spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DOSARUL PLAGIAT LA PRIMĂRIE !?!  Primarul Boţîrcă: „Puneţi-mi cătuşele că am respectat legea”

Facebook Twitter Google+
DOSARUL PLAGIAT LA PRIMĂRIE !?!  Primarul Boţîrcă: „Puneţi-mi cătuşele că am respectat legea”

– O argeşeancă a dat în judecată primăria oraşului Topoloveni pentru furtul de drepturi de autor
– Primarul Boţîrcă ar putea plăti miliarde de lei vechi: ” Îmi vine să mă duc la poarta închisorii si să spun: luaţi-mă, că am respectat legea !”

Caz fără precedent în județul Argeș ! Primăria orașului Topoloveni este acuzată de o argeseancă de plagiat. Această, în fapt un PFA specializat în lucrări de foraj, sondaj și studii geotehnice pentru construcții a acționat, a acționat Primăria și Consiliul Local Topoloveni în judecată, în această săptămâna magistrații urmând să dea o primă decizie. „Studiul, muncă noastră și tot ce era în dosarul nostru au fos copiate aproape integral, în proporție de 98 %, modificându-se doar câteva diacritice și schimbat „P”mare cu „p” mic”, sunt acuzele aduse , în față judecătorilor, primarului și Consiliului Local Topoloveni cărora li se cere să plătească , pentru furtul dreptului de autor și a drepturilor conexe, o sumă uriașa. Potrivit datelor de la dosar, Primăria s-ar fi folosit de muncă argeșencei pentru realizarea unor obiective de interes local, fără a cere acordul acesteia. Mai mult, se pare că primarul ar fi semnat ….”ca primarul” câteva documente prezentate de subordonații săi dar și de firma constructoare.

Primarul Boţîrcă: „Puneţi-mi cătuşele că am respectat legea”

Întrucât argeșeanca a promis detalii incredibile după sentință magistraților, am obținut poziția oficială a primarului de la Topoloveni. Acesta, rezervat în a comenta pe perioadă procesului, ne-a declarat totuși că nu îi vine să creadă unde s-a ajuns:”Problema nu a fost pusă corect, cel puțin în ceea ce mă privește și nu văd unde ar fi vina mea. Ce am semnat, am semnat respectându-mi atribuțiunile și legea. Nu întru în detalii pentru că procesul este pe rol și s-ar putea interpreta, dar un primar nu stă să verifice dacă o firmă care vine să presteze lucrări a copiat niște studii sau chiar proiectul în sine. Cam așa e și aici, trebuia să facem o investiție, un parc fotovoltaic care nu s-a mai realizat din păcate între timp că, deh, trăim în România. Firma care trebuia să se ocupe, conform procedurii standard, a prezentat tot ce trebuie, eu am semnat nu pe acele studii care ar fi fost copiate ci pe documentele dintre primărie și firmă respectivă, potrivit legii, pe contracte. Ce să spun, aștept și eu decizia instanței dar va spun un lucru: după atâția an de primărie am ajuns să îmi fie teamă pentru că am respectat legea, mi-am respectat atribuțiile. Ați văzut și dumneavoastră câți primari au mari probleme că au făcut ceva pentru comunitățile lor, ceva bun. Ce să fac, am momente când stresat, exasperat, îmi vine să mă duc la poartă închisorii, la Colibași, și să spun: luați-mă, că am respectat legea !”, ne-a declarat primarul orașului Topoloveni, Gheorghe Boţârcă. Desigur, în cazul plagiatului presupus vorbim de un dosar civil în care nu se pune problemă închisorii sau a cătușelor ci doar a stabilirii unui eventual furt de drepturi de autor și a plătii unor despăgubiri. Asta o va decide însă, în această săptămană, judecătorii. De precizat totuși, că pe marginea acestui subiect au fost formulate plângeri către alte instituții, inclusiv DNA. Dar despre acestea, în ediția următoare a ziarului, cea în care veți află și dacă instanță de judecată va stabili dacă Primăria Topoloveni a plagiat, sau nu, și dacă va trebui să plăteasca argeșencei sumă de bani cerută.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....