumora malignă este de formă agresivă, fapt pentru care s-a decis începerea chimioterapiei imediat. Se încearcă, totuşi, salvarea ficatului printr-un protocol personalizat micuțului pacient.

Donează pentru Bogdan!

Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile şi resursele părinților – aproximativ 100.000 de Euro, aceştia au mare nevoie ajutorul nostru ca să-şi salveze copilul. Asociaţia “Salvează o inimă” a răspuns prompt la strigătul de ajutor al familiei Popa şi au demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma sa de donaţii – https://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-popa/, unde peste 7500 de români au dăruit din puţinul pe care-l au pentru a-l salva pe Bogdan. Până în prezent s-au donat în total aproximativ 40.000 de Euro. De asemenea, donaţiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Bogdan” sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 350 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 80.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 2.895.000 de Euro şi peste 900.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația “Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala “Societății Civile” (2016 şi 2017), Gala “Oamenii Timpului” (2015) și Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).

NATIONAL

Angajamente ferme ale ministrului Finanțelor: Datele pentru prezentarea bugetului și rectificarea bugetară au fost ‘bătute în cuie’

Publicat

in

De

Bugetul va fi prezentat Parlamentului înainte de 20 decembrie, iar rectificarea bugetară va fi adoptată de către guvernul Orban până la finalul lunii noiembrie, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

„Încerc să-l aduc înainte de 20 decembrie, deci în acea perioadă să venim cu el în Parlament ca să-l putem dezbate și să fie aprobat. Rectificarea în jur de 26-27 octombrie, deci până pe 30 octombrie”, a spus Cîțu la Digi 24.

El a confirmat că rectificarea bugetară va fi făcută cu un deficit de 4%. „De aceea am vrut să fiu foarte onest, să spun tuturor și piețelor internaționale, toată lumea trebuie să știe care este situația la acest moment. Într-o săptămâna jumătate voi avea mai multe soluții”, a precizat acesta.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

Ministrul a adăugat: „Încercăm să corectăm astăzi greșelile PSD. Este bine ca oamenii să știe situația reală și să fim predictibili decât să încercăm artificii ca Al Capone. Nu am spus că fostul ministru Teodorovici este Al Capone. Am spus că metoda folosită este cea folosită de gangsterii americani care se ascundeau de fisc. Mie îmi dau dreptate instituțiile internaționale pentru că artificiile pe care le-a folosit Eugen Teodorovici sunt penalizate de rapoartele pe care le scrie Comisia Europeană despre România. Amânarea plății TVA pentru luna următoare ca să poți să bagi deficitul de formă sub 3%, pentru că el era acolo, doar s-a amânat o plată, este penalizată de Comisia Europeană. În UE astfel de șmecherii mărunte nu sunt acceptate, oamenii lucrează transparent cu informații de bază”.

El a spus că a adus informații reale despre economie pentru ca instituțiile internaționale să nu penalizeze România. Acesta a adăugat că trecerea de la o guvernare de stânga, socialistă, care vine cu elemente puternice de comunism, la o guvernare de dreapta, nu este ușoară, dar că reforma a început cu reducerea numărului de ministere.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ofensă adusă Casei Regale Britanice: Decizia scandaloasă a ducilor Suusex în privința Crăciunului

Publicat

in

De

„Alteţele Lor Regale vor petrece vacanţa anul acesta, în calitate de proaspătă familie, împreună cu mama ducesei, Doria Ragland”, potrivit unui anunţ al Palatului Buckingham, scrie revista People, potrivit news.ro.

„Alteţele Lor Regale vor petrece vacanţa anul acesta, în calitate de proaspătă familie, împreună cu mama ducesei, Doria Ragland”, potrivit unui anunţ al Palatului Buckingham, scrie revista People.

Va fi un Crăciun ne-regal pentru Meghan Markle şi prinţul Harry, conform sursei.

Citește și: Propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu:Vot de trei zile în România, la fel ca în diaspora

Ducele şi ducesa de Sussex nu vor sărbători anul acesta Crăciunul la Sandringham – nici nu vor face drumul pe jos în dimineaţa de Crăciun către biserică – alături de regina Elizabeta a II-a şi restul familiei regale aşa cum se obişnuieşte.

„Ducele şi ducesa de Suusex aşteaptă cu nerăbdare să petreacă mai mult timp cu familia începând cu finalul acestei luni”, a transmis Palatul Buckingham. „După ce au petrecut ultimele două sărbători de Crăciun la Sandringham, Alteţele Lor Regale vor petrece vacanţa anul acesta, în calitate de nouă familie, cu mama ducesei, Doria Ragland. Această decizie este în conformitate precedentele stabilite de alţi membri ai familiei regale şi este sprijinită de Majestatea Sa Regina”.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Palatul nu a precizat unde vor fi în această vacanţă ducesa şi ducele, dar o sursă a declarat pentru People că nu vor fi în oraşul natal al lui Meghan Markle, Los Angeles, unde locuieşte Doria Ragland.

Meghan Markle, 38 de ani, şi-a făcut intrarea în familia regală la Crăciunul din 2017, după ce ea şi prinţul Harry, 35 de ani, şi-au anunţat logodna.

În timp ce era însărcinată cu Archie, care s-a născut în luna mai, ei au apărut alături de prinţul William şi de Kate Middleton din nou anul trecut.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend